نشست قضایی شماره 1399-7358

نشست قضایی شماره 1399-7358

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7358


کد نشست:
1399-7358

تاریخ برگزاری:
1398/09/05

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر بردسیر

موضوع:
خودداری متهم مصرف مسکر از اخذ تست الکل

پرسش:
اگر متهم از اخذ تست الکل در مرجع انتظامی امتناع و خودداری نماید و انکار صریح به ارتکاب بزه مصرف مسکر در مرجع قضایی داشته باشد آیا باید در راستای قاعده دراء تبریه گردد یا امتناع وی از جمله قراین و اماراتی است که میتواند منجر به حصول علم قضایی گردد که بتوان متهم را محکوم نمود؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به اینکه دلیل شرعی بر انتساب شرب خمر وجود ندارد حکم به برایت در ما نحن فیه صحیح و صایب است اگرچه تشخیص مصداق حسب مورد با دادگاه است.

نظر اکثریت:
در خصوص پرسش مطروحه متهم باید در راستای قاعده دراء تبریه گردد زیرا هیچکدام از ادله شرعی احراز تحقق بزه مصرف مسکر وجود ندارد و در حدود شرعی باید بسیار محتاط عمل کرد و استنکاف متهم از اخذ تست الکل منجر به علم قضایی نمی گردد.

نظر اقلیت:
با نگرش به امتناع متهم از اخذ تست الکل قرینه ای حاصل می گردد که میتواند منجر به حصول اقناع وجدانی و علم قضایی در راستای ماده 211 قانون مجازات اسلامی جهت محکومیت متهم باشد زیرا امتناع یاد شده حاکی از آن است که متهم تمایل ندارد که نتیجه تست الکل مشخص گردد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 265 ـ بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می کند. دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام می شود.

مشاهده ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 211 ـ علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می شود. در مواردی که مستند حکم علم قاضی است وی موظف است قرائن و امارات بین مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند. تبصره ـ مواردی از قبیل نظریه کارشناس معاینه محل تحقیقات محلی اظهارات مطلع گزارش ضابطان و سایر قرائن و امارات که نوعا علم آور باشند می تواند مستند علم قاضی قرار گیرد. در هر حال مجرد علم استنباطی که نوعا موجب یقین قاضی نمی شود نمی تواند ملاک صدور حکم باشد.

مشاهده ماده 211 قانون مجازات اسلامی

ماده 265 ـ حد مصرف مسکر هشتاد ضربه شلاق است.

مشاهده ماده 265 قانون مجازات اسلامی

ماده 264 ـ مصرف مسکر از قبیل خوردن تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد جامد باشد یا مایع مست کند یا نکند خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند موجب حد است. تبصره ـ خوردن فقاع (آب جو مسکر) موجب حد است هر چند مستی نیاورد.

مشاهده ماده 264 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM