نشست قضایی شماره 1399-6862

نشست قضایی شماره 1399-6862

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6862


کد نشست:
1399-6862

تاریخ برگزاری:
1398/01/28

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

موضوع:
وظیفه قاضی اجرای احکام مبنی بر عدم اظهارنظر قاضی دادگاه نسبت به یکی از اتهامات مندرج در برگ بازداشت

پرسش:
راجع به یکی از 2 اتهام قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست صادر می شود؛ با احاله پرونده از استانی به استان دیگر جابجا و حکم قطعی صادر می شود قاضی اجرای احکام متوجه می شود که نسبت به یکی از اتهامات مندرج در برگ بازداشت اظهار نظر نشده است؛ حال بایستی پرونده را به دادسرای شهرستان مبدا ارسال نماید یا دادسرای مقصد؟

نظر هیئت عالی:
با عنایت به مواد 418 و 419 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 هر چند احاله نسبت به پرونده و جمیع اتهامات مطروحه در آن صورت می پذیرد مع الوصف در فرض پرسش قاضی اجرای احکام کیفری که مجری حکم صادره می باشد باید مراتب را به دادگاه صادرکننده حکم (که تحت نظارت آن در حال اجرا است) با رعایت مواد 491 و 497 قانون فوق الذکر اعلام و بر اساس تصمیم دادگاه رفتار نماید.

نظر اکثریت:
آنچه احاله شده صرفا اتهامی است که حکم قطعی صادر شده و نسبت به اتهامی که قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست صادر نشده احاله به عمل نیامده است؛ لذا اجرای احکام کیفری با تشکیل بدل مبادرت به ارسال بدل پرونده به دادسرای مبدا می نماید.

نظر اقلیت:
آنچه احاله شده کل پرونده است و نمی توان تفکیک کرد که قسمتی از پرونده احاله شود و قسمت دیگر نشود؛ لذا اجرای احکام با تشکیل بدل مبادرت به ارسال بدل پرونده به دادسرای مقصد می نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 418 ـ در هر مرحله از رسیدگی کیفری احاله پرونده از یک حوزه قضایی به حوزه قضایی دیگر یک استان حسب مورد به درخواست دادستان یا رئیس حوزه قضایی مبدا و موافقت شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان و از حوزه قضایی یک استان به استان دیگر به تقاضای همان اشخاص و موافقت دیوان عالی کشور صورت میگیرد. تبصره ـ در مورد جرایم در صلاحیت سازمان قضایی نیروهای مسلح احاله حسب مورد به درخواست دادستان نظامی یا رئیس سازمان قضایی استان با موافقت رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح انجام می شود.

مشاهده ماده 418 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 419 ـ احاله در موارد زیر صورت می‏گیرد: الف ـ متهم یا بیشتر متهمان در حوزه دادگاه دیگری اقامت داشته باشند. ب ـ محل وقوع جرم از دادگاه صالح دور باشد به نحوی که دادگاه دیگر بهعلت نزدیک بودن به محل وقوع آن آسان تر بتواند به موضوع رسیدگی کند. تبصره ـ احاله پرونده نباید به کیفیتی باشد که موجب عسر و حرج شاکی و یا مدعی خصوصی شود.

مشاهده ماده 419 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM