نشست قضایی شماره 1399-7663

نشست قضایی شماره 1399-7663

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7663


کد نشست:
1399-7663

تاریخ برگزاری:
1398/11/29

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر آستارا

موضوع:
کشف کشمش تخمیر شده برای تهیه مشروبات الکلی

پرسش:
بنا به گزارش مامورین انتظامی و اقرار صریح متهم مقدار 720 لیتر کشمش تخمیر شده برای تهیه مشروبات الکلی و نیز مقدار 70 لیتر مشروبات الکلی از متهم کشف شده است.

نظر هیئت عالی:
با تذکر به اینکه تشخیص سکرآور بودن و اطلاق عنوان مشروب الکلی نیاز به اظهارنظر فنی و تخصصی دارد نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان آستارا موجه و مورد تایید است.

نظر اکثریت:
1- چنانچه تخمیر منجر و تبدیل به مشروب الکلی نشده باشد در این صورت نگهداری آن جرم و مشمول ماده 702 قانون تعزیرات نیست و مشمول عنوان ساخت مشروبات نمی باشد. 2- در خصوص جرم موضوع ماده 562 قانون تعزیرات تحت عنوان کاوشگری صرف حفاری حتی اگر منتج به نتیجه ای نشده باشد جرم می باشد.

نظر اقلیت:
1- با توجه به اینکه کلمه ساختن با کلمه نگهداری متفاوت است چنانچه مایعات در حال تخمیر به مشروب تبدیل شده باشد دیگر موضوع مشمول عنوان نگهداری می گردد فلذا چنانچه احراز شود شخص قصد ساخت مشروب الکلی با توجه به قراین و امارات موجود را داشته بزه ساخت مشروب الکلی محقق می باشد. 2- صرف حفاری نیز مشمول عنوان کاوشگری ماده 562 قانون تعزیرات می باشد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 702 ـ از بین رفتن صوت بعضی از حروف موجب ارش است.

مشاهده ماده 702 قانون مجازات اسلامی

ماده 702 ـ ماده 702- هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قراردهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قراردهد به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار (74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یادشده محکوم می شود. (اصلاحی 22/08/1387)

مشاهده ماده 702 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 562 ـ هر گونه حفاری و کاوش به قصد به دست آوردن اموال تاریخی ـ فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و ضبط اشیاء مکشوفه به نفع سازمان میراث فرهنگی کشور و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم می شود. چنانچه حفاری در اماکن و محوطه های تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است یا در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی صورت گیرد علاوه بر ضبط اشیاء مکشوفه و آلات و ادوات حفاری مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم می شود. تبصره 1 ـ هر کس اموال تاریخی ـ فرهنگی موضوع این ماده را حسب تصادف به دست آورد و طبق مقررات سازمان میراث فرهنگی کشور نسبت به تحویل آن اقدام ننماید به ضبط اموال مکشوفه محکوم می گردد. تبصره 2 ـ خرید و فروش اموال تاریخی ـ فرهنگی حاصله از حفاری غیر مجاز ممنوع است و خریدار و فروشنده علاوه بر ضبط اموال فرهنگی مذکور به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم می شوند. هر گاه فروش اموال مذکور تحت هر عنوان از عناوین به طور مستقیم یا غیر مستقیم به اتباع خارجی صورت گیرد مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم می شود.

مشاهده ماده 562 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM