نشست قضایی شماره 1399-7006

نشست قضایی شماره 1399-7006

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7006


کد نشست:
1399-7006

تاریخ برگزاری:
1397/11/11

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر بهشهر

موضوع:
محرومیت در مدت تعلیق محکوم علیه از حقوق اجتماعی

پرسش:
شخصی به اتهام خیانت در امانت محکوم به تحمل دو سال حبس تعزیری گردیده لیکن با احراز شرایط مقرر در قانون اجرای تمام مدت مجازات دوسال بصورت ساده تعلیق می گردد حالیه توجها به فرض یاد شده بیان نمایید آیا محکوم در این فرض از حقوق اجتماعی محروم می گردد و آیا محکومیت صدر الذکر موثر تلقی می گردد و به عبارتی دیگر در زمان صدور گواهی عدم سوء پیشینه کیفری موثر است ؟

نظر هیئت عالی:
با تذکر به این که صدور گواهی عدم سوء پیشینه کیفری به تقاضای محکوم در مدت تعلیق تا زمانی که قرار تعلیق لغو نشده فاقد منع قانونی است نظریه اقلیت قضات محترم دادگستری شهرستان بهشهر موجه و مورد تایید است. ضمنا نظریه مشورتی 1147/ 98/ 7 مورخ 30/ 7/ 98 موید استنتاج صدر الذکر می¬باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه مجازات حکمی درجه پنج می باشد مشمول حکم بند پ ماده 25 قانون مجازات اسلامی گردیده و از حقوق اجتماعی محروم می شود حالیه چنانچه مجازات وی تعلیق گردد هم از حقوق اجتماعی محروم می شود. چرا که در تبصره 3 ماده 25 قانون مجازات اسلامی عفو و آزادی مشروط را صراحتا تعیین تکلیف نموده است لیکن در خصوص تعلیق سکوت نموده است.

نظر اقلیت:
اولا؛ اصل بیستم قانون اساسی مقرر می دارد تمام افراد ملت از حقوق اجتماعی برخوردار می باشند و ماده 25 قانون مجازات اسلامی به عنوان استثنایی بر اصل یاد شده تحت شرایطی افراد را از حقوق اجتماعی محروم می نماید.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 25 ـ محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می کند: الف ـ هفت سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی ب ـ سه سال در محکومیت به قطع عضو قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد نفی بلد و حبس تا درجه چهار پ ـ دو سال در محکومیت به شلاق حدی قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج تبصره 1 ـ در غیر موارد فوق مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود لکن در گواهی های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی گردد مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات تبصره 2 ـ در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می شود. تبصره 3 ـ در عفو و آزادی مشروط اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدت های فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می گردد.

مشاهده ماده 25 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM