نشست قضایی شماره 1400-7980

نشست قضایی شماره 1400-7980

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7980


کد نشست:
1400-7980

تاریخ برگزاری:
1399/06/04

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر داراب

موضوع:
قابلیت اعتراض قرار قبولی تجدیدنظر خواهی

پرسش:
آیا در پرونده و امور کیفری صدور قرار قبولی تجدیدنظرخواهی قابلیت اعتراض دارد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
صدور قرار قبولی تجدید نظر خواهی و یا فرجام خواهی که در صورت موجه شناختن عذر درخواست کننده در تقدیم در خواست تجدید نظر یا فرجام خارج از مهلت توسط دادگاه صادر می شود قابل تجدید نظر نیست.

نظر اکثریت:
قرار قبولی تجدیدنظر خواهی قابل اعتراض نمی باشد با لحاظ اصل منع اطاله دادرسی و اینکه متعاقبا می تواند به رای از این جهت نیز اعتراص کند و عبارت "قرار مقتضی" در ماده 440 قانون آیین دادرسی کیفری با توجه به صدر ماده به قرار رد تجدیدنظرخواهی بر می گردد لذا قرار قبولی تجدیدنظرخواهی مستقلا قابلیت اعتراض نخواهد داشت.

نظر اقلیت:
با عنایت به ماده 440 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 که بیان می کند " در صورتی که درخواست یا دادخواست تجدیدنظرخواهی یا فرجام خواهی خارج از مهلت قانونی تقدیم شود.. . پرونده به نظر رییس دادگاه می رسد تا قرار مقتضی را صادر نماید... این قرار قابل اعتراض است " منظور از قرار مقتضی در این ماده اعم از قرار رد دادخواست و قرار قبولی دادخواست می باشد و نیز با توجه به اصل ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری اصل بر قابلیت اعتراض و تجدیدنظر خواهی می باشد لذا قرار قبولی تجدیدنظر خواهی قابلیت اعتراض دارد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 440 ـ هرگاه درخواست یا دادخواست تجدید نظرخواهی یا فرجام‏خواهی فاقد یکی از شرایط قانونی باشد مدیر دفتر دادگاه نخستین ظرف دو روز نقایص آن را به درخواست کننده یا دادخواست ‏دهنده اعلام و اخطار می کند تا ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ نقایص مذکور را رفع کند. چنانچه در مهلت مقرر رفع نقص صورت نگیرد و در صورتی که درخواست یا دادخواست تجدید نظر یا فرجام خارج از مهلت قانونی تقدیم شود مدیر دفتر پرونده را به نظر رئیس دادگاه می رساند تا قرار مقتضی را صادر کند. این قرار حسب مورد قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان و یا دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 440 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 427 ـ آراء دادگاههای کیفری جز در موارد زیر که قطعی محسوب می شود حسب مورد در دادگاه تجدید نظر استان همان حوزه قضایی قابل تجدید نظر و یا در دیوان عالی کشور قابل فرجام است: الف ـ جرایم تعزیری درجه هشت باشد. ب ـ جرایم مستلزم پرداخت دیه یا ارش درصورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد. تبصره 1 ـ در مورد مجازات های جایگزین حبس معیار قابلیت تجدید نظر همان مجازات قانونی اولیه است. تبصره 2 ـ آراء قابل تجدید نظر اعم از محکومیت برائت یا قرارهای منع و موقوفی تعقیب اناطه و تعویق صدور حکم است. قرار رد درخواست واخواهی یا تجدید نظرخواهی درصورتی مشمول این حکم است که رای راجع به اصل دعوی قابل تجدید نظر خواهی باشد.

مشاهده ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM