نشست قضایی شماره 1400-8242

نشست قضایی شماره 1400-8242

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8242


کد نشست:
1400-8242

تاریخ برگزاری:
1399/08/27

برگزار شده توسط:
استان بوشهر/ شهر دشتی

موضوع:
آنی یا مستمر بودن جرم عدم اعلام جرم از سوی مقامات دولتی

پرسش:
با توجه به ماده 606 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 و ماده 13 قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد (عدم اعلام جرم موضوع از سوی مقامات) با توجه به این که رفتار مجرمانه این جرم عدم اعلام جرم پس از اطلاع بوده و صرف عدم اعلام جرم را محقق می سازد و به عبارتی لازمه تحقق رکن مادی جرم اطلاع از وقوع جرم می باشد و از جمله جرایم ترک فعلی می باشد؛ این جرم از جمله جرایم آنی می باشد یا مستمر؟

نظر هیئت عالی:
اعلام وقوع جرم از سوی روسا به مدیران یا مسیولان سازمان ها و موسسات مذکور در ماده 598 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب 75 یک تکلیف است و مادام که این تکلیف انجام نشده بزه عدم اعلام وقوع جرم استمرار دارد؛ درنتیجه به صحت عقیده اقلیت اعلام نظر می شود.

نظر اکثریت:
عده ای از همکاران محترم قایل بر آنی بودن این رفتار می باشند و معتقد هستند به محض اینکه فرد واجد شرایط با خبر شد باید فورا اطلاع دهد والا جرم واقع شده است و دیگر تجدید نمی شود که این نظر با توجه به عبارت «بدون فوت وقت و بلافاصله در ماده 13 قانون ارتقا سلامت» صحیح تر به نظر می رسد زیرا قانون مقرر می دارد بلافاصله و بدون فوت وقت باید اعلام کند و اگر بلافاصله اعلام نکند جرم به وقوع پیوسته است.

نظر اقلیت:
نظر به اینکه جرم مستمر در طول زمان در حال تجدید حیات می باشد و در این جرم هم باید قایل به مستمر بودن این رفتار مجرمانه بود زیرا قانونگذار هم نگفته است به محض اطلاع از وقوع جرم اعلام نکند تا جرم آنی باشد و صرفا گفته اعلام نماید که حکایت از مستمر بودن جرم می باشد و عنصر مادی آن استمرار عدم اعلام می باشد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 606 ـ هرگاه آسیب رساندن به گوش به حس شنوایی سرایت کند یا موجب سرایت به استخوان و شکستگی آن شود هر کدام دیه جداگانه ای دارد.

مشاهده ماده 606 قانون مجازات اسلامی

ماده 598 ـ دیه پاره کردن بینی در صورتی که سبب از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود یک سوم دیه کامل و اگر بهبود یابد یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 598 قانون مجازات اسلامی

ماده 13ـ کلیه مسوولان دستگاههای مشمول این قانون موظفند بدون فوت وقت از شروع یا وقوع جرائم مربوط به ارتشاء اختلاس کلاهبرداری تبانی در معاملات دولتی اخذ درصد (پورسانت) در معاملات داخلی یا خارجی اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی دخالت در معاملات دولتی در مواردی که ممنوعیت قانونی دارد تحصیل مال نامشروع استفاده غیرمجاز یا تصرف غیرقانونی در وجوه یا اموال دولتی یا عمومی و یا تضییع آنها تدلیس در معاملات دولتی اخذ وجه یا مال غیرقانونی یا امر به اخذ آن منظور نمودن نفعی برای خود یا دیگری تحت هر عنوان اعم از کمیسیون پاداش حق الزحمه یا حق العمل در معامله یا مزایده یا مناقصه و سایر جرائم مرتبط با مفاسد اقتصادی در حوزه ماموریت خود بلافاصله باید مراتب را به مقامات قضایی و اداری رسیدگی کننده به جرائم و تخلفات گزارش نمایند در غیر این صورت مشمول مجازات مقرر در ماده (606) قانون مجازات اسلامی می شوند. تبصره ـ هر یک از کارکنان دستگاههای موضوع این قانون که در حیطه وظایف خود از وقوع جرائم مذکور در دستگاه متبوع خود مطلع شود مکلف است بدون اطلاع سایرین مراتب را به صورت مکتوب و فوری به مسوول بالاتر خود و یا واحد نظارتی گزارش نماید در غیر این صورت مشمول مجازات فوق می شود.

مشاهده ماده 13 قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM