نشست قضایی شماره 1399-7281

نشست قضایی شماره 1399-7281

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7281


کد نشست:
1399-7281

تاریخ برگزاری:
1397/10/25

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر رضوانشهر

موضوع:
جلب شخص ثالث با حق وکالت سابق

پرسش:
آیا در دعوی جلب ثالث اصلی وکیل خواهان دعوی اصلی که موکلش مجلوب ثالث است حق دفاع از دعوی جلب ثالث با همان وکالت سابق را دارد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به اینکه طرح دعوی جلب ثالث یک دعوا و پرونده مستقلی است هرچند با دعوای اصلی یکجا و توامان رسیدگی و اظهار نظر نهایی به عمل می آید؛ لیکن وکیل خواهان دعوی اصلی که موکلش مجلوب ثالث می باشد برای ورود در پرونده و دفاع از موکلش باید تمبر مالیاتی و.. . را پرداخت نماید؛ زیرا برای معافیت وکیل از پرداخت هزینه های مربوط به وکالت از جمله تمبر مالیاتی نص خاصی وجود ندارد و ماده 35 ق.آ.د.م نیز ظهور در اینکه وکیل نباید تمبر جداگانه ابطال نماید ندارد.

نظر اکثریت:
چون در ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی به وکالت در جلب ثالث و دفاع از دعوی ثالث اشاره شده است و چنانچه در وکالتنامه وکیل اختیار وکالت در جلب ثالث و دفاع از دعوی جلب ثالث تصریح شده باشد نیازی به اعلام وکالت جدید در فرض سوال نیست و با همان وکالت سابق و بدون ابطال تمبر مالیاتی وکیل حق دفاع از موکل را دارد. چرا که اذن در شی اذن در لوازم آن است.

نظر اقلیت:
وکیل باید ضمن اعلام وکالت تمبر مالیاتی را نیز در فرض سیوال وفق قانون ابطال نماید زیرا :

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 135 - هریک از اصحاب دعوا که جلب شخص ثالثی را لازم بداند می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف سه روز پس از جلسه با تقدیم دادخواست از دادگاه درخواست جلب او را بنماید چه دعوا در مرحله نخستین باشد یا تجدیدنظر.

مشاهده ماده 135 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 35 - وکالت در دادگاهها شامل تمام اختیارات راجع به امر دادرسی است جز آنچه را که موکل استثناء کرده یا توکیل در آن خلاف شرع باشد لیکن در امور زیر باید اختیارات وکیل در وکالت نامه تصریح شود: 1 - وکالت راجع به اعتراض به رای تجدیدنظر فرجام خواهی و اعاده دادرسی. 2 - وکالت در مصالحه و سازش. 3 - وکالت در ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند طرف و استرداد سند. 4 - وکالت در تعیین جاعل. 5 - وکالت در ارجاع دعوا به داوری و تعیین داور. 6 - وکالت در توکیل. 7 - وکالت در تعیین مصدق و کارشناس. 8 - وکالت در دعوای خسارت. 9 - وکالت در استرداد دادخواست یا دعوا. 10 - وکالت در جلب شخص ثالث و دفاع از دعوای ثالث. 11 - وکالت در ورود شخص ثالث و دفاع از دعوای ورود ثالث. 12 - وکالت در دعوای متقابل و دفاع درقبال آن. 13 - وکالت در ادعای اعسار. 14 - وکالت در قبول یا رد سوگند. تبصره 1 - اشاره به شماره های یادشده در این ماده بدون ذکر موضوع آن تصریح محسوب نمی شود. تبصره 2 - سوگند شهادت اقرار لعان و ایلاء قابل توکیل نمی باشد.

مشاهده ماده 35 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM