نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1380/12/13

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر بابلسر

موضوع:
حجر ولی و سقوط حق حضانت

پرسش:
آیا صدور حکم حجر پدر ملازمه با سقوط حق حضانت وی نیز دارد؟ به عبارت دیگر در صورتی که پدر طفل مجنون شود حضانت از طفل پسر ده ساله با مادر طفل است یا جد پدری؟

نظر هیئت عالی:
اقتضای حضانت بهره مندی از توان عقلی و برخورداری از سلامت فکری است لذا صدور حکم حجر پدر حق حضانت او را ساقط می کند. چون موضوع سوال انطباقی با ماده واحده قانون حق حضانت مادران مصوب مرداد 1364 ندارد با استناد به مواد 1182 1187 و 1188 قانون مدنی حضانت چنین طفلی با پدر بزرگ اوست.

نظر اتفاقی:
نظر اول: با صدور حکم حجر حق حضانت از پدر ساقط نمی شود و با این وصف حضانت به عهده شخصی که وظیفه ی نگهداری از پدر را دارد قرار می گیرد و در نتیجه به مادر تعلق نمی گیرد زیرا:

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1187 - هر گاه ولی قهری منحصر به واسطه ی غیبت یا حبس به هر علتی که نتواند به امور مولی علیه رسیدگی کند و کسی را هم از طرف خود معین نکرده باشد حاکم یک نفر امین به پیشنهاد مدعی العموم برای تصدی و اداره ی اموال مولی علیه و سایر امور راجعه به او موقتا معین خواهد کرد.

مشاهده ماده 1187 قانون مدنی

ماده 1182 - هر گاه طفل هم پدر و هم جد پدری داشته باشد و یکی از آن ها محجور یا به علتی ممنوع از تصرف در اموال مولی علیه گردد ولایت قانونی او ساقط می شود.

مشاهده ماده 1182 قانون مدنی

ماده 1188 - هر یک از پدر و جد پدری بعد از وفات دیگری می تواند برای اولاد خود که تحت ولایت او می باشد وصی معین کند تا بعد از فوت خود در نگاهداری و تربیت آن ها مواظبت کرده و اموال آن ها را اداره نماید.

مشاهده ماده 1188 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM