نشست قضایی شماره 1398-6475

نشست قضایی شماره 1398-6475

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6475


کد نشست:
1398-6475

تاریخ برگزاری:
1397/08/24

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر اهر

موضوع:
وصف کیفری برداشتن اموال و وجوه کشف شده در صحنه جرم توسط مامور انتظامی

پرسش:
آیا مالی یا وجوهی که مامور انتظامی در صحنه جرم کشف می کند نزد وی امانت است و برداشتن آن توسط مامور به نفع خود اختلاس محسوب می شود؟

نظر هیئت عالی:
همانگونه که در ماده 119 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح آمده است چنانچه اموال موجود در صحنه جرم به مامور سپرده شده باشد به نفع مامور برداشت یا تصاحب گردد اختلاس والا سرقت محسوب می شود. نظریه اکثریت در حد استنتاج مرقوم صایب است.

نظر اکثریت:
اموال و وجوه کشف شده از صحنه جرم نزد مامور از لحاظ قانونی امانت می باشد و چنانچه مامور آنها را به نفع خود برداشت کند اختلاس محسوب می شود. این استدلال که تا قبل از صدور حکم دادگاه مبنی بر ضبط اموال اموال کشف شده از صحنه جرم بلاصاحب است صحیح نیست زیرا حکم دادگاه مبنی بر ضبط اموال کاشف از این است که اموال از زمان کشف متعلق به دولت بوده است.

نظر اقلیت:
عمل مامور اختلاس نیست زیرا اموال مکشوفه از صحنه جرم متعلق به دولت نمی باشد بلکه اموال مجهول المالک محسوب می شود.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 119 ـ هر نظامی وجوه یا مطالبات یا حواله ها یا اسناد و اشیاء و لوازم و یا سایر اموال را که بر حسب وظیفه به او سپرده شده به نفع خود یا دیگری برداشت یا تصاحب نماید مختلس محسوب و علاوه بر رد وجه یا مال مورد اختلاس حسب مورد به مجازات زیر محکوم می شود: الف ـ هرگاه میزان اختلاس از حیث وجه یا بهاء مال مورد اختلاس تا یک میلیون (000‚000‚1) ریال باشد به حبس از یک تا پنج سال و جزای نقدی معادل دو برابر وجه یا بهاء مال مورد اختلاس و تنزیل یک درجه یا رتبه. ب ـ هرگاه میزان اختلاس از حیث وجه یا بهاء مال مورد اختلاس بیش از یک میلیون (000‚000‚1) ریال تا ده میلیون (000‚000‚10) ریال باشد به حبس از دو تا ده سال و جزای نقدی معادل دوبرابر وجه یا بهاء مال مورد اختلاس و تنزیل دو درجه یا رتبه. ج ـ هرگاه میزان اختلاس از حیث وجه یا بهاء مال مورد اختلاس بیش از ده میلیون (000‚000‚10) ریال باشد به حبس از سه تا پانزده سال و جزای نقدی معادل دو برابر وجه یا بهاء مال مورد اختلاس و اخراج از نیروهای مسلح. تبصره 1 ـ چنانچه عمل اختلاس توام با جعل سند و نظایر آن باشد مرتکب به مجازات هر دو جرم محکوم می شود. تبصره 2 ـ هرکس با علم به اینکه اموال مورد اختلاس فوق الذکر به نیروهای مسلح تعلق دارد آن را خریداری یا در تضییع آن مساعدت نماید علاوه بر استرداد اموال یا حسب مورد مثل یا قیمت آنها به حبس از یک تا پنج سال محکوم می شود.

مشاهده ماده 119 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM