نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1385/10/02

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر آمل

موضوع:
حدود صلاحیت کارآموز وکالت

پرسش:
آیا کارآموز وکالت در حین کارآموزی می تواند وکالت دیگران را برعهده گیرد؟

نظر هیئت عالی:
به موجب ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری از تاریخ 17/1/1376 کانون های وکلای دادگستری جمهوری اسلامی مکلف شده اند حداقل سالی یک بار نسبت به پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت از طریق آزمون اقدام کنند.

نظر اتفاقی:
کارآموزان کانون وکلای دادگستری در زمان کارآموزی با رعایت نصاب مالی و یا غیرمالی دعاوی و جرایم می توانند وکالت کنند. کارآموزان و مشاوران حقوقی ماده 187 قانون توسعه بر اساس ماده 22 آیین نامه اجرایی مصوب 1379 پس از اخذ پروانه به مدت دو سال مشاور حقوقی پایه دو محسوب می شوند و تنها حق شرکت در محاکم کیفری که مجازات جرایم مستوجب تعزیری است و نیز در محاکم حقوقی که به دعاوی با خواسته کمتر از صد میلیون ریال یا خواسته غیرمالی رسیدگی می کنند را دارند. پس از انقضای این مدت به شرط نداشتن تخلف پروانه مشاور پایه دریافت می کنند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1 ـ کلیه کارفرمایان کارگران کارگاه ها موسسات تولیدی صنعتی خدماتی و کشاورزی مکلف به تبعیت از این قانون می باشند.

مشاهده ماده 1 قانون کار

ماده 1 ـ از تاریخ تصویب این قانون کانونهای وکلای دادگستری جمهوری اسلامی ایران مکلفند حداقل یکبار در سال نسبت به پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت از طریق آزمون با آگهی در جراید اقدام نموده و حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از برگزاری آزمون ضمن اعلام نتایج قطعی نسبت به صدور پروانه کارآموزی وکالت برای پذیرفته شدگان اقدام نمایند. تبصره ـ تعیین تعداد کارآموزان وکالت برای هر کانون بر عهده کمیسیونی متشکل از رییس کل دادگستری استان رییس شعبه اول دادگاه انقلاب و رییس کانون وکلای مربوط می باشد که به دعوت رییس کانون وکلای هر کانون حداقل یکبار در سال تشکیل و اتخاذ تصمیم می نماید.

مشاهده ماده 1 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM