نشست قضایی شماره 1400-8131

نشست قضایی شماره 1400-8131

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8131


کد نشست:
1400-8131

تاریخ برگزاری:
1399/05/20

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر بردسیر

موضوع:
صدور قرار نهایی

پرسش:
در صورتیکه شخصی شکایت تهدید با چاقو را مطابق ماده 617 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 را مطرح نماید و قاضی محترم دادسرا پس از تکمیل تحقیقات مقدماتی به این نتیجه برسد که موضوع پرونده صرفا بزه تهدید در راستای ماده 669 قانون یادشده میباشد و ادله و دلایل احراز وقوع جرم و انتساب بزه نیز محرز باشد در این صورت قاضی محترم دادسرا بایستی صرفا در خصوص بزه تهدید قرار جلب به دادرسی صادر نماید و یا در این مورد بایستی یک قرار جلب به دادرسی راجع به بزه تهدید و یک قرار منع تعقیب در خصوص بزه تهدید با چاقو صادر گردد؟

نظر هیئت عالی:
در خصوص موضوع سوال که اتهام متهم ناشی از یک رفتار واحد است تنها یک قرار نهایی باید در خصوص رفتار مزبور صادر گردد و صدور قرارهای نهایی متعدد فاقد وجاهت قانونی است.

نظر اکثریت:
در خصوص پرسش یادشده بایستی دو قرار جلب به دادرسی و منع تعقیب صادر گردد زیرا قاضی محترم دادسرا مکلف است در خصوص دو رفتار مجرمانه در قالب دو قرار نهایی اتخاذ تصمیم نماید و حق اعتراض شاکی برای این موضوع نیز در راستای دادرسی عادلانه و منصفانه بایستی رعایت گردد.

نظر اقلیت:
در این موضوع صرفا باید یک قرار جلب به دادرسی صادر گردد و به هیچ وجه قرار منع تعقیب نباید صادر شود زیرا برای یک رفتار مجرمانه نمیتوان دو قرار نهایی صادر کرد صرفا قاضی محترم در قرار جلب به دادرسی یادشده باید راجع به تشخیص عنوان مجرمانه توضیح دهد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 617 ـ دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آنها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد. تبصره 1 ـ هرگاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است. تبصره 2 ـ هرگاه در مورد اینکه دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقلال امرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 617 قانون مجازات اسلامی

ماده 265 ـ بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می کند. دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام می شود.

مشاهده ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM