نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1394/06/05

برگزار شده توسط:
استان سمنان/ شهر شاهرود

موضوع:
ادعای اعسار محکوم

پرسش:
سوال نخست: در مورد ماده 7 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی آیا سوگند مدعی اعسار در هر حال لازم است یا در صورتی که اصحاب دعوا تقاضای سوگند نکرده باشند قاضی راسا نمی تواند قرار اتیان سوگند صادر نماید؟ سوال دوم : آیا در ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1393که گفته شاهد آیا شهادتنامه دو شاهد کافی است یا باید شهادتشان در دادگاه یا شورا استماع شود؟ سوال سوم : آیا استشهادیه قابل پذیرش است یا باید شهادت نامه باشد؟

نظر هیئت عالی:
1-ادعای سوگند موضوع ماده 7 قانون نحوه ی اجرای محکومیت های مالی نیاز به تقاضای خوانده ی دعوی اعسار (محکوم له ) ندارد و دادگاه مکلف است مطابق تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی در باب اتیان سوگند برای ادعای اعسار مدعی (محکوم علیه) خواهان و مدعی اعسار را سوگند دهد.

نظر اتفاقی:
پاسخ سوال 1 - بدون سوگند نمی شود رای صادر کرد. درست است که مدیون دعوی اعسار طرح کرده است و مدعی اعسار باید سوگند بخورد هر چند خلاف روح قوانین ( آ.د.م ) است. این کلمه تشریفات ابهام دارد آیا همان باله و تا الله و... است یا قاعده نکول به نظر می رسد قاعده نکول و... باشد. و آخر این ماده خلاف اصل در قانون آ.د.م است و نیازی هم به مطالبه از سوی خوانده اعسار ندارد. نوعی سوگند استظهاری است.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 7ـ در مواردی که وضعیت سابق مدیون دلالت بر ملائت وی داشته یا مدیون در عوض دین مالی دریافت کرده یا به هر نحو تحصیل مال کرده باشد اثبات اعسار برعهده اوست مگر اینکه ثابت کند آن مال تلف حقیقی یا حکمی شده است در این صورت و نیز در مواردی که مدیون در عوض دین مالی دریافت نکرده یا تحصیل نکرده باشد هرگاه خوانده دعوای اعسار نتواند ملائت فعلی یا سابق او را ثابت کند یا ملائت فعلی یا سابق او نزد قاضی محرز نباشد ادعای اعسار با سوگند مدیون مطابق تشریفات مقرر در قانون آیین دادرسی مدنی پذیرفته می شود.

مشاهده ماده 7 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

ماده 8 ـ مدعی اعسار باید صورت کلیه اموال خود شامل تعداد یا مقدار و قیمت کلیه اموال منقول و غیرمنقول به طور مشروح مشتمل بر میزان وجوه نقدی که وی به هر عنوان نزد بانکها و یا موسسات مالی و اعتباری ایرانی و خارجی دارد به همراه مشخصات دقیق حسابهای مذکور و نیز کلیه اموالی که او به هر نحو نزد اشخاص ثالث دارد و کلیه مطالبات او از اشخاص ثالث و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک سال قبل از طرح دعوای اعسار به بعد را ضمیمه دادخواست اعسار خود کند. در مواردی که بار اثبات اعسار برعهده مدیون است و نیز در مواردی که سابقه ملائت او اثبات شده باشد هرگاه مدیون بخواهد ادعای خود را با شهادت شهود ثابت کند باید شهادتنامه کتبی حداقل دو شاهد را به مدتی که بتوانند نسبت به وضعیت معیشت فرد اطلاع کافی داشته باشند به دادخواست اعسار خود ضمیمه نماید. شهادتنامه مذکور باید علاوه بر هویت و اقامتگاه شاهد متضمن منشا اطلاعات و موارد مندرج در ماده (9) این قانون باشد.

مشاهده ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM