نشست قضایی شماره 1397-4507

نشست قضایی شماره 1397-4507

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-4507


کد نشست:
1397-4507

تاریخ برگزاری:
1397/03/23

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر اردکان

موضوع:
تحقق تعدد مادی در سرقت مسلحانه

پرسش:
با توجه به اینکه برابر ماده 652 از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات ) ((هرگاه.. . سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (74) ضربه محکوم میشود...))

نظر هیئت عالی:
در صورتی که سارق مسلح به سلاحی باشد که فاقد پروانه حمل است در واقع مرتکب دو رفتار مادی جداگانه یعنی سرقت وحمل غیر مجاز سلاح شده و باید به دو مجازات علیحده با قید اجرای مجازات اشد محکوم گردد.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه قانونگذار در ماده652اختیار تعیین مجازات حبس تا ده سال را داده استبنظر می رسد قانونگذار به نحوی مجازات حمل سلاح را مفروغ عنه گرفته است و نیازی به تعیین مجازات جداگانه نیست چراکه حمل سلاح خود به نوعی از عوامل تشدید بوده است.رای وحدت رویه شماره638هییت عمومی دیوانعالی کشور نیز که در مورد اتهام قتل غیرعمد بدون داشتن گواهینامه تعیین یک فقره مجازات برای متهم را منطبق با مقررات و موازین قانونی تشخیص داده است موید نظرآنان است.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه سارق در زمان سرقت حامل سلاح بوده است علی القاعده رفتار وی مصداق تعدد مادی است و در این موارد دادگاه باید دو مجازات جداگانه برای سرقت مسلحانه و حمل سلاح تعیین کند.البته با توجه به اینکه رعایت قواعد تعدد وفق ماده134 قانون آیین دادرسی کیفری در این مورد نیز جاری است در نهایت تنها مجازات جرم اشد(سرقت مسلحانه)به مرحله اجرا در می آید.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 652 ـ هرگاه صدمهای که به حد فاصل بیضه ها و مقعد وارد شده است موجب عدم ضبط ادرار یا مدفوع یا هر دو گردد یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 652 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ از تمام آثار قابل انتقال موجود در صحنه جرم که در کشف جرم موثر است باید به میزان لازم برداشت و به نحوی مهر و موم نمود که در معرض تلف نباشد.

مشاهده ماده 134 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM