نشست قضایی شماره 1398-6441

نشست قضایی شماره 1398-6441

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6441


کد نشست:
1398-6441

تاریخ برگزاری:
1397/03/23

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر تربت جام

موضوع:
تبعات عدم شناسایی خواهان در شورای حل اختلاف

پرسش:
آیا در فرضی که خواهان در مرحله رسیدگی شورای حل اختلاف شناسایی نشود دادخواست می بایست بایگانی شود یا اینکه قرار مقتضی مطابق ماده 56 قانون آیین دادرسی مدنی صادر شود و بر فرض چنین اقدامی از ناحیه کدام یک از مسیولین شورا می بایست صادر شود و بر فرض صدور آیا مشابه قانون آیین دادرسی مدنی اقدام می شود یا اینکه بر مبنای ماده 27 قانون شورای حل اختلاف ؟

نظر هیئت عالی:
در پاسخ به سوال طرح شده در مقررات قانون شوراهای حل اختلاف از جمله ماده 18 قانون مرقوم تعیین تکلیف نشده است؛ بنابراین باید به مقررات و عمومات قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مراجعه کرد؛ لذا مطابق ماده 56 ق. آ. د. م دفتر شعبه یا دبیرخانه شورای حل اختلاف مربوط باید قرار رد دادخواست صادر کند و این در موردی است که آدرس و اقامتگاه اعلامی خواهان در دادخواست شناسایی نشود؛ لیکن اگر آدرس و اقامتگاه اعلامی مشخص باشند ولی شخص خواهان در آن آدرس شناسایی نگردد مشمول ماده 79 ق. آ. د. م است و اوراق قضایی و اخطاریه مربوط به خواهان در آدرس محل اقامت اعلامی الصاق و جلسه رسیدگی تشکیل و دادرسی ادامه می یابد.

نظر اتفاقی:
نظر اول این که این موارد از شمول نص قانون شورای حل اختلاف خارج است و می بایست بایگانی شود چون در این قانون شورا در این مورد تکلیفی ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 56 - هرگاه در دادخواست خواهان یا محل اقامت او معلوم نباشد ظرف دو روز از تاریخ رسید دادخواست به موجب قراری که مدیر دفتر دادگاه و در غیبت مشارالیه جانشین او صادر می کند دادخواست رد می شود.

مشاهده ماده 56 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 27ـ تمام آرای صادره موضوع ماده (9) این قانون ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی می‏باشد. مرجع تجدیدنظر از آرای قاضی شورا حسب مورد دادگاه عمومی حقوقی یا کیفری دو همان حوزه قضائی می‏باشد. چنانچه مرجع تجدیدنظر آرای صادره را نقض نماید راسا مبادرت به صدور رای می‏کند. این رای قطعی است و اگر رسیدگی به موضوع در صلاحیت مرجع دیگری باشد پرونده را به مرجع صالح ارسال می­کند. تبصره 1ـ گزارش اصلاحی شورا قابل اعتراض نمی‏باشد و قطعی است. تبصره 2ـ هرگاه رای مرجع تجدیدنظر در مقام رد صلاحیت شورا باشد رسیدگی ماهوی انجام و رای اخیر به عنوان رای شعبه بدوی تلقی و حسب مورد مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی و کیفری قابل تجدیدنظر است. تبصره 3ـ هزینه دادرسی رسیدگی در مراحل تجدیدنظرخواهی حسب مورد براساس هزینه دادرسی طرح دعوی در آن مرجع است.

مشاهده ماده 27 قانون شورای حل اختلاف

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM