نشست قضایی شماره 1399-6889

نشست قضایی شماره 1399-6889

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6889


کد نشست:
1399-6889

تاریخ برگزاری:
1397/07/26

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر رامسر

موضوع:
کمبود مساحت ملک پس از مزایده

پرسش:
چنانچه ملکی پس از جریان تشریفات در مزایده اجرای احکام مدنی به فروش برسد و پس از پایان آن مشخص شود که کمبود مساحت دارد چه راهکاری برای خریدار جهت جبران ضرر کسری وجود دارد؟

نظر هیئت عالی:
در صورتی که قبل از تنظیم سند انتقال اجرایی مشخص شود در مساحت ملک مورد مزایده کسری وجود دارد و بهای تودیعی برنده مزایده در صندوق دادگستری موجود باشد با اعلام مراتب و اعتراض به واحد اجراء به دستور دادگاه صادر کننده اجراییه مازاد بر بهای ارزش ملک به خریدار (برنده مزایده) مسترد می شود؛ اما اگر مبلغ تودیعی به محکوم له یا مازاد بر محکوم به به محکوم علیه پرداخت شده باشد در این صورت مطابق عمومات مواد 355 384 و 385 قانون مدنی عمل نموده و ذی نفع با تقدیم دادخواست می تواند بهای اضافی را مطالبه و مسترد کند و یا دادخواست ابطال عملیات اجرایی و مطالبه وجوه پرداختی را تقدیم نماید.

نظر اتفاقی:
دو نظر هست: یا مطابق عمومات مواد 355 و 384 و 385 قانون مدنی عمل می کنیم و فسخ آنرا مطالبه می نماییم و یا باید بررسی کنیم مورد قبل از انتقال سند بوده است یا بعد از آن. اگر قبل از انتقال سند بوده مطابق ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی در دادگاه به اعتراض رسیدگی می شود اما اگر پس از انتقال سند باشدچون مزایده عقد تشریفاتی است باید دادخواست ابطال عملیات اجرایی به طرفیت محکوم له بدهد.

مبحث:
قانون مدنی , آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 142 ـ شکایت راجع به تنظیم صورت ملک و ارزیابی آن و تخلف از مقررات مزایده و سایر اقدامات دادورز ( مامور اجرا) ظرف یک هفته از تاریخ وقوع به دادگاهی که دادورز ( مامور اجرا) در آنجا ماموریت دارد داده می شود دادگاه در وقت فوق العاده به موضوع شکایت رسیدگی و در صورتی که شکایت را وارد و موثر دانست اقدامی را که بر خلاف مقررات شده است ابطال و دستور مقتضی صادر خواهد نمود. قبل از این که دادگاه در موضوع شکایت اظهار نظر نماید سند انتقال داده نمی شود.

مشاهده ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 355 - اگر ملکی به شرط داشتن مساحت معین فروخته شده باشد و بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است مشتری حق فسخ معامله را خواهد داشت و اگر معلوم شود که بیشتر است بایع می تواند آن را فسخ کند مگر این که در هر دو صورت طرفین به محاسبه زیاده یا نقیصه تراضی نمایند.

مشاهده ماده 355 قانون مدنی

ماده 384 - هر گاه در حال معامله مبیع از حیث مقدار معین بوده و در وقت تسلیم کمتر از آن مقدار در آید مشتری حق دارد که بیع را فسخ کند یا قیمت موجود را با تادیه حصه ای از ثمن به نسبت موجود قبول نماید و اگر مبیع زیاده از مقدار معین باشد زیاده مال بایع است.

مشاهده ماده 384 قانون مدنی

ماده 385 - اگر مبیع از قبیل خانه یا فرش باشد که تجزیه ی آن بدون ضرر ممکن نمی شود و به شرط بودن مقدار معین فروخته شده ولی در حین تسلیم کمتر یا بیشتر در آید در صورت اولی مشتری و در صورت دوم بایع حق فسخ خواهد داشت.

مشاهده ماده 385 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM