نشست قضایی شماره 1397-5265

نشست قضایی شماره 1397-5265

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5265


کد نشست:
1397-5265

تاریخ برگزاری:
1379/05/12

برگزار شده توسط:
استان کردستان/

موضوع:
 بایگانی پرونده در صورت عدم پیگیری یا عدم معرفی اموال خوانده پس از صدور قرار تامین خواسته

پرسش:
اگر براساس قرار تامین خواسته پرونده اجرایی تشکیل شده باشد اما خواهان موضوع را پیگیری نکند یا نتواند اموالی از خوانده معرفی کند پس از چه مدت می توان پرونده را بایگانی کرد؟

نظر هیئت عالی:
اولا متقاضی قرار تامین خواس ته مکلف است ظرف ده روز از تاریخ صدور قرار تامین خواسته نسبت به اصل دعوا در دادگاه صادرکننده قرار اقدام نماید والا دادگاه به درخواست خوانده قرار تامین را لغو می کند. ثانیا به فرض تقدیم دادخواست نسبت به اصل دعوا بر حسب مقررات ماده 118 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی تا زمانی که موجبات تامین مرتفع نشود قرار به قوت خود باقی است مگر پس از صدور حکم قطعی علیه خواهان یا استرداد دعوا یا دادخواست که تامین خود به خود مرتفع می شود. بنا به مراتب صدور قرار تامین خواسته صرفا برای تامین خواسته ادعای خواهان است که فقط با صدور حکم قطعی و یا استرداد دعوا یا دادخواست تامین خواسته مرتفع می شود.

نظر اتفاقی:
خوب است پس از گذشت مدتی که به طور معمول رسیدگی به یک دعوا انجام می شود واحد اجرای احکام وضعیت دعوایی را که قرار تامین خواسته آن صادر شده از دادگاه صادرکننده قرار استعلام کند. هرگاه حسب پاسخ قرار رفع تامین یا حکم قطعی علیه خواهان صادر شده یا وی دادخواست یا دعوا را مسترد کرده باشد با توجه به ماده 118 قانون آیین دادرسی مصوب 1379 پرونده اجرایی بایگانی شود در غیر این صورت با توجه به ملاک ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی تنها پنج سال پس از صدور قرار و پیگیری نکردن خواهان پرونده اجرایی بایگانی خواهد شد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 118 - درصورتی که موجب تامین مرتفع گردد دادگاه قرار رفع تامین را خواهد داد. درصورت صدور حکم قطعی علیه خواهان یا استرداد دعوا و یا دادخواست تامین خود به خود مرتفع می شود.

مشاهده ماده 118 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 168 ـ هر گاه از تاریخ صدور اجراییه بیش از پنج سال گذشته و محکوم له عملیات اجرایی را تعقیب نکرده باشد اجراییه بلااثر تلقی می شود و در این مورد اگر حق اجراء وصول نشده باشد دیگر قابل وصول نخواهد بود. محکوم له می تواند مجددا از دادگاه تقاضای صدور اجراییه نماید ولی در مورد اجرای هر حکم فقط یک بار حق اجراء دریافت می شود.

مشاهده ماده 168 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM