نشست قضایی شماره 1399-6750

نشست قضایی شماره 1399-6750

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6750


کد نشست:
1399-6750

تاریخ برگزاری:
1397/11/14

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر بندر ترکمن

موضوع:
شرط تحقق جرم تهدید

پرسش:
برای اینکه عملی را تهدید بدانیم می بایست آن تهدید قابلیت تحقق را داشته باشد یا خیر؟ و اینکه بیان تهدید های کلی قابلیت انتساب ماده 669 قانون تعزیرات مصوب 1375 که بیان کننده آن را دارد یا خیر؟ به طور مثال عباراتی مانند "دمار از روزگار تو در می آورم" و "هرچه دیدی از چشم خودت دیدی" و "حالا می بینی که چه کارت خواهم کرد" و.. . قابلیت تهدید بودن را دارا هستند یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
با تاکید بر اینکه معیار تشخیص این که رفتاری تهدید محسوب می شود یا خیر عرف است و نه قابلیت اجرای عملی آن؛ نظریه اکثریت قضات دادگستری شهرستان بندر ترکمن مورد تایید است.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه مقنن در ماده 669 از قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به صورت عام بیان نموده به هر نحو تهدید مشمول جرم مذکور خواهد بود و با توجه به اینکه تهدید نوعی فشار نامشروع بوده که با توجه به ملاک شخصی یا عرفی قابل تحقق می باشد و اداء جمله جرایم مطلق بوده و مقید به نتیجه نمی باشد؛ لذا لزومی ندارد که امکان تحقق تهدید ذکر شده وجود داشته باشد بلکه همین که لفظ بکار برده حاوی نوعی فشار نامشروع و غیر قانونی تلقی گردد و ارکان عادی آن محقق است به عبارتی اینکه بیان شود "دمار از روزگارت در می آورم در مقایسه با تهدید سبکی که قابل تحقق می باشد طبق قاعده اولویت و به طریق اولی تهدید محسوب می گردد.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه در قانون در ماده 669 صحبت از ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا افشاء سر می باشد؛ حال آنکه گفتن (لفظ دمار از روزگارت در می آورم) شامل هیچ یک از مصادیق مذکور نخواهد بود و برای تحقق جرم لازم است امکان عملی اجرای تهدید وجود داشته باشد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 669 ـ هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 669 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM