نشست قضایی شماره 1398-6004

نشست قضایی شماره 1398-6004

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6004


کد نشست:
1398-6004

تاریخ برگزاری:
1397/08/23

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر درگز

موضوع:
اختلاف در صلاحیت دادسرای ویژه روحانیت با دادسرای عمومی

پرسش:
در پرونده ای قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادسرای ویژه روحانیت صادر شده و دادسرای ویژه هم پرونده را با قرارعدم صلاحیت به دادسرای عمومی فرستاده در این حالت آیا باید اختلاف در صلاحیت نمود یا باید تبعیت کرد و رسیدگی کرد؟

نظر هیئت عالی:
بین قرار " واگذاری " و قرار " عدم صلاحیت "دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت باید قایل به تفاوت بود لذا در فرض صدور قرار واگذاری رسیدگی پرونده موجبی برای اختلاف در صلاحیت وجود ندارد ولی در مورد عدم صلاحیت امکان تحقق اختلاف در صلاحیت وجود دارد و حل اختلاف هم با دیوان عالی کشور خواهد بود؛ لذا با نظریه اکثریت موافقت می شود.

نظر اکثریت:
در فرض سوال باید پرونده جهت حل اختلاف و تعیین مرجع صالح به دیوان عالی کشور ارسال گردد چرا که تبصره یک ماده 13آیین نامه دادسرا و دادگاه های ویژه روحانیت زمانی هست که دادسرای ویژه صلاحیت خودش را بپذیرد ولی اعلام کند علیرغم صالح بودن دادسرای ویژه روحانیت دادسرای عمومی یا نظامی رسیدگی کنند؛ ولی در فرض سوال اختلاف نموده بدین معنی که قرار عدم صلاحیت صادره مورد قبول نیست و صدور قرار عدم صلاحیت مجدد از سوی دادسرای ویژه متفاوت از واگذاری رسیدگی هست.

نظر اقلیت:
مطابق تبصره یک ماده 13آیین نامه دادسرا و دادگاه های ویژه روحانیت مکلف به تبعیت از نظر دادسرای ویژه هستیم و باید رسیدگی کنیم و قرار عدم صلاحیت دادسرای ویژه به معنای واگذاری امر رسیدگی هست.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 317 ـ حل اختلاف در صلاحیت در امور کیفری مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی است و حل اختلاف بین دادسراها مطابق قواعد حل اختلاف دادگاه هایی است که دادسرا در معیت آن قرار دارد.

مشاهده ماده 317 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 27 - درصورتی که دادگاه رسیدگی کننده خود را صالح به رسیدگی نداند با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به دادگاه صلاحیتدار ارسال می نماید. دادگاه مرجوع الیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهارنظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد پرونده را جهت حل اختلاف به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می کند. رای دادگاه تجدیدنظر در تشخیص صلاحیت لازم الاتباع خواهد بود. تبصره - درصورتی که اختلاف صلاحیت بین دادگاههای دو حوزه قضایی از دو استان باشد مرجع حل اختلاف به ترتیب یادشده دیوان عالی کشور می باشد.

مشاهده ماده 27 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM