نشست قضایی شماره 1398-5673

نشست قضایی شماره 1398-5673

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5673


کد نشست:
1398-5673

تاریخ برگزاری:
1397/04/25

برگزار شده توسط:
استان البرز/ شهر کرج

موضوع:
قرار تامین خواسته کیفری

پرسش:
در دادگاه کیفری 2 شاکی طبق مواد 107 و 108 و 109 و 246 و تبصره 2 ماده 247 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 تقاضای صدور تامین خواسته اموال متهم را کرده است که در پرونده استنادی همان شعبه کیفرخواست صادر شده است.

نظر هیئت عالی:
دادگاه چنانچه تقاضای شاکی را مبتنی بر ادله قابل قبول بداند مجاز به صدور قرار تامین خواسته می باشد و صدور این قرار موکول به تامین خسارت احتمالی و موافقت رییس حوزه قضایی نیست لهذا نظریه اکثریت در حد استنتاج مرقوم مورد تایید است.

نظر اکثریت:
دادگاه کیفری 2 به طریق اولی صلاحیت صدور قرار تامین خواسته را دارد و صدور این قرار نیاز به خسارت احتمالی نداشته و قابل تجدیدنظر نمی باشد.

نظر اقلیت:
صدور قرار تامین خواسته نیاز به صراحت قانونی دارد که با وجود این دادگاه کیفری 2 نمی تواند قرار تامین خواسته صادر کند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 247 ـ بازپرس می تواند متناسب با جرم ارتکابی علاوه بر صدور قرار تامین قرار نظارت قضایی را که شامل یک یا چند مورد از دستورهای زیر است برای مدت معین صادر کند: الف ـ معرفی نوبه‏ای خود به مراکز یا نهادهای تعیین شده توسط بازپرس ب ـ منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری پ ـ منع اشتغال به فعالیت های مرتبط با جرم ارتکابی ت ـ ممنوعیت از نگهداری سلاح دارای مجوز ث ـ ممنوعیت خروج از کشور تبصره 1 ـ در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت در صورت ارائه تضمین لازم برای جبران خسارات وارده مقام قضایی می تواند فقط به صدور قرار نظارت قضایی اکتفاء کند. تبصره 2 ـ قرارهای موضوع این ماده ظرف ده روز قابل اعتراض در دادگاه صالح است. چنانچه این قرار توسط دادگاه صادر شود ظرف ده روز قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان می باشد.

مشاهده ماده 247 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 340 ـ جرایم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود. در این مورد و سایر مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود دادگاه پس از انجام تحقیقات به ترتیب زیر اقدام می کند: الف ـ چنانچه دادگاه خود را صالح به رسیدگی نداند قرار عدم صلاحیت صادر می کند و اگر مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب بداند حسب مورد اتخاذ تصمیم می کند. ب ـ در غیر موارد مذکور در بند (الف) چنانچه اصحاب دعوی حاضر باشند و درخواست مهلت نکنند دادگاه با تشکیل جلسه رسمی مبادرت به رسیدگی می کند. در صورتیکه اصحاب دعوی حاضر نباشند یا برای تدارک دفاع یا تقدیم دادخواست ضرر و زیان درخواست مهلت کنند دادگاه با اخذ تامین متناسب از متهم وقت رسیدگی را تعیین و مراتب را به اصحاب دعوی و سایر اشخاصی که باید در دادگاه حاضر شوند ابلاغ می کند.

مشاهده ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 108 ـ در صورتی که خواسته شاکی عین معین نبوده یا عین معین بوده اما توقیف آن ممکن نباشد بازپرس معادل مبلغ ضرر و زیان شاکی از سایر اموال و دارایی های متهم توقیف می کند.

مشاهده ماده 108 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 109 ـ قرار تامین خواسته به محض ابلاغ اجراء می شود. در مواردی که ابلاغ فوری ممکن نیست و تاخیر در اجراء موجب تضییع خواسته می شود ابتداء قرار تامین اجراء و سپس ابلاغ می شود. این موارد فورا به اطلاع دادستان می رسد. قرار تامین خواسته مطابق مقررات اجرای احکام مدنی در اجرای احکام کیفری دادسرای مربوط اجراء می شود.

مشاهده ماده 109 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM