نشست قضایی شماره 1399-6884

نشست قضایی شماره 1399-6884

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6884


کد نشست:
1399-6884

تاریخ برگزاری:
1397/11/13

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر قروه

موضوع:
شمول یا عدم شمول حکم مندرج در بند (ج ) ماده 24 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت

پرسش:
مطابق بند (ج) ماده 24 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت 2 مصوب 1393/12/04 در مورد احکام قطعی دادگاهها و اوراق لازم الاجرای ثبتی و دفاتر اسناد رسمی و سایر مراجع قضایی علیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری چنان چه دستگاههای مذکور ظرف مهلت مقرر در قانون نحوه پرداخت محکوم به دولت و عدم تامین و توقیف اموال دولتی مصوب 1365 به هر دلیل از اجرای حکم خودداری کنند مرجع قضایی یا ثبتی یاد شده باید مراتب را جهت اجراء به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام کند و سازمان مذکور موظف است ظرف مدت سه ماه محکوم به را بدون رعایت محدودیت های جابه جایی در بودجه تملک دارایی های سرمایه ای و هزینه ای از بودجه سنواتی دستگاه مربوط کسر و مستقیما به محکوم له یا اجرای احکام دادگاه یا سایر مراجع قضایی و ثبتی مربوط پرداخت کند. اعلام نمایید حکم مندرج در بند (ج ) ماده 24 شامل شهرداری ها نیز می گردد یا خیر ؟

نظر هیئت عالی:
حکم مندرج در بند ج ماده 24 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1393/12/4 مشمول شهرداری ها نمی شود؛ زیرا بنا به مستنبط از ماده 65 قانون شهرداری ها و ماده 23 آیین نامه مالی شهرداری ها مرجع اخیر دارای استقلال مالی است و بودجه آن پس از تصویب شورای اسلامی شهر قابل اجراء و هزینه می باشد. در حالی که بودجه دولت با تصویب مجلس شورای اسلامی مشخص و تخصیص می یابد؛ بنابراین نظریه اکثریت بشرح استدلال مندرج در آن مطلوب است.

نظر اکثریت:
بند ج ماده 24 منصرف از شهرداری ها است زیرا :

نظر اقلیت:
شهرداری ها نیز مشمول حکم مندرج در بند (ج ) ماده 24 هستند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 24ـ الف ـ تخصیص اعتبار تعهد و پرداخت در اجرای‏ موافقتنامه های متبادله با دستگاه های اجرایی مشروط به رعایت شرح عملیات و فعالیت های موضوع موافقتنامه که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور درج می شود خواهد بود. شروط یاد شده نباید مغایر قانون باشد. ب ـ هرگاه در طول اجرای بودجه وظایف و اختیارات از دستگاهی به دستگاه دیگر یا از محلی به محل دیگر واگذار شود آن بخش از اعتبارات هزینه ای دستگاه که با توجه به واگذاری وظایف هزینه کرد آن توسط دستگاه موضوعیت ندارد با پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و تصویب هیات وزیران به استان ها یا دستگاه های دیگر حسب مورد واگذار می شود. ج ـ در مورد احکام قطعی دادگاه ها و اوراق لازم الاجرای ثبتی و دفاتر اسناد رسمی و سایر مراجع قضایی علیه دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری چنانچه دستگاه های مذکور ظرف مهلت مقرر در قانون نحوه پرداخت محکوم به دولت و عدم تامین و توقیف اموال دولتی مصوب 1365 به هر دلیل از اجرای حکم خودداری کنند مرجع قضایی یا ثبتی یاد شده باید مراتب را جهت اجرا به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام کند و سازمان مذکور موظف است ظرف مدت سه ماه محکوم به را بدون رعایت محدودیت های جابه جایی در بودجه تملک دارایی های سرمایه ای و هزینه ای از بودجه سنواتی دستگاه مربوط کسر و مستقیما به محکوم له یا اجرای احکام دادگاه یا سایر مراجع قضایی و ثبتی مربوط پرداخت کند.

مشاهده ماده 24 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)

ماده 2ـ شرکت های سرمایه پذیر مکلفند سود سهام عدالت تقسیم شده مصوب مجامع عمومی موضوع فصل ششم قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی را تا تسویه حساب کامل اقساط از زمان تصویب قانون یاد شده به سازمان خصوصی سازی پرداخت نمایند. سازمان مذکور می تواند جهت وصول سود سهام موضوع این ماده و سایر اقساط معوق شرکت های واگذار شده از طریق ماده (48) قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366 اقدام نماید. اجراییات سازمان امور مالیاتی کشور موظف است خارج از نوبت درخصوص وصول این اقساط با سازمان خصوصی سازی همکاری کند.

مشاهده ماده 2 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)

ماده 65 - هر شهرداری دارای بودجه ای است که پس از تصویب انجمن شهر قابل اجرا می باشد.

مشاهده ماده 65 قانون شهرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM