نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1394/08/14

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر کاشان

موضوع:
نیابت قضایی

پرسش:
آیا اعطای نیابت جهت تشکیل جلسه دادرسی اعم از امور حقوقی یا کیفری از ناحیه دادگاه بدوی یا تجدیدنظر وجاهت قانونی دارد یا خیر ؟

نظر هیئت عالی:
1-اعطای نیابت قضایی از دادگاه بدوی به داد گاه بدوی دیگر ( اعم از امور مدنی یا کیفری ) صرفا در جهت تکمیل تحقیقات و اجرای قرارهای اعدادی به عمل می آید ( مواردی که پرونده را معد جلسه ی دادرسی ماهوی قرار می دهد) بنابراین دادرسی از اموری است که مباشرت دادگاه لازم است و به جلسه ی دادرسی دادگاه دیگر قابل اعطاء نمی باشد. ( مواد 119 ق.آ.د.ک و 290 ق.آ.د.م ).

نظر اتفاقی:
با توجه به مواد متعدد از قانون آیین دادرسی کیفری و مدنی موارد ذیل قابل استنباط است:

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 290 – در هر موردی که رسیدگی به دلایلی از قبیل تحقیقات از مطلعین و گواهان یا معاینه محلی و یا هر اقدام دیگری که می بایست خارج از مقر دادگاه رسیدگی کننده به دعوا انجام گیرد و مباشرت دادگاه شرط نباشد مرجع مذکور به دادگاه صلاحیتدار محل نیابت می دهد تا حسب مورد اقدام لازم معمول و نتیجه را طی صورت مجلس به دادگاه نیابت دهنده ارسال نماید. اقدامات مذکور درصورتی معتبر خواهد بود که مورد وثوق دادگاه باشد.

مشاهده ماده 290 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 119 ـ هرگاه تحقیق از متهم استماع شهادت شهود و مطلع معاینه محل بازرسی از منازل و اماکن و اشیاء جمع‏آوری آلات جرم و به طور کلی هر اقدام دیگری خارج از حوزه قضایی محل ماموریت بازپرس لازم شود وی با صدور قرار نیابت قضایی مطابق مقررات قانونی و ارسال اصل یا تصویر اوراق مورد نیاز پرونده و تصریح موارد انجام آنها را از بازپرس محل تقاضا می کند. این بازپرس در حدود مفاد نیابت اعطائی موضوع نیابت را انجام می دهد و اوراق تنظیمی را پس از امضاء به همراه سایر مدارک به دست آمده نزد مرجع نیابت دهنده می‏فرستد و در صورتی که اجرای تمام یا بخشی از مفاد نیابت مربوط به حوزه قضایی دیگری باشد اوراق را برای اجرای نیابت به مرجع مزبور ارسال و مراتب را به بازپرس نیابت دهنده اعلام می دارد. تبصره 1 ـ انجام نیابت قضایی در حوزه قضایی بخش به عهده رئیس یا دادرس علی‏البدل دادگاه آن محل است. تبصره 2 ـ در مواردی که اقرار متهم و یا شهادت شاهد و یا شهادت بر شهادت شاهد مستند رای دادگاه باشد استماع آن توسط قاضی صادرکننده رای الزامی است.

مشاهده ماده 119 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM