نشست قضایی شماره 1399-7628

نشست قضایی شماره 1399-7628

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7628


کد نشست:
1399-7628

تاریخ برگزاری:
1398/10/24

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
برداشتن کارت سوخت از دستگاه پمپ بنزین

پرسش:
چنانچه الف فراموش کند کارت سوخت خود را از دستگاه تعبیه شده در پمپ بنزین خارج نماید و ب اقدام به برداشتن ان نماید آیا بزه سرقت محقق شده است یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اقلیت قضات محترم دادگستری شهرستان اصفهان مورد تایید است و متذکر می گردد مادام که از کارت سوخت مفقودی سوء استفاده نشود جرمی محقق نشده است.

نظر اکثریت:
باتوجه به اینکه مالک کارت سوخت از مال خود اعراض ننموده است و با توجه به اینکه کارت سوخت مال محسوب می گردد ارکان مادی بزه سرقت (ربایش مال بودن آنچه برده شده متعلق به غیر بودن) وجود دارد لذا بزه سرقت موضوع ماده 656 قانون تعزیرات محقق شده است.

نظر اقلیت:
چون مالک کارت سوخت خود را مفقود کرده است برداشتن کارت سوخت برداشتن مال گم شده است و سرقتی محقق نیست.

نظر ابرازی:
چنانچه سوءنیت داشته باشد بزه موضوع ماده 665 قانون تعزیرات محقق شده است.

مبحث:
قانون مدنی , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 656 ـ شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود موجب نصف دیه کامل است.

مشاهده ماده 656 قانون مجازات اسلامی

ماده 665 ـ قطع دو بیضه یکباره دیه کامل و قطع بیضه چپ دو ثلث دیه و قطع بیضه راست ثلث دیه دارد. تبصره ـ فرقی در حکم مذکور بین جوان و پیر و کودک و بزرگ و عنین و سالم و مانند آن نیست.

مشاهده ماده 665 قانون مجازات اسلامی

ماده 656 ـ در صورتی که سرقت جامع شرایط حد نباشد و مقرون به یکی از شرایط زیر باشد مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود: 1 ـ سرقت در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا در توابع آن یا در محل های عمومی از قبیل مسجد و حمام و غیر این ها واقع شده باشد. 2 ـ سرقت در جایی واقع شده باشد که به واسطه درخت و یا بوته یا پرچین یا نرده محرز بوده و سارق حرز را شکسته باشد. 3 ـ در صورتی که سرقت در شب واقع شده باشد. 4 ـ سارقین دو نفر یا بیشتر باشند. 5 ـ سارق مستخدم بوده و مال مخدوم خود را دزدیده یا مال دیگری را در منزل مخدوم خود یا منزل دیگری که به اتفاق مخدوم به آن جا رفته یا شاگرد یا کارگر بوده و یا در محلی که معمولا محل کار وی بوده از قبیل خانه دکان کارگاه کارخانه و انبار سرقت نموده باشد. 6 ـ هر گاه اداره کنندگان هتل و مسافرخانه و کاروانسرا و کاروان و به طور کلی کسانی که به اقتضای شغل اموالی در دسترس آنان است تمام یا قسمتی از آن را مورد دستبرد قرار دهند.

مشاهده ماده 656 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 665 ـ هر کس مال دیگری را برباید و عمل او مشمول عنوان سرقت نباشد به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد و اگر در نتیجه این کار صدمه ای به مجنی علیه وارد شده باشد به مجازات آن نیز محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 665 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM