نشست قضایی شماره 1398-6242

نشست قضایی شماره 1398-6242

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6242


کد نشست:
1398-6242

تاریخ برگزاری:
1397/05/04

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر طرقبه

موضوع:
تکلیف دادگاه در احراز عنوان شکایت

پرسش:
در پرونده های کیفری تحقیق و رسیدگی به موضوع شکایت؛ ملاک چه موضوعی است؟ آیا ملاک موضوع و عناوینی است که در صدر شکواییه عنوان می شود؟ موضوعات و عناوینی که در متن شکواییه نیز بدان اشاره می شود؟ عناوینی که در اظهارات در مرجع انتظامی اضافه می شود؟ عناوینی که در اظهارات در دادسرا شاکی اضافه می نماید؟

نظر هیئت عالی:
احراز عنوان شکایت با مقام رسیدگی کننده می باشد شاکی در شکواییه شفاهی یا کتبی خود موضوع و ماوقع را اعلام می کند نتیجتا نظریه اقلیت در حد این استنتاج تایید می گردد.

نظر اکثریت:
ملاک احراز شکایت و تظلم خواهی است. به این معنی که اگر عنوان شکایت در شرح شکواییه یا اظهارات مرجع انتظامی و دادسرا است در صورتی مکلف به رسیدگی و اظهارنظر هستیم که احراز نماییم در مقام تظلم خواهی است ولی در صورتی که شکایت در مقام توضیح و توصیف شرح ماوقع و شناخت شخصیت بزهکار است؛ دادسرا مکلف به رسیدگی و اتخاذ تصمیم نیست.

نظر اقلیت:
تا قبل از ارجاع دادستان به هر عنوانی ولو در شرح شکواییه یا اظهارات شاکی در مرجع انتظامی آمده است بازپرس و دادیار مکلف است رسیدگی و اظهارنظر نماید ولی اگر بعد از ارجاع عنوان یا شکایت جدیدی مطرح شد اگر بزه قابل گذشت است بازپرس یا دادیار مکلف به رسیدگی و اظهارنظر نیست باید شاکی مجددا شکایت و ارجاع بگیرد ولی اگر بزه غیر قابل گذشت است بازپرس باید به عنوان کشف بزه جدید اعلام جرم به دادستان نموده و ارجاع از دادستان گرفته و سپس رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 12 ـ تعقیب متهم در جرایم قابل گذشت فقط با شکایت شاکی شروع و در صورت گذشت او موقوف می شود. تبصره ـ تعیین جرایم قابل گذشت به موجب قانون است.

مشاهده ماده 12 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 11 ـ تعقیب متهم و اقامه دعوی از جهت حیثیت عمومی بر عهده دادستان و اقامه دعوی و درخواست تعقیب متهم از جهت حیثیت خصوصی با شاکی یا مدعی خصوصی است.

مشاهده ماده 11 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM