نشست قضایی شماره 1399-7122

نشست قضایی شماره 1399-7122

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7122


کد نشست:
1399-7122

تاریخ برگزاری:
1398/09/21

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر قروه

موضوع:
عنوان مجرمانه صدور سیم کارت بدون طی مراحل قانونی آن

پرسش:
صدور سیم کارت توسط دفتر خدمات بدون اجازه و بدون اطلاع شخص صرفا با استفاده از مشخصات هویتی وی از طریق وارد نمودن مشخصات شخص در رایانه و یا در برگه عادی بدون امضاء شخص مذکور عنوان مجرمانه دارد و درصورت وجود با کدام یک از مواد قانونی مطابقت دارد؟

نظر هیئت عالی:
چنان چه ارتکاب جرم از طریق رایانه صورت پذیرفته باشد با لحاظ مواد 734 و 735 و 741 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 و الحاقات بعدی و توجها به فرآیند اعمال ارتکاب متهم نظریه اقلیت قضات محترم دادگستری شهرستان قروه مورد تایید است. ضمنا چنانچه ارتکاب رفتاری با برگه عادی باشد در صورت تایید مرتکب در خصوص مفاد برگه ی عادی موضوع با بزه تصدیق نامه خلاف واقع مذکور در ماده 540 قانون فوق الذکر قابل انطباق است.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه متصدی نمایندگی شرکت خصوصی با وارد کردن مشخصات هویتی شخص در برگه های مخصوص شرکت مذکور مشمول جعل مفادی ماده 533 قانون مجازات اسلامی بوده و در صورت استفاده و تحصیل منافع مرتکب استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری نیز شده است. در نتیجه رفتار متصدی دفتر خدمات عنوان مجرمانه جعل مفادی و استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری است.

نظر اقلیت:
نظر به اینکه صدور سیم کارت با وارد کردن متقلبانه داده ها صورت گرفته است و از سیم کارت مذکور با علم به مجعول بودن داده ها و یا کارت ها یا تراشه استفاده نموده لذا مشمول ماده 6 و 7 قانون جرایم رایانه ای (جعل و استفاده از سند مجعول ) بوده و با عنایت به اینکه از این طریق منفعت یا امتیازی تحصیل نموده مشمول جرم کلاهبرداری رایانه ای موضوع ماده 13 قانون مذکور می شود. در نتیجه رفتار متصدی دفتر خدمات جعل رایانه ای استفاده و کلاهبرداری رایانه ای تلقی می گردد.

نظر ابرازی:
به صرف اخذ سیم کارت طبق مفاد سوال مطروحه جرمی واقع نشده اما چنانچه از سیم کارت صادره استفاده نماید. جرم کلاهبرداری تلقی می گردد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 6 ـ هر کس به طور غیرمجاز مرتکب اعمال زیر شود جاعل محسوب و به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد: الف) تغییر یا ایجاد داده های قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده به آنها. ب) تغییر داده ها یا علائم موجود در کارت های حافظه یا قابل پردازش در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا تراشه ها یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده ها یا علائم به آنها.

مشاهده ماده 6 قانون جرایم رایانه ای

ماده 7ـ هرکس با علم به مجعول بودن داده ها یا کارت ها یا تراشه ها از آنها استفاده کند به مجازات مندرج در ماده فوق محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 7 قانون جرایم رایانه ای

ماده 533 ـ هرگاه دو یا چند نفر به نحو شرکت سبب وقوع جنایت یا خسارتی بر دیگری گردند به طوری که آن جنایت یا خسارت به هر دو یا همگی مستند باشد به طور مساوی ضامن می باشند.

مشاهده ماده 533 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM