ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 142 ق ا ا م

ماده 142 ق.ا.ا.م

ماده 142 قانون اجرا

ماده 142 قانون اجرای احکام

ماده 142 قانون ا.ا.م

ماده 142 اجرای احکام

ماده 142 اجرای احکام مدنی

ماده 142 ا.ا.م

متن کامل ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی. ماده 142 ق ا ا م ماده 142 ق.ا.ا.م ماده 142 قانون اجرا ماده 142 قانون اجرای احکام ماده 142 قانون ا.ا.م ماده 142 اجرای احکام ماده 142 اجرای احکام مدنی ماده 142 ا.ا.م

ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی

ماده ۱۴۲ ق ا ا م

ماده ۱۴۲ ق.ا.ا.م

ماده ۱۴۲ قانون اجرا

ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام

ماده ۱۴۲ قانون ا.ا.م

ماده ۱۴۲ اجرای احکام

ماده ۱۴۲ اجرای احکام مدنی

ماده ۱۴۲ ا.ا.م

متن کامل ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی. ماده ۱۴۲ ق ا ا م ماده ۱۴۲ ق.ا.ا.م ماده ۱۴۲ قانون اجرا ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام ماده ۱۴۲ قانون ا.ا.م ماده ۱۴۲ اجرای احکام ماده ۱۴۲ اجرای احکام مدنی ماده ۱۴۲ ا.ا.م

ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 142 ـ شکایت راجع به تنظیم صورت ملک و ارزیابی آن و تخلف از مقررات مزایده و سایر اقدامات دادورز ( مامور اجرا) ظرف یک هفته از تاریخ وقوع به دادگاهی که دادورز ( مامور اجرا) در آنجا ماموریت دارد داده می شود دادگاه در وقت فوق العاده به موضوع شکایت رسیدگی و در صورتی که شکایت را وارد و موثر دانست اقدامی را که بر خلاف مقررات شده است ابطال و دستور مقتضی صادر خواهد نمود. قبل از این که دادگاه در موضوع شکایت اظهار نظر نماید سند انتقال داده نمی شود.

ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356/08/01

ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی

ممشاهده ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356/08/01

قانون اجرای احکام مدنی / ماده 142

ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۵۶/۰۸/۰۱

متن ماده 142
قانون اجرای احکام مدنی

مصوب ۱۳۵۶/۰۸/۰۱
  • ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی

    متن کامل 142 ماده

    مصوب ۱۳۵۶/۰۸/۰۱
متن ماده ۱۴۲

ماده 142 ـ شکایت راجع به تنظیم صورت ملک و ارزیابی آن و تخلف از مقررات مزایده و سایر اقدامات دادورز ( مامور اجرا) ظرف یک هفته از تاریخ وقوع به دادگاهی که دادورز ( مامور اجرا) در آنجا ماموریت دارد داده می شود دادگاه در وقت فوق العاده به موضوع شکایت رسیدگی و در صورتی که شکایت را وارد و موثر دانست اقدامی را که بر خلاف مقررات شده است ابطال و دستور مقتضی صادر خواهد نمود. قبل از این که دادگاه در موضوع شکایت اظهار نظر نماید سند انتقال داده نمی شود.

ماده 141 ـ پس از انجام مزایده صورت مجلس تنظیم و در آن نام و نام خانوادگی مالک و خریدار و خصوصیات ملک و قیمتی که به فروش رسیده نوشته می شود و به ضمیمه پرونده اجرایی به دادگاهی که قسمت اجرای آن دادگاه اقدام به فروش کرده است تسلیم می گردد.

نمایش ماده

ماده 143 ـ دادگاه در صورت احراز صحت جریان مزایده دستور صدور سند انتقال را به نام خریدار می دهد و این دستور قطعی است.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 1400-3/1-181 ح - مورخ 1400/03/22
1- با توجه به مواد 142 و 143 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 که شکایت راجع به تنظیم صورت ملک و ارزیابی آن و تخلف از مقررات مزایده و دیگر اقدامات دادورز (مامور اجرا) و نحوه رسیدگی در دادگاه را بیان داشته است: الف- چنانچه محکوم له محکوم علیه و یا شخص ثالثی ابطال مزایده و رسیدگی به موضوع را در دادگاه درخواست کند آیا باید با تقدیم دادخواست خواسته خود را در دادگاه مطرح کند؟ یا این که به صرف درخواست دادگاه مکلف به قبول آن است؟ ب- چنانچه ظرف یک هفته شکایت ایراد و اعتراضی به موارد مطروحه در ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 نشود؛ اما واحد اجرای احکام مدنی پس از انقضای موعد قانونی متوجه تخلف از مقررات مزایده و دیگر اقدامات اجرایی شود آیا مکلف به اعلام یا ابلاغ آن به اشخاص پرونده یا هر شخص ذی نفع دیگری است؟ آیا حق اعتراض یک هفته ای دیگری می توان برای اشخاص معترض در نظر گرفت یا این که چنین حقی وجاهت قانونی ندارد؟ ج- در صورتی که تقاضای ابطال مزایده با تقدیم دادخواست خارج از مهلت یک هفته به دادگاه تقدیم شود و دادگاه بدوی در قالب ترافعی به موضوع رسیدگی و حکم صادر کند با توجه به مواد 330 و 331 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 آیا رای صادره قابل تجدیدنظر است؟ چنانچه از رای صادره تجدیدنظرخواهی شود و دادگاه تجدیدنظر معتقد باشد که جریان مزایده و ترتیبات آن از امور اداری و تصمیمات اداری دادگاه بوده و قابل تجدیدنظر نیست و قرار رد تجدیدنظرخواهی صادر کند آیا دادنامه بدوی صادر شده در قالب تصمیم اداری معتبر است یا این که نیاز به تصمیم اداری دیگری است؟ در صورتی که نیاز به تصمیم اداری دیگر باشد تکلیف دادنامه صادره بدوی چیست؟ 2- چنانچه اقدامات راجع به انجام مزایده و فروش طی نیابت قضایی از حوزه قضایی دیگری خواسته شود با لحاظ ماده 141 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 آیا برای جهت تایید صحت مزایده پرونده باید نزد مرجع معطی نیابت ارسال شود تا در دادگاه آن مرجع اظهارنظر شود؟ یا این که دادگاه مجری نیابت باید در این خصوص اظهارنظر کند؟
2
نظریه مشورتی شماره 96-3/1-2215 ح - مورخ 1397/01/28
الف-آیا طرح دعوی ابطال مزایده یک دعوی مالی است یاغیرمالی؟ ب-آیا مفاد ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی در خصوص به اموال منقول نیز قابل تسری می باشد یاخیر؟ ج-چنانچه یکی از طرفین پرونده اجرایی از تخلف اقدام دادورز خارج از مهلت یک هفته از تاریخ وقوع آن مطلع شود مفاد ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی مثلا به بالاترین قیمت پیشنهادی ارائه شده ترتیب اثر قانونی نداده باشد آیا می توان به شکایت وی در قالب ابطال مزایده ترتیب اثر قانونی داد یا خیر؟ د-آیا ابطال مزایده در قالب دستور قضایی از ناحیه قاضی صادرکننده رای بدوی امکان پذیر است یا اینکه حتما باید در قالب طرح دعوی انجام پذیرد؟ هـ در صورتی که قائل به پذیرش ابطال مزایده بادستور قضایی باشیم آیا در صورت پی بردن به اشتباه در تصمیم قضایی میتوان از دستور ابطال مزایده عدول نمود یا خیر؟ و-آیا دعوی ابطال مزایده ملک یا خودرو با ارزش قطعی بیش از بیست میلیون ریال که در اجرای احکام شورای حل اختلاف در راستای استیفای محکوم به انجام شده در صلاحیت محاکم دادگستری می باشد یا شعب شورای حل اختلاف.
3
نظریه مشورتی شماره 1215-1/3-96 - مورخ 1396/09/18
شخص (الف) با سمت محکوم علیه محکوم به پرداخت مبلغ یک میلیارد ریال در حق شخص (ب) با سمت محکوم له می گردد و در راستای اجرای حکم در مرحله اجراء ملکی از شخص محکوم علیه (الف) توقیف و پس از ارزیابی از طریق مزایده به قیمت پایه کارشناسی فروخته می شود و سپس مزایده به تایید دادگاه می رسد و سپس بعد از انجام نقل و انتقالات ملک به نام خریدار شخص محکوم علیه نسبت به عملیات اجرایی اعتراض می نماید و با طرح دعوی مستقل ابطال مزایده و عملیات اجرایی را خواستار می شود به دلایل 1-تحت عنوان کارشناس ارزیابی کننده ملک برابر قانون صلاحیت ارزیابی نداشته است. 2-خریدار ثمن معامله را به طور کامل به واحد اجراء پرداخت ننموده است. 3-در مزایده نسبت به الصاق آگهی فروش ملک به محل وقوع ملک اقدامی به عمل نیامده است و نظر به اینکه وفق ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی شکایت راجع به تنظیم صورت ملک و ارزیابی آن و تخلف از مقررات مزایده و سایر اقدامات دادورز ظرف یک هفته از تاریخ وقوع به دادگاهی که دادورز در آنجا ماموریت دارد داده می شود و دادگاه در وقت فوق العاده به موضوع شکایت رسیدگی و چنانچه شکایت را وارد دانست اقدامی که بر خلاف مقررات شده است ابطال و دستور مقتضی را صادر خواهد نمود. س: 1- آیا اعتراض محکوم علیه وفق ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی خارج از مهلت قانونی می باشد و طرح دعوی ابطال مزایده و عملیات اجرایی برابر بند 11 ماده 84 قانون آئین دادرسی مدنی خارج از موعد قانونی می باشد یا خیر؟ 2-آیا در صورت داخل در مهلت بودن طرح این دعوی در صورت تایید مزایده توسط قاضی صادرکننده حکم همان قاضی می تواند نسبت به ابطال عملیات اجرایی و ابطال مزایده رسیدگی نماید یا مورد از موارد بند دال ماده 91 قانون آئین دادرسی مدنی بوده و از موارد امتناع از رسیدگی محسوب می شود.
4
نظریه مشورتی شماره 1400-3/1-1148 ح - مورخ 1400/12/28
با توجه به مفاد ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی که نحوه شکایت از فرایند اجرای حکم را مشخص کرده و همچنین با توجه به قید قطعی بودن دستور تملیک مال در ماده 143 همان قانون آیا بعد از برگزاری مزایده و احراز صحت جریان مزایده و صدور دستور تملیک مال به خریدار و احتمالا نقل و انتقالات بعدی آن امکان تقدیم دادخواست ابطال مزایده و سند انتقال اجرایی و انتقالات بعدی به اعتبار تخلفات صورت گرفته در فرایند اجرا از قبیل عدم رعایت مقررات راجع به مستثنیات دین و. .. و در نتیجه صدور حکم وفق خواسته مذکور وجود دارد؟
5
نظریه مشورتی شماره ح0302-1/3-89 - مورخ 1398/12/28
برابر ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی تنظیم صورت ملک و ارزیابی و تخلف از مقررات مزایده ظرف یک هفته از تاریخ وقوع به دادگاهی که دادورز زیر نظر آن فعالیت می نماید تقدیم می شود چنانچه شاکی به جای رجوع به شعبه مربوط نسبت به تقدیم دادخواست ابطال مزایده یا دیگر عملیات اجرایی اقدام نماید. اولا تکلیف دادگاه مرجوع الیه چیست؟ آیا باید دادخواست و پرونده را به دادگاه مجری حکم ارسال نماید؟ ثانیا آیا دعوای ابطال مزایده و عملیات اجرایی قابل استماع است؟ ثالثا در صورت ارجاع دادخواست به دادگاه مجری حکم آیا باید در این موارد رای صادر نماید یا اینکه می تواند وفق ماده 143 مرقوم در این مورد اتخاذ تصمیم نماید و با این تصمیم پرونده را مختومه نماید؟ خواهشمند است تکلیف هر یک از این موارد در صورت تقدیم دادخواست در مهلت یک هفته و خارج از یک هفته مشخص و اعلام گردد.
6
نظریه مشورتی شماره 1400-3/1-68 - مورخ 1400/02/15
1-آیا محکوم علیه پس از نشر آگهی مزایده در مهلت هفت روز می تواند با ارایه دلایل ارزیابی صورت گرفته را دارای اختلاف فاحش بداند و قاضی اجرا احکام حق بررسی این موضوع را دارد؟ توضیح آن که اداره حقوقی سابقا در نظریات خود اعتراض را بعد از نشر آگهی و تعیین وقت ممکن ندانسته است. با توجه به آن که واحد اجرای احکام باید رعایت غبطه و مصلحت در مزایده را بنماید اعتراض هفت روزه به مزایده مقرر در ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 اثر تعلیقی دارد؟ آیا واحد اجرای می تواند دلایل اعتراض را بررسی تا پیش آن از تایید مزایده و انتقال خوداری کند؟ به عبارت دیگر چنانچه در مهلت هفت روز اعتراضی واصل شود که نیازمند بررسی است واحد اجرا پیش از اعلام نظر قطعی در مورد آن مزایده را تایید نکند؛هر چند مهلت هفت روز سپری شود؟
7
نظریه مشورتی شماره 99-3/1-1147 ح - مورخ 1399/10/01
با عنایت به این که تبصره ماده 19 قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381 مقرر می دارد در مواردی که انجام معاملات مستلزم تعیین قیمت عادله روز از طرف کارشناس رسمی است نظریه اعلام شده تا شش ماه از تاریخ صدور معتبر خواهد بود؛ چنانچه با وجود سپری شدن اعتبار شش ماهه نظریه کارشناس ارزیاب ملک و همچنین با وجود اعتراض محکوم علیه در مهلت هفت روزه دادگاه به اعتراض رسیدگی نکرده و دستور تنظیم سند رسمی در حق محکوم له را صادر کند: 1- در صورت مثبت بودن پاسخ تنظیم سند رسمی و انتقال مالکیت به محکوم له آیا این امر از موارد ابطال مزایده است؟ 2-در صورت مثبت بودن پاسخ رسیدگی به اعتراض محکوم علیه نسبت به این موضوع مستلزم طرح دادخواست جدید و اثبات آن است و یا این که با درخواست از اجرای احکام مدنی چنین خواسته ای قابل رسیدگی خواهد بود؟
8
نظریه مشورتی شماره 99-3/1-1248 ح - مورخ 1399/10/01
دعوای ابطال مزایده که خارج از مواعد قضایی و موارد ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی است (مثلا ابطال مزایده به جهت مستحق للغیر درآمدن یا فسخ مزایده به علت معیوب بودن مبیع) و به جهت کشف بعدی سبب فسخ یا بطلان خارج از یک هفته طرح دعوا شود رسیدگی به این دعوا در صلاحیت کدام مرجع است؛ دادگاه صادر کننده حکم نخستین یا دادگاه مجری و یا هر دادگاهی که هم درجه یا دادگاه صادرکننده اجراییه باشد؟
9
نظریه مشورتی شماره 98-3/1-274 ح - مورخ 1398/04/05
1-با توجه به قانون اجرای احکام مدنی آیا ابلاغ وقت مزایده به اصحاب دعوی یا وکلای ایشان ضرورت دارد آیا ضمانت اجرای اعدم ابلاغ وقت مزایده به آنان ابطال مزایده می باشد یا خیر؟ 2-چنانچه در اجرای ماده 142 از قانون یاد شده احد از طرفین پرونده اجرایی راجع به اقدامات دادورز ظرف یک هفته شکایت نماید و قاضی اجرا نسبت به شکایت وی اتخاذ تصمیم ننماید آیا شخص مذکور می تواند در قالب خواسته ابطال مزایده نسبت به موارد مقرر در ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی دادخواست تقدیم نماید یا خیر؟
10
نظریه مشورتی شماره 97-3/1-2935 - مورخ 1397/12/20
11
نظریه مشورتی شماره 96-3/1-2215 ح - مورخ 1397/01/28
الف-آیا طرح دعوی ابطال مزایده یک دعوی مالی است یاغیرمالی؟ ب-آیا مفاد ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی در خصوص به اموال منقول نیز قابل تسری می باشد یاخیر؟ ج-چنانچه یکی از طرفین پرونده اجرایی از تخلف اقدام دادورز خارج از مهلت یک هفته از تاریخ وقوع آن مطلع شود مفاد ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی مثلا به بالاترین قیمت پیشنهادی ارائه شده ترتیب اثر قانونی نداده باشد آیا می توان به شکایت وی در قالب ابطال مزایده ترتیب اثر قانونی داد یا خیر؟ د-آیا ابطال مزایده در قالب دستور قضایی از ناحیه قاضی صادرکننده رای بدوی امکان پذیر است یا اینکه حتما باید در قالب طرح دعوی انجام پذیرد؟ هـ در صورتی که قائل به پذیرش ابطال مزایده بادستور قضایی باشیم آیا در صورت پی بردن به اشتباه در تصمیم قضایی میتوان از دستور ابطال مزایده عدول نمود یا خیر؟ و-آیا دعوی ابطال مزایده ملک یا خودرو با ارزش قطعی بیش از بیست میلیون ریال که در اجرای احکام شورای حل اختلاف در راستای استیفای محکوم به انجام شده در صلاحیت محاکم دادگستری می باشد یا شعب شورای حل اختلاف؟
12
نظریه مشورتی شماره 96-3/1-1215 - مورخ 1396/09/18
13
نظریه مشورتی شماره 59-3/1-755 - مورخ 1395/05/30
اگر محکوم¬علیه در زمان اجرای حکم نسبت به منزل وی ادعا نماید منزل را فروخته ام و دادگاه پس از بررسی قبول ننماید آیا بعد از اتمام عملیات اجرایی محکوم¬علیه می¬تواند دادخواست ابطال عملیات اجرایی به لحاظ مستثنیات دین بودن منزل مورد عملیات اجرایی را مطرح نماید؟ و دادگاه می¬بایست با ورود به ماهیت رسیدگی نماید یا با توجه به مواد 142و 143 قانون اجرای احکام مدنی دادگاه می-بایست قرار رد دعوی را صادر نماید.
1
نشست های قضایی شماره 1398-5992 - مورخ 1397/12/22
رسیدگی به اعتراض راجع به مزایده انجام شده توسط اجرای احکام کیفری
2
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/11/12
دادگاه صالح رسیگی به اعتراض ثالث اجرایی
3
نشست های قضایی شماره - مورخ 1391/02/01
بطلان مزایده و دستور تملیک در صورت عدم حضور نماینده دادستان در جلسه مزایده
4
نشست های قضایی شماره 1398-6565 - مورخ 1397/03/30
ابطال مزایده به دلیل عدم ابلاغ نظریه ارزیاب
5
نشست های قضایی شماره 1399-6889 - مورخ 1397/07/26
کمبود مساحت ملک پس از مزایده
6
نشست های قضایی شماره 1398-5992 - مورخ 1397/12/22
رسیدگی به اعتراض راجع به مزایده انجام شده توسط اجرای احکام کیفری
7
نشست های قضایی شماره - مورخ 1388/10/01
عدول دادگاه از تصمیم قطعی پس از تایید مزایده و اطلاع از وقوع اشتباه در مزایده
8
نشست های قضایی شماره 1399-7218 - مورخ 1397/01/22
ابطال مزایده به لحاظ عدم رعایت مستثنیات دین
9
نشست های قضایی شماره - مورخ 1384/08/08
موارد ابطال اجراییه و رفع اثر از آن
10
نشست های قضایی شماره 1399-7611 - مورخ 1398/10/02
تکلیف دادگاه در صورت تقدیم دادخواست ابطال مزایده از سوی شاکی
11
نشست های قضایی شماره 1398-6692 - مورخ 1397/08/21
صدور رای غیابی مالی و پرداخت 10 درصد مزایده
12
نشست های قضایی شماره 1398-6115 - مورخ 1397/05/11
رسیدگی به اعتراض ثالث اجرایی در پرونده های نیابتی
13
نشست های قضایی شماره - مورخ 1383/11/01
وضعیت مزایده املاک واقع در طرح شهرداری
ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 142 ق ا ا م

ماده 142 ق ا ا م

ماده 142 ق.ا.ا.م

ماده 142 ق.ا.ا.م

ماده 142 قانون اجرا

ماده 142 قانون اجرا

ماده 142 قانون اجرای احکام

ماده 142 قانون اجرای احکام

ماده 142 قانون ا.ا.م

ماده 142 قانون ا.ا.م

ماده 142 اجرای احکام

ماده 142 اجرای احکام

ماده 142 اجرای احکام مدنی

ماده 142 اجرای احکام مدنی

ماده 142 ا.ا.م

ماده 142 ا.ا.م

ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی

ماده ۱۴۲ ق ا ا م

ماده ۱۴۲ ق.ا.ا.م

ماده ۱۴۲ قانون اجرا

ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام

ماده ۱۴۲ قانون ا.ا.م

ماده ۱۴۲ اجرای احکام

ماده ۱۴۲ اجرای احکام مدنی

ماده ۱۴۲ ا.ا.م

متن کامل ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام مدنی. ماده ۱۴۲ ق ا ا م ماده ۱۴۲ ق.ا.ا.م ماده ۱۴۲ قانون اجرا ماده ۱۴۲ قانون اجرای احکام ماده ۱۴۲ قانون ا.ا.م ماده ۱۴۲ اجرای احکام ماده ۱۴۲ اجرای احکام مدنی ماده ۱۴۲ ا.ا.م

ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 142 ق ا ا م

ماده 142 ق.ا.ا.م

ماده 142 قانون اجرا

ماده 142 قانون اجرای احکام

ماده 142 قانون ا.ا.م

ماده 142 اجرای احکام

ماده 142 اجرای احکام مدنی

ماده 142 ا.ا.م

متن کامل ماده 142 قانون اجرای احکام مدنی. ماده 142 ق ا ا م ماده 142 ق.ا.ا.م ماده 142 قانون اجرا ماده 142 قانون اجرای احکام ماده 142 قانون ا.ا.م ماده 142 اجرای احکام ماده 142 اجرای احکام مدنی ماده 142 ا.ا.م

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM