نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1390/02/05

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر نور

موضوع:
غایت سن حضانت اطفال و ترتیب آن

پرسش:
حضانت طفل تا چند سالگی است؟ با توجه به قانون مدنی که مقرر می¬دارد تا هفت سالگی اولویت حضانت با مادر است آیا پس از هفت سالگی با پدر است؟

نظر هیئت عالی:
همان¬گونه که اداره حقوقی در نظریات شماره 1487/7 مورخ 1/3/1379 و 4641/7 مورخ 2/7/1377 بیان کرده و با توجه به این که در موارد مختلف قانون مدنی در باب حضانت از واژه طفل استفاده شده است حضانت مخصوص اطفال است و طفل بر شخص غیربالغ اطلاق می¬شود. بنابراین غایت حضانت رسیدن به سن بلوغ است و پس از بلوغ شخص اختیار دارد نزد هر یک از والدین که بخواهد زندگی کند.

نظر اتفاقی:
کسی که به سن بلوغ نرسیده باشد طفل است و برابر تبصره 1 ماده 1210 قانون مدنی سن بلوغ در پسر پانزده سال تمام قمری ودر دختر نه سال تمام قمری است. سن حضانت با توجه به مواد 1168 لغایت 1179 قانون مدنی و ماده 1210 همان قانون مشخص و معین شده است و چنان چه پسر به سن بالای پانزده سال و دختر به سن بالای نه سال رسیده باشد دیگر طفل محسوب نمی¬شود و در حضانت و نگهداری آنان که به سن بلوغ رسیده¬اند نمی¬توان بدون جلب نظر نامبردگان اظهار عقیده کرد. به عبارت دیگر پس از رسیدن فرزندان به سن بلوغ نمی¬توان در رابطه با حضانت و نگهداری آنان نظر داد و نامبردگان پس از رسیدن به سن بلوغ مجازند نزد هر یک از والدین خود در صورتی که والدین آنان جدا ازهم زندگی می¬کنند به سر برند.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1210 - هیچ کس را نمی توان بعد از رسیدن به سن بلوغ به عنوان جنون یا عدم رشد محجور نمود مگر آن که عدم رشد یا جنون او ثابت شده باشد. تبصره 1 - سن بلوغ در پسر پانزده سال تمام قمری و در دختر نه سال تمام قمری است. تبصره 2 - اموال صغیری را که بالغ شده است در صورتی می توان به او داد که رشد او ثابت شده باشد.

مشاهده ماده 1210 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM