نشست قضایی شماره 1397-5134

نشست قضایی شماره 1397-5134

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5134


کد نشست:
1397-5134

تاریخ برگزاری:
1397/02/27

برگزار شده توسط:
استان خراسان شمالی/ شهر بجنورد

موضوع:
مالکیت مشاعی ورثه نسبت به مورد اجاره

پرسش:
در پرونده ای تعدادی از وراث دادخواست تخلیه واحد تجاری به سبب انتقال به غیر به طرفیت مستاجر و انتقال گیرنده مطرح و دادگاه پس از رسیدگی حکم به تخلیه با پرداخت نصف حق کسب و پیشه صادر و قطعیت یافته و به علت عدم پرداخت حق کسب و پیشه در مهلت قانونی دادنامه ملغی الاثر می گردد. سپس یکی از ورثه که دخالت در پرونده موصوف نداشته دادخواست تخلیه به همان سبب را به طرفیت مستاجر و انتقال گیرنده مطرح و دادگاه با این استدلال که دعوا از سوی تمامی وراث مطرح نشده قرار عدم استماع دعوا را صادر و از سوی خواهان تجدید نظر خواهی شده است حال سوال این است:

نظر هیئت عالی:
با توجه به مالکیت مشاعی ورثه نسبت به مورد اجاره هر یک از وراث می توانند نسبت به تقدیم دادخواست در راستای موضوع خواسته اقدام نمایند چه دعوا قابل تجزیه نسبت به وراث و اشخاص ذی نفع می باشد و نسبت به سایر وراث اعتبار امر مختوم یا امر قضاوت شده را ندارد.

نظر اتفاقی:
اکثریت اعضای حاضر در جلسه به قابل تجزیه بودن دعوای مطروحه نسبت به وراث و اشخاص ذی نفع و عدم اعتبار امر مختومه نسبت به دعوی سابقه نسبت به سایر وراث اظهار نظر نموده و بیان داشتند با توجه به مالکیت مشاعی ورثه نسبت به مورد اجاره هر یک از وراث می توانند به تقدیم دادخواست در راستای موضوع خواسته اقدام نمایند.

مبحث:
قانون مدنی , آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM