نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1395/02/01

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/

موضوع:
گذشت شاکی در تصادف جرحی

پرسش:
چنانچه در پرونده ای با موضوع تصادف منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی پس از طی مراحل تحقیقات از جمله اخذ نظریه افسر کاردان فنی و گواهی پزشکی قانونی مصدوم گذشت خود را اعلام نماید آیا مقام قضایی مکلف به اتخاذ تصمیم نسبت به جنبه خصوصی بزه معنونه می باشد (قرار موقوفی تعقیب) یا خیر؟ چنانچه ادله کافی به وقوع بزه مذکور در پرونده وجود نداشته باشد (فرضا فقدان گواهی پزشکی قانونی) مقام قضایی می تواند قرار منع تعقیب به لحاظ جنبه عمومی بزه مذکور صادر نماید. آیا صدور قرار موقوفی تعقیب در فرض رضایت مصدوم با توجه به اینکه دیات از جرایم قابل گذشت است ضرورت دارد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت صحیح است مخصوصا باتوجه به آثاری که اعلام رضایت شاکی می تواند داشته باشد باید قرار موقوفی تعقیب صادر گردد تا ذی حق بتواند نسبت به آن قرار هم اعتراض کند.

نظر اکثریت:
در فرض گذشت شاکی خصوصی (مصدوم) در پرونده های تصادف اعم از اینکه به لحاظ جنبه عمومی بزه قرار جلب دادرسی صادر شود یا قرار منع تعقیب مقام قضایی مکلف به اتخاذ تصمیم پیرامون جنبه خصوصی موضوع می باشد چرا که بزه مذکور ذاتا دارای دو جنبه خصوصی و عمومی بوده و با توجه به گذشت شاکی و قابل گذشت بودن دیات مستندا به ماده 13 ق.آ. ک صدور قرار موقوفی تعقیب ضرورت دارد.

نظر اقلیت:
صرف نظر از اعلام گذشت شاکی خصوصی صدور قرار منع تعقیب لازم می باشد و صدور قرار موقوفی تعقیب لازم نیست.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 714 ـ دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود به شرح ذیل است: الف ـ سیاه شدن پوست صورت شش هزارم کبود شدن آن سه هزارم و سرخ شدن آن یک و نیم هزارم دیه کامل ب ـ تغییر رنگ پوست سایر اعضاء حسب مورد نصف مقادیر مذکور در بند (الف) تبصره 1 ـ در حکم مذکور فرقی بین اینکه عضو دارای دیه مقدر باشد یا نباشد نیست. همچنین فرقی بین تغییر رنگ تمام یا قسمتی از عضو و نیز بقاء یا زوال اثر آن نمیباشد. تبصره 2 ـ در تغییر رنگ پوست سر ارش ثابت است.

مشاهده ماده 714 قانون مجازات اسلامی

ماده 716 ـ دیه سقط جنین به ترتیب ذیل است: الف ـ نطفه ای که در رحم مستقر شده است دو صدم دیه کامل ب ـ علقه که در آن جنین به صورت خون بسته درمی آید چهار صدم دیه کامل پ ـ مضغه که در آن جنین به صورت توده گوشتی در میآید شش صدم دیه کامل ت ـ عظام که در آن جنین به صورت استخوان درآمده لکن هنوز گوشت روییده نشده است هشت صدم دیه کامل ث ـ جنینی که گوشت و استخوان بندی آن تمام شده ولی روح در آن دمیده نشده است یک دهم دیه کامل ج ـ دیه جنینی که روح در آن دمیده شده است اگر پسر باشد دیه کامل و اگر دختر باشد نصف آن و اگر مشتبه باشد سه چهارم دیه کامل

مشاهده ماده 716 قانون مجازات اسلامی

ماده 717 ـ هرگاه در اثر جنایت وارد بر مادر جنین از بین برود علاوه بر دیه یا ارش جنایت بر مادر دیه جنین نیز در هر مرحله ای از رشد که باشد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 717 قانون مجازات اسلامی

ماده 718 ـ هرگاه زنی جنین خود را در هر مرحله ای که باشد به عمد شبه عمد یا خطاء از بین ببرد دیه جنین حسب مورد توسط مرتکب یا عاقله او پرداخت می شود. تبصره ـ هرگاه جنینی که بقای آن برای مادر خطر جانی دارد به منظور حفظ نفس مادر سقط شود دیه ثابت نمی شود.

مشاهده ماده 718 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM