نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1396/09/16

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر اهر

موضوع:
قاچاق مشروبات الکلی به صورت عمده یا دست ساز

پرسش:
آیا قاچاق و نگهداری مشروبات الکلی خارجی بدون اینکه عمده باشد قابل تعلیق است؟ ایا حمل و خرید و فروش و وارد کردن مشروبات الکلی دست ساز قابل تعلیق است یا خیر؟ و اینکه ایا رسیدگی به وارد کردن (قاچاق) مشروبات الکلی دست ساز به کشور در صلاحیت دادگاه عمومی است یا دادگاه انقلاب ؟

نظر هیئت عالی:
اولا؛ طبق ماده 47 قانون مجازات اسلامی قاچاق عمده مشروبات الکلی قابل تعلیق نیست و وصف عمده مشروبات و غیره که با ویرگول یا حرف عطف ( واو ) بعد از موارد مخدر یا روان گردان ذکر شده مشروبات الکلی رانیز شامل می شود.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه مواد 702 و 703 قانون تعزیرات مربوط به مشروبات الکلی دست ساز داخلی میباشد لذا ماده 47 قانون مجازات اسلامی فقط شامل مشروبات الکلی خارجی میباشد و با توجه در ماده 47 قانون مجازات اسلامی بر عمده بودن قاچاق لذا قاچاق و حمل و نگهداری و بدون اینکه عمده باشد شامل مواد 47 قانون مجازات اسلامی و نه مشمول مواد 702 و 703 قانون تعزیرات میباشد لذا شامل تعلیق میباشد. با توجه به نص ماده 703 مشروبات الکلی دست ساز که از کشور خارجی وارد میگردد در صلاحیت دادگاه عمومی میباشد ( برخی از همکاران در قسمت اول موافق بوده و نسبت به قسمت دوم معتقد به صلاحیت دادگاه انقلاب هستند و معتقدند ماده 703 قانون تعزیرات نسخ شده است.

نظر اقلیت:
طبق ماده 703 قانون تعزیرات مصوب 1375 و 47 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 کلیه جرایم مشروبات الکلی اعم از قاچاق و نگهداری و ساختن و غیره و همچنین خارجی و داخلی قابل تعلیق و تعویق نیست قیدی که در ماده 47 بعنوان قاچاق عمده آورده اند شامل مواد مخدر و روانگردان است طبق قاعده عطف و معطوف و چون قاچاق در صلاحیت دادگاه انقلاب است لذا سایر موارد معنونه نیز در صلاحیت دادگاه انقلاب است.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 702 ـ از بین رفتن صوت بعضی از حروف موجب ارش است.

مشاهده ماده 702 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 702 ـ ماده 702- هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قراردهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قراردهد به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار (74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یادشده محکوم می شود. (اصلاحی 22/08/1387)

مشاهده ماده 702 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 703- وارد نمودن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب می گردد و واردکننده صرف نظر از میزان آن به شش ماه تا پنج سال حبس و تا هفتاد و چهار (74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ده برابر ارزش عرفی(تجاری) کالای یادشده محکوم می شود. رسیدگی به این جرم در صلاحیت محاکم عمومی است. (اصلاحی 22/08/1387) ‎تبصره 1- در خصوص مواد (702) و (703) هرگاه مشروبات الکلی مکشوفه به میزان بیش از بیست لیتر باشد وسایلی که برای حمل آن مورد استفاده قرار می گیرد چنانچه با اطلاع مالک باشد به نفع دولت ضبط خواهد شد در غیر این صورت مرتکب به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه نیز محکوم خواهد شد. آلات و ادواتی که جهت ساخت یا تسهیل ارتکاب جرایم موضوع مواد مذکور مورد استفاده قرار می گیرد و وجوه حاصله از معاملات مربوط به نفع دولت ضبط خواهد شد. ‎تبصره 2- هرگاه کارکنان دولت یا شرکتهای دولتی و شرکتها یا موسسات وابسته به دولت شوراها شهرداریها یا نهادهای انقلاب اسلامی و به طور کلی قوای سه گانه و همچنین اعضاء نیروهای مسلح و ماموران به خدمات عمومی در جرایم موضوع مواد(702)و (703) مباشرت معاونت یا مشارکت نمایند علاوه بر تحمل مجازاتهای مقرر به انفصال موقت از یک سال تا پنج سال از خدمات دولتی محکوم خواهند شد. ‎تبصره 3- دادگاه نمی تواند تحت هیچ شرایطی حکم به تعلیق اجراء مجازات مقرر در مواد (702) و (703) صادر نماید.

مشاهده ماده 703 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM