نشست قضایی شماره 1400-8407

نشست قضایی شماره 1400-8407

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8407


کد نشست:
1400-8407

تاریخ برگزاری:
1399/08/07

برگزار شده توسط:
استان خراسان شمالی/ شهر فاروج

موضوع:
اعتراض به قرار منع تعقیب دادسرا

پرسش:
شخصی در دادسرا شکایتی دایر بر سرقت ورود به عنف و جرح با چاقو مطرح می نماید. دادسرا پس از بررسی موضوع را منطبق با سرقت مقرون به آزار دانسته و در خصوص ورود به عنف قرار منع تعقیب و در خصوص دو مورد دیگر جلب به دادرسی و کیفرخواست صادر می نماید. دادگاه بدوی متهم را به ده سال حبس به خاطر سرقت مقرون به آزار و دیه محکوم می نماید. با در خواست متهم پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع یافته و دادگاه مذکور متهم را در خصوص بزه سرقت مقرون به آزار تبریه و در خصوص جرح با چاقو به دیه و یک سال حبس محکوم می نماید حال با توجه به اینکه سابقا در دادسرا به دلیل اینکه بزه ورود به عنف مقدمه سرقت می باشد قرار منع تعقیب صادر شده و حالا که در خصوص بزه سرقت متهم تبریه شده با توجه به اقرار متهم به ورود به منزل شاکی وی تقاضای رسیدگی در خصوص بزه ورود به عنف را دارد آیا امکان رسیدگی مجدد میسر می باشد بر چه اساسی ؟

نظر هیئت عالی:
صرف نظر از اینکه بزه" ورود به عنف " موضوع ماده 694 قانون تعزیرات مصوب 1375 بزه ای متفاوت از سرقت از محل مسکونی موضوع ماده 656 این قانون دارد در فرض پرسش که در خصوص شکایت شاکی در خصوص " ورود به عنف به منزل " قرار منع تعقیب صادر و قطعی شده است رسیدگی مجدد به بزه مزبور تنها در صورت وجود شرایط قانون مذکور در ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری امکان پذیر است که ظاهرا فرض سوال منصرف از آن است.

نظر اکثریت:
امکان رسیدگی مجدد نیست چون قرار منع تعقیب به دلیل فقد ادله صادر نشده است و قرار قطعی گردیده لذا اعتبار مختومه را دارد. در زمان صدور رای در دادسرا نباید در خصوص بزه ورود به عنف اظهار نظر می شد.

نظر اقلیت:
امکان رسیدگی مجدد وجود دارد. چون ماهیتا نسبت به آن اتخاذ تصمیم نشده و تنها به صورت شکلی به دلیل مقدمه بودن برای بزه دیگر اظهارنظر شده است.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 265 ـ بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می کند. دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام می شود.

مشاهده ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 278 ـ هرگاه به علت جرم نبودن عمل ارتکابی قرار منع تعقیب صادر و به هر دلیل قطعی شود نمی توان بار دیگر متهم را به همان اتهام تعقیب کرد. هرگاه به علت فقدان یا عدم کفایت دلیل قرار منع تعقیب صادر و در دادسرا قطعی شود نمی توان بار دیگر متهم را به همان اتهام تعقیب کرد مگر پس از کشف دلیل جدید که در این صورت با نظر دادستان برای یکبار قابل تعقیب است و اگر این قرار در دادگاه قطعی شود پس از کشف دلیل جدید به درخواست دادستان می‏توان او را برای یکبار با اجازه دادگاه صالح برای رسیدگی به اتهام تعقیب کرد. در صورتی که دادگاه تعقیب مجدد را تجویز کند بازپرس مطابق مقررات رسیدگی می کند.

مشاهده ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 652 ـ هرگاه صدمهای که به حد فاصل بیضه ها و مقعد وارد شده است موجب عدم ضبط ادرار یا مدفوع یا هر دو گردد یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 652 قانون مجازات اسلامی

ماده 694 ـ هرگاه در اثر بریدن یا از بین بردن بینی یا جنایت دیگری بویایی نیز از بین برود یا نقصان یابد هر جنایت دیه یا ارش جداگانه دارد.

مشاهده ماده 694 قانون مجازات اسلامی

ماده 694 ـ هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات از شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد و در صورتی که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آن ها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا شش سال محکوم می شوند.

مشاهده ماده 694 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM