نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1397/10/20

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر محمود آباد

موضوع:
تفاوت مجازات تبعید با اقامت اجباری

پرسش:
آیا مجازات اقامت اجباری از نظر شرایط و آثار حقوقی مشابه با مجازات تبعید است ؟

نظر هیئت عالی:
غیر از مواردی که در نظریه اکثریت آمده مطلب مرقوم در ماده 284 قانون مجازات اسلامی تبعید به عنوان حد در محاربه مفروض بر عدم توبه محارب همچنان در تبعید باقی می ماند و مدت بازداشت متهم به سبب عدم معرفی کفیل یا وثیقه یا بازداشت موقت در مدت تبعید قابل احتساب نیست.

نظر اکثریت:
تمام شرایط و آثار حقوقی مجازات تبعید را نمی توان به اقامت اجباری تسری داد. مهمترین استدلالهای این گروه از همکاران بدین شرح است:

نظر اقلیت:
شرایط و آثار حقوقی مجازات تبعید و اقامت اجباری در بیشتر موارد یکسان است. مهمترین استدلال های این گروه از همکاران بدین شرح است:

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 523 ـ اطفال تا سن دو سال تمام را نباید از مادری که محکوم به حبس یا تبعید شده است جدا کرد مگر آنکه مصلحت طفل اقتضاء کند. در این صورت کودک به پدر و در صورت فقدان یا عدم صلاحیت وی به ترتیب به جد پدری یا وصی آنها و یا نزدیکان وی با رعایت مراتب ارث و درصورت فقدان یا عدم صلاحیت آنان به موسسات ذی صلاح سپرده می شود.

مشاهده ماده 523 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 23 ـ دادگاه می تواند فردی را که به حد قصاص یا مجازات تعزیری از درجه شش تا درجه یک محکوم کرده است با رعایت شرایط مقرر در این قانون متناسب با جرم ارتکابی و خصوصیات وی به یک یا چند مجازات از مجازات های تکمیلی زیر محکوم نماید: الف ـ اقامت اجباری در محل معین ب ـ منع از اقامت در محل یا محل های معین پ ـ منع از اشتغال به شغل حرفه یا کار معین ت ـ انفصال از خدمات دولتی و عمومی ث ـ منع از رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و یا تصدی وسایل موتوری ج ـ منع از داشتن دسته چک و یا اصدار اسناد تجارت چ ـ منع از حمل سلاح ح ـ منع از خروج اتباع ایران از کشور خ ـ اخراج بیگانگان از کشور د ـ الزام به خدمات عمومی ذ ـ منع از عضویت در احزاب گروه ها و دستجات سیاسی یا اجتماعی ر ـ توقیف وسایل ارتکاب جرم یا رسانه یا موسسه دخیل در ارتکاب جرم ز ـ الزام به یادگیری حرفه شغل یا کار معین ژ ـ الزام به تحصیل س ـ انتشار حکم محکومیت قطعی تبصره 1 ـ مدت مجازات تکمیلی بیش از دو سال نیست مگر در مواردی که قانون به نحو دیگری مقرر نماید. تبصره 2 ـ چنانچه مجازات تکمیلی و مجازات اصلی از یک نوع باشد فقط مجازات اصلی مورد حکم قرار می گیرد. تبصره 3 ـ آیین نامه راجع به کیفیت اجرای مجازات تکمیلی ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.

مشاهده ماده 23 قانون مجازات اسلامی

ماده 229 ـ مردی که همسر دائم دارد هرگاه قبل از دخول مرتکب زنا شود حد وی صد ضربه شلاق تراشیدن موی سر و تبعید به مدت یک سال قمری است.

مشاهده ماده 229 قانون مجازات اسلامی

ماده 243 ـ حد قوادی برای مرد هفتاد و پنج ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر هفتاد و پنج ضربه شلاق به عنوان حد به تبعید تا یک سال نیز محکوم می شود که مدت آن را قاضی مشخص می کند و برای زن فقط هفتاد و پنج ضربه شلاق است.

مشاهده ماده 243 قانون مجازات اسلامی

ماده 284 ـ مدت نفی بلد در هر حال کمتر از یک سال نیست اگر چه محارب بعد از دستگیری توبه نماید و در صورتی که توبه نکند همچنان در تبعید باقی می ماند.

مشاهده ماده 284 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM