نشست قضایی شماره 1399-7679

نشست قضایی شماره 1399-7679

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7679


کد نشست:
1399-7679

تاریخ برگزاری:
1398/05/27

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر تهران

موضوع:
تفهیم اتهام شخصی که به عنوان مطلع احضار شده

پرسش:
اگر کسی که به عنوان مطلع احضار شده باشد و پس از استماع اظهارات نامبرده بازپرس ادله را برای احضار ایشان کافی بداند و از طرف دیگر علیرغم ممنوعیت ماده 213 قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر تفهیم اتهام شخص مورد نظر به عنوان متهم شخص مورد نظر اعلام آمادگی نماید که تفهیم اتهام به عنوان متهم صورت گیرد آیا بازپرس حق تفهیم اتهام را دارد؟

نظر هیئت عالی:
نظریه مشورتی اداره حقوقی به شماره 7/93/1473 -93/6/24 به شرح زیر مورد تایید اعضاء هیات عالی است:

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه تحقیقات مقدماتی باید به به سرعت و به نحو مستمر صورت گیرد و از طرف دیگر شخص مورد نظر راسا اعلام آمادگی نموده است که تفهیم اتهام صورت گیرد منعی برای اقدام بازپرس در خصوص تفهیم اتهام وجود ندارد. همچنین اداره حقوقی قوه قضاییه در نظر مشورتی به شماره 7/93/1473 مورخ 1393/6/24 اعلام نموده که در صورت آمادگی متهم منعی برای تفهیم اتهام وجود ندارد و این حق از سوی متهم قابل اسقاط می باشد.

نظر اقلیت:
با توجه به امره بوده قواعد دادرسی کیفری که در ماده 213 قانون آیین دادرسی مقرر نموده که که تفهیم اتهام شخصی که به عنوان مطلع احضار شده باید طبق مقررات برای وقت دیگری احضار شود. همچنین هرچند متهم اعلام امادگی نموده ولی وی نمیتواند به اندازه کافی تدارک دفاع پیدا کند که این امر با اصول دادرسی عادلانه منافات دارد همچنین ممکن است متعاقب تفهیم اتهام و صدور قرار تامین کیفری منتهی به بازداشت وی گردد که این امر با فلسفه ماده مربوطه در تعارض می باشد و به نظر بازپرس حق تفهیم اتهام ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 213 ـ تفهیم اتهام به کسی که به عنوان متهم احضار نشده از قبیل شاهد یا مطلع ممنوع است و چنانچه این شخص پس از تحقیق در مظان اتهام قرار گیرد باید طبق مقررات و به عنوان متهم برای وقت دیگر احضار شود.

مشاهده ماده 213 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM