نشست قضایی شماره 1400-8052

نشست قضایی شماره 1400-8052

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8052


کد نشست:
1400-8052

تاریخ برگزاری:
1398/11/30

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر شیراز

موضوع:
حق اعتراض متهم در موردی که اعلام داشته "اعتراض ندارم"

پرسش:
در مورد متهمی قرار تامین بازداشت موقت صادر شده است متهم در زمان ابلاغ قرار اظهار داشته که : « اعتراض ندارم » و مراتب اعتراض نداشتن وی ذیل قرار صورت جلسه شده است. در فرض مطرح شده آیا در مابقی مهلت اعتراض به قرار متهم می تواند دوباره نسبت به قرار اعتراض نماید؟

نظر هیئت عالی:
تردید وجود دارد در این مطلب که آیا " اعتراض ندارم " به منزله اسقاط حق تلقی می شود نظر به این که قرار مذکور موجب سلب آزادی متهم می باشد و اعتراض جزء حقوق متهم است نتیجتا با استصحاب حق به صحیح بودن نظریه اقلیت اعلام عقیده می شود.

نظر اکثریت:
در فرض سوال متهم حق اعتراض ندارد چراکه اعتراض نسبت به قرار تامین منتهی به بازداشت حق متهم می باشد و متهم با اظهارات اولیه خود در واقع این حق را اسقاط نموده است و در ادامه نمی تواند نسبت به قرار اعتراض نماید.

نظر اقلیت:
متهم حق اعتراض نسبت به قرار بازداشت موقت ظرف مدت ده روز ازتاریخ ابلاغ را دارا خواهد بود و حتی اگر در روز ابلاغ اظهار داشته باشد که «اعتراض ندارم» در ادامه و حداکثر ظرف مدت ده روز حق اعتراض خواهد داشت. چون این حق مقید به زمان می باشد و در کل زمان ده روزه باقی خواهد بود مگر آنکه متهم به صراحت حق خود را اسقاط نموده باشد که در فرض سوال عبارت «اعتراض ندارم» به منزله اسقاط حق نخواهد بود. از طرف دیگر اصل استصحاب نیز موید باقی بودن حق اعتراض خواهد بود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 271 ـ مرجع حل اختلاف بین دادستان و بازپرس و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض با دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به آن اتهام را دارد. چنانچه دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری یک در حوزه قضایی دادسرا تشکیل نشده باشد دادگاه کیفری دو محل صالح به رسیدگی است.

مشاهده ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 226 ـ متهمی که در مورد او قرار کفالت یا وثیقه صادر می شود تا معرفی کفیل یا سپردن وثیقه به بازداشتگاه معرفی می گردد؛ اما در صورت بازداشت متهم می تواند تا مدت ده روز از تاریخ ابلاغ قرار بازپرس نسبت به اصل قرار منتهی به بازداشت یا عدم پذیرش کفیل یا وثیقه اعتراض کند. تبصره ـ مرجع صادرکننده قرار و رئیس یا معاون زندان مکلفند تمهیدات لازم را به منظور دسترسی متهم به افرادی که وی برای یافتن کفیل یا وثیقه گذار معرفی می کند فراهم کنند و هر زمان متهم کفیل یا وثیقه معرفی نماید هرچند خارج از وقت اداری باشد درصورت وجود شرایط قانونی مرجع صادرکننده قرار یا قاضی کشیک مکلف به پذیرش آن هستند.

مشاهده ماده 226 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM