نشست قضایی شماره 1397-5317

نشست قضایی شماره 1397-5317

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5317


کد نشست:
1397-5317

تاریخ برگزاری:
1383/02/26

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر مرند

موضوع:
تبعات عدم مراجعه خواهان پس از صدور قرار تامین خواسته

پرسش:
پس از صدور قرار تامین خواسته در صورتی که خواهان پرونده اجرایی را پیگیری نکند یا نتواند اموالی از خوانده معرفی کند آیا می توان پرونده را بایگانی کرد یا نه؟

نظر هیئت عالی:
پس از صدور قرار تامین خواسته چنان چه درخو است کننده تامین تا ده روز از تاریخ صدور قرار تامین نسبت به اصل دعوا دادخواست ندهد دادگاه به درخواست خوانده قرار تامین خواسته را با اختیار حاصل از ماده 112 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی لغو وبلااثر می کند. همچنین در صورتی که قرار تامین اجرا و خواهان به موجب رای قطعی محکوم به بطلان دعوا شود از قرار تامین خواسته رفع اثر خواهد شد وچنان چه خواهان در دعوای مطروحه محکوم له واقع شود عملیات اجرایی در قالب اجرای احکام مدنی ادامه خواهد یافت. عدم مراجعه محکوم له به دایر ه اجر ا و عدم تعقیب عم لیات اجرایی پس از انقضای مدت پنج سال از تاریخ صدور اجراییه مجوز لغو اثر از تامین خواسته نخواهد بود مگر در صورت مراجعه محکوم علیه و جلب رضایت خواهان یا معرفی مال دیگری از ناحیه خوانده با رعایت ماده 124 قانون آیین دادرسی دادگاه ها در امور مدنی با این ترتیب نظراکثریت تایید میشود.

نظر اکثریت:
به استناد ماده 118 قانون آیین دادرسی مدنی صدور قرار تامین خواسته فقط برای تامین ادعای خواهان است که فقط با صدور حکم قطعی علیه خواهان یا استرداد دعوا و یا دادخواست تامین خواسته خود به خود مرتفع می شود و یا اینکه طبق ماده 112 قانون مذکور در صورتی که درخواست کننده تامین تا ده روز از تاریخ صدور قرار نسبت به اصل دعوا دادخواست ندهد دادگاه به درخواست خوانده قرار تامین را لغو ودر غیر این صورت قبل از صدور حکم قطعی پس از صدور قرار تامین خواسته حتی در صو رت سپری شدن مدت پنج سال از تاریخ صدور قرار تامین خواسته و عدم پیگیری آن به استناد وحدت ملاک ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی نمیتوان پرونده اجرایی قرار تامین خواسته را بایگانی کرد.

نظر اقلیت:
فقط در صورت سپری شدن مدت پنج سال از تاریخ صدور قرار تامین خواسته و عدم پیگیری خواهان به استناد وحدت ملاک ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی می توان پرونده اجرایی را بایگانی کرد و در سایر موارد رعایت مواد 112 و 118 آیین دادرسی مدنی در بایگانی کردن پرونده لازم است.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 112 - درصورتی که درخواست کننده تامین تا ده روز از تاریخ صدور قرار تامین نسبت به اصل دعوا دادخواست ندهد دادگاه به درخواست خوانده قرار تامین را لغو می نماید.

مشاهده ماده 112 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 118 - درصورتی که موجب تامین مرتفع گردد دادگاه قرار رفع تامین را خواهد داد. درصورت صدور حکم قطعی علیه خواهان یا استرداد دعوا و یا دادخواست تامین خود به خود مرتفع می شود.

مشاهده ماده 118 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 168 ـ هر گاه از تاریخ صدور اجراییه بیش از پنج سال گذشته و محکوم له عملیات اجرایی را تعقیب نکرده باشد اجراییه بلااثر تلقی می شود و در این مورد اگر حق اجراء وصول نشده باشد دیگر قابل وصول نخواهد بود. محکوم له می تواند مجددا از دادگاه تقاضای صدور اجراییه نماید ولی در مورد اجرای هر حکم فقط یک بار حق اجراء دریافت می شود.

مشاهده ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM