نشست قضایی شماره 1400-8417

نشست قضایی شماره 1400-8417

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8417


کد نشست:
1400-8417

تاریخ برگزاری:
1397/06/06

برگزار شده توسط:
استان همدان/ شهر رزن

موضوع:
تکلیف اجرای احکام در صورت رد دادخواست اعسار و طرح دادخواست مجدد

پرسش:
درصورتی که دادخواست اعسار رد گردد و با توجه به اینکه اعسار یک امر مستمر می باشد و صدور حکم رد اعسار مانع دادخواست مجدد نمی شود؛ لذا در صورت دادخواست مجدد آیا محکوم علیه حبس نمی گردد یا از زندان آزاد می گردد؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه درخواست اعسار از حیث شکلی مردود اعلام شود؛ بازداشت وی در صورت تسلیم دادخواست مجدد جایز نیست؛ اما درصورتی که حکم به رد اعسار صادر شده باشد تسلیم دادخواست مجدد مانع از بازداشت مشارالیه نیست.

نظر اکثریت:
عدم حبس محکوم علیه امتیازی است که قانون گذار صرفا یک بار برای محکوم علیه قایل شده است؛ لذا در این صورت باید تا صدور حکم اعسار در زندان باشد و در صورت تایید اعسار محکوم علیه توسط حکم دادگاه نامبرده آزاد می گردد.

نظر اقلیت:
درصورتی که رد اعسار اولیه به وسیله قراری چون قرار عدم استماع دعوا یا رد دعوی باشد در صورت دادخواست مجدد تا زمان صدور حکم بازداشت نمی گردد ولیکن در صورت رد دعوی اعسار به وسیله حکم دادگاه اعسار مجدد مانع بازداشت نمی باشد و باید مدعی اعسار تا زمان تعیین تکلیف و قبول اعسار در زندان باشد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 3ـ اگر استیفای محکوم به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکوم علیه به تقاضای محکوم له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکوم له حبس می شود. چنانچه محکوم علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمی شود مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود. تبصره 1ـ چنانچه محکوم علیه خارج از مهلت مقرر در این ماده ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود دعوای اعسار خود را اقامه کند هرگاه محکوم له آزادی وی را بدون اخذ تامین بپذیرد یا محکوم علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم به ارائه نماید دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم علیه خودداری و در صورت حبس او را آزاد می کند. در صورت رد دعوای اعسار به موجب حکم قطعی به کفیل یا وثیقه گذار ابلاغ می شود که ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکوم علیه اقدام کند. در صورت عدم تسلیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجراء می شود نسبت به استیفای محکوم به و هزینه های اجرائی از محل وثیقه یا وجه الکفاله اقدام می شود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است. نحوه صدور قرارهای تامینی مزبور مقررات اعتراض نسبت به دستور دادستان و سایر مقررات مربوط به این دستورها تابع قانون آیین دادرسی کیفری است. تبصره 2ـ مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس می شوند نیز مجری است.

مشاهده ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM