نشست قضایی شماره 1399-6727

نشست قضایی شماره 1399-6727

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6727


کد نشست:
1399-6727

تاریخ برگزاری:
1397/12/13

برگزار شده توسط:
استان البرز/ شهر کرج

موضوع:
بررسی مرور زمان در مورد بزه خیانت در امانت

پرسش:
شخص الف در خصوص اخذ سند خود در سال 1383 به شخص ب وکالت کاری اعطا می نماید تا اقدامات مقتضی را در این خصوص انجام دهد که پس از پیگیری مکرر شخص ب اعلام می دارد که اخذ سند دارای سیر اداری بسیار است و زمان بر است لذا شخص الف دیگر پیگیری نمی نماید. در سال 1394 پس از انتقال یک دانگ از ملک مذکور توسط شخص ب به شخص ج و در اختیار قرار دادن سند ملک به ایشان شخص الف متوجه می شود که سند ملک در همان سال 1383 اخذ گردیده و شخص ب اعلام ننموده است حال با فرض مذکور:

نظر هیئت عالی:
الف و ب- در فرض پرسش که شخص «الف» به شخص «ب» صرفا وکالت در امور اداری داده است و مالی سپرده نشده است موضوع از شمول بزه خیانت در امانت خارج است و انتقال یک دانگ از ملک «الف» توسط شخص «ب» به شخص «ج» در سال 1394 (که با توجه به فرض پرسش علی الاصول باید با سند عادی صورت پذیرفته باشد) از مصادیق بزه انتقال مال غیر موضوع قانون راجع به مجازات انتقال مال غیر مصوب 1308 بوده و مطابق ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین بزه اختلاس و ارتشا و کلاهبرداری تعیین مجازات خواهد شد و با توجه به بند ب ماده 109 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و لحاظ ماده 36 این قانون در صورتی که ارزش مال موضوع کلاهبرداری (یک دانگ ملک) بیش از یک میلیارد ریال باشد مشمول مرور زمان نخواهد شد.

نظر اکثریت:
به فرض وقوع جرم خیانت در امانت در سال 1383 مشمول مرور زمان می گردد و باید موقوفی تعقیب صادر گردد.

نظر اقلیت:
در خصوص موضوع در سال 1394 جرم جدیدی محقق گردیده و مشمول مرور زمان نمی گردد.

نظر ابرازی:
از نظر ماهیت جرمی محقق نشده است لکن اگر قایل شویم جرمی واقع گردیده است مشمول مرور زمان نمی گردد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 105 ـ مرور زمان در صورتی تعقیب جرایم موجب تعزیر را موقوف می کند که از تاریخ وقوع جرم تا انقضای مواعد زیر تعقیب نشده یا از تاریخ آخرین اقدام تعقیبی یا تحقیقی تا انقضای این مواعد به صدور حکم قطعی منتهی نگردیده باشد: الف ـ جرایم تعزیری درجه یک تا سه با انقضای پانزده سال ب ـ جرایم تعزیری درجه چهار با انقضای ده سال پ ـ جرایم تعزیری درجه پنج با انقضای هفت سال ت ـ جرایم تعزیری درجه شش با انقضای پنج سال ث ـ جرایم تعزیری درجه هفت و هشت با انقضای سه سال. تبصره 1 ـ اقدام تعقیبی یا تحقیقی اقدامی است که مقامات قضایی در اجرای یک وظیفه قانونی از قبیل احضار جلب بازجویی استماع اظهارات شهود و مطلعان تحقیقات یا معاینه محلی و نیابت قضایی انجام می دهند. تبصره 2 ـ در مورد صدور قرار اناطه مرور زمان تعقیب از تاریخ قطعیت رای مرجعی که رسیدگی کیفری منوط به صدور آن است شروع می شود.

مشاهده ماده 105 قانون مجازات اسلامی

ماده 106 ـ در جرایم تعزیری قابل گذشت هرگاه متضرر از جرم در مدت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم شکایت نکند حق شکایت کیفری او ساقط می شود مگر اینکه تحت سلطه متهم بوده یا به دلیلی خارج از اختیار قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود. هرگاه متضرر از جرم قبل از انقضای مدت مذکور فوت کند و دلیلی بر صرفنظر وی از طرح شکایت نباشد هر یک از ورثه وی در مهلت شش ماه از تاریخ وفات حق شکایت دارد. تبصره ـ غیر از مواردی که شاکی تحت سلطه متهم بوده درصورتی به شکایت وی یا ورثه او رسیدگی می شود که جرم موضوع شکایت طبق ماده (105) این قانون مشمول مرور زمان نشده باشد.

مشاهده ماده 106 قانون مجازات اسلامی

ماده 109 ـ جرایم ذیل مشمول مرور زمان تعقیب صدور حکم و اجرای مجازات نمیشوند: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور ب ـ جرایم اقتصادی شامل کلاهبرداری و جرایم موضوع تبصره ماده (36) این قانون با رعایت مبلغ مقرر در آن ماده پ ـ جرایم موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر

مشاهده ماده 109 قانون مجازات اسلامی

ماده 674 ـ هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یابی اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیاء مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آن ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن ها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 674 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM