نشست قضایی شماره 1400-8030

نشست قضایی شماره 1400-8030

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8030


کد نشست:
1400-8030

تاریخ برگزاری:
1398/05/17

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر جهرم

موضوع:
وصف کیفری مایعات در حال تخمیر دارای الکل

پرسش:
ایا کشف مایع در حال تخمیر که دارای الکل است مستوجب مجازات است؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه به تشخیص کارشناس مربوطه مایعات مکشوفه سکر آور باشد و به آن مشروب و خمر اطلاق گردد در فرض پرسش مرتکب قابل تعقیب و مجازات است و لیکن چنانچه فرآیند مربوطه (تولید مشروب الکلی) کامل نشده باشد نظریه اکثریت موجه و مورد تایید است.

نظر اکثریت:
با التفات به اینکه قانونگزار ساخت مشروبات الکلی را مستوجب مجازات دانسته بنابراین منظور از ساخت اتمام کامل عملیات ساخت و تبدیل آن به مشروب می باشد و در ما نحن فیه که هنوز مراحل ساخت به پایان نرسیده است و عنوان مشروب به مایع کشف شده اطلاق نمی گردد و با توجه به اینکه شروع جرم نیز در جرایم درجه 6 فاقد عنصر قانونی است لذا عمل ارتکابی فاقد عنصر قانونی است و قابل مجازات نمی باشد.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه مایع کشف شده حاوی الکل می باشد و صرفا مرحله جداسازی تفاله از مشروب باقی مانده است به عبارت دیگر مایع مشکوفه بدون در نظر گرفتن تفاله مسکر تلقی می گردد لذا عملیات ساخت به پایان رسیده است و متهم نسبت به مایعات بدون در نظر گرفتن تفاله تحت عنوان جزایی ساخت مشروبات الکلی قابل مجازات است.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 122 ـ هر کس قصد ارتکاب جرمی کرده و شروع به اجرای آن نماید لکن به واسطه عامل خارج از اراده او قصدش معلق بماند به شرح زیر مجازات می شود: الف ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات حبس دائم یا حبس تعزیری درجه یک تا سه است به حبس تعزیری درجه چهار ب ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها قطع عضو یا حبس تعزیری درجه چهار است به حبس تعزیری درجه پنج پ ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی یا حبس تعزیری درجه پنج است به حبس تعزیری یا شلاق یا جزای نقدی درجه شش تبصره ـ هرگاه رفتار ارتکابی ارتباط مستقیم با ارتکاب جرم داشته لکن به جهات مادی که مرتکب از آنها بی اطلاع بوده وقوع جرم غیرممکن باشد اقدام انجام شده در حکم شروع به جرم است.

مشاهده ماده 122 قانون مجازات اسلامی

ماده 702 ـ ماده 702- هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قراردهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قراردهد به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار (74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یادشده محکوم می شود. (اصلاحی 22/08/1387)

مشاهده ماده 702 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM