نشست قضایی شماره 1398-5722

نشست قضایی شماره 1398-5722

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5722


کد نشست:
1398-5722

تاریخ برگزاری:
1397/06/12

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر ورامین

موضوع:
دیه صدمات بدنی غیرعمد منتهی به فوت غیر مقصر با وصف متواری شدن راننده مقصر

پرسش:
در خصوص پرونده های با موضوع ایراد صدمه بدنی غیر عمدی منتهی به فوت فرد غیر مقصر با وصف متواری شدن راننده مقصراعلام نظر فرمایید در صورت فرض وجود دلایل و مستندات قانونی بر احراز اصل وقوع بزه معنونه و عدم توفیق در جهت شناسایی متهم متواری با عنایت ماده 104 قانون آیین دارسی کیفری 1392در جهت جنبه خصوصی موضوع(دیه)چه اقدامی بایستی صورت گیرد؟

نظر هیئت عالی:
بازپرس در مورد جنبه عمومی جرم طبق ماده 104 آیین دادرسی کیفری در فرض عدم شناسایی متهم قرار توقف رسیدگی صادر می کند و پرونده از این حیث بایگانی می شود ولی از لحاظ جنبه خصوصی با دستور دادستان برای پرداخت دیه از صندوق خسارات بدنی به دادگاه کیفری 2 ارسال می شود رای وحدت رویه شماره 734 مورخ 93/7/22 هیات عمومی دیوان عالی کشور موید این معنی است.

نظر اکثریت:
با رعایت قاعده حفظ دماء فرد مسلمان بایستی پرونده را در جهت رسیدگی به جنبه خصوصی موضوع در راستای تبصره یک ماده 85 از قانون آیین دارسی کیفری 1392 به دادگاه کیفری دو محل ارسال نمایند تا در خصوص دیه حکم صادر و سپس پرونده در جهت شناسایی متهم به داسرا اعاده گردد.

نظر اقلیت:
گروه اول بیان داشتند که با دستور اداری پرونده جهت تعیین تکلیف با دستور اداری به دادگاه کیفری دو محل ارسال و پس از تشکیل جلسه دادگاه و حکم به دیه پرونده به دادسرا اعاده و به لحاظ عدم شناسایی متهم قرار منع تعقیب صادر گردد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 104 ـ بازپرس نمی تواند به عذر آنکه متهم معین نیست مخفی شده و یا دسترسی به او مشکل است تحقیقات خود را متوقف کند. در جرایم تعزیری درجه چهار پنج شش هفت و هشت هرگاه با انجام تحقیقات لازم مرتکب جرم معلوم نشود و دو سال تمام از وقوع جرم بگذرد با موافقت دادستان قرار توقف تحقیقات صادر و پرونده به طور موقت بایگانی و مراتب در مواردی که پرونده شاکی دارد به شاکی ابلاغ می شود. شاکی می تواند ظرف مهلت اعتراض به قرارها به این قرار اعتراض کند. هرگاه شاکی هویت مرتکب را به دادستان اعلام کند یا مرتکب به نحو دیگری شناخته شود به دستور دادستان موضوع مجددا تعقیب می شود. در مواردی که پرونده مطابق قانون به طور مستقیم در دادگاه مطرح شود دادگاه راسا مطابق مقررات این ماده اقدام می کند.

مشاهده ماده 104 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 85 ـ در مواردی که دیه باید از بیت ‏المال پرداخت شود پس از اتخاذ تصمیم قانونی راجع به سایر جهات پرونده به دستور دادستان برای صدور حکم مقتضی به دادگاه ارسال می شود. تبصره 1 ـ حکم این ماده در مواردی که پرونده با قرار موقوفی تعقیب یا با هر تصمیم دیگری در دادسرا مختومه می شود اما باید نسبت به پرداخت دیه تعیین تکلیف شود نیز جاری است. (الحاقی 24/03/1394) تبصره 2 ـ در مواردی که مسئولیت پرداخت دیه متوجه عاقله است در صورت وجود دلیل کافی و با رعایت مقررات مربوط به احضار به وی اخطار می شود برای دفاع از خود حضور یابد پس از حضور موضوع برای وی تبیین و اظهارات او اخذ می شود. هیچ یک از الزامات و محدودیتهای مربوط به متهم در مورد عاقله قابل اعمال نیست. عدم حضور عاقله مانع از رسیدگی نیست. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 335 ـ دادگاههای کیفری در موارد زیر شروع به رسیدگی می کنند: الف ـ کیفرخواست دادستان ب ـ قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه پ ـ ادعای شفاهی دادستان در دادگاه

مشاهده ماده 335 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM