نشست قضایی شماره 1399-7132

نشست قضایی شماره 1399-7132

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7132


کد نشست:
1399-7132

تاریخ برگزاری:
1398/05/07

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر تهران

موضوع:
بررسی ابلاغ احضاریه مذکور در مواد 387 الی 391 قانون آیین دادرسی کیفری

پرسش:
آیا در همه جرایم مطرح در دادگاههای کیفری یک دادگاه مکلف به رعایت ماده 387 تا 391 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 از لحاظ ابلاغ احضاریه به طرفین جهت اعلام ایرادات و اعتراض های آنان می باشد؟ به پیوست دو نسخه از آرای محترم شعب دیوان عالی کشور که استنباط مختلفی از این امر دارند جهت ملاحظه تقدیم می شود.

نظر هیئت عالی:
اجرای مقررات مواد 387 قانون آیین دادرسی کیفری صرفا ناظر به جرایم موضوع ماده 302 قانون مذکور می باشد زیرا عقیده به این امر در مورد سایر جرایم موجب نوعی محدودیت است که محتاج به حکم صریح می باشد.

نظر اکثریت:
بنا به دلایل مشروحه زیر اعمال مقررات مربوط به مواد 387 تا 391 از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 تنها در جرایمی که مشمول مجازات های قانونی مقرر در بند های چهارگانه ابتدایی ماده 302 همان قانون می باشد ضرورت دارد و در سایر موارد نیازی به اجرای این مقررات نیست.

نظر اقلیت:
نظر مقنن اعمال مقررات مذکور در پرسش در خصوص همه جرایم مطرح در دادگاههای کیفری یک می باشد و اساسا اجرای آن علاوه بر ایجاد نظم در رسیدگی حقوق اصحاب دعوا را بهتر تامین می کند و نظر به اینکه مقررات مربوطه در ارتباط با نظم عمومی هستند و تفکیک و اعمال مقررات در خصوص جرایم خاص دشوار است بنابر این بهتر است که ترتیب پیش بینی شده در موارد مذکور بدون هر گونه استثنایی در همه موارد مطرح در دادگاههای کیفری یک رعایت شود..

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 391 ـ هرگاه دادگاه در جلسه مقدماتی پرونده را کامل و قابل طرح برای دادرسی تشخیص دهد بلافاصله دستور تعیین وقت رسیدگی و احضار تمام اشخاصی را که حضورشان ضروری است صادر می کند. تبصره ـ چنانچه در جرایم موضوع بندهای (الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون دادگاه جلب بدون احضار متهم را برای محاکمه لازم بداند دستور جلب وی را برای روز محاکمه صادر می کند.

مشاهده ماده 391 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 390 ـ قرار عدم صلاحیت از طرف دادستان و قرارهای مذکور در بند (پ) ماده قبل از طرف دادستان و شاکی یا مدعی خصوصی قابل تجدید نظر است. درصورت نقض این قرار پرونده برای طرح مجدد در جلسه مقدماتی و انجام سایر وظایف به دادگاه کیفری یک اعاده می شود.

مشاهده ماده 390 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 387 ـ پس از تعیین وکیل مدیر دفتر بلافاصله به متهم و وکیل او و حسب مورد به شاکی یا مدعی خصوصی یا وکیل آنان اخطار می کند تا تمام ایرادها و اعتراض‏های خود را ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ تسلیم کنند. تجدید مهلت به تقاضای متهم یا وکیل او برای یک نوبت و به مدت ده روز از تاریخ اتمام مهلت قبلی به تشخیص دادگاه بلامانع است.

مشاهده ماده 387 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM