نشست قضایی شماره 1398-6366

نشست قضایی شماره 1398-6366

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6366


کد نشست:
1398-6366

تاریخ برگزاری:
1397/12/16

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر لاهیجان

موضوع:
جرم انگاری خوراندن مواد مخدر به دیگری به قصد معتاد کردن وی

پرسش:
شخصی به قصد جایگزین شدن دیگری در شغلش (سرپرست رستوران) مدت دو ماه در غذای وی متادون می ریزد و از این طریق باعث معتاد شدن او می گردد آیا عمل نامبرده جرم است؟ در صورت مثبت بودن چه عنوانی دارد؟

نظر هیئت عالی:
بنظر می رسد عمل متهم از مصادیق افتراء عملی موضوع ماده 27 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر می باشد.

نظر اکثریت:
این موضوع در ماده 18 قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 67 آمده بود اما در اصلاح آن حذف شده است. همچنین مشمول بزه موضوع ماده 27 این قانون (متهم کردن دیگری به یکی از جرایم موضوع مواد مخدر به قصد تعقیب در مراجع قضایی ) نیز نمی شود چون انگیزه شخص در فرض سوال تعقیب قضایی نبوده است. بنابراین عمل شخص در صورتی بزه تلقی می شود که پزشکی قانونی صدمات به اعضا داخلی را تایید نماید و عنوان آن در این صورت ایراد صدمه بدنی عمدی است و در صورتی که منجر به یکی از صدمات موضوع ماده 614 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات شود نیز جنبه عمومی خواهد داشت اما در صورتی که هیچ نوع صدمه ای از سوی پزشک قانونی تایید نشود شخص متضرر می تواند جهت زیان معنوی طرح دعوی نماید.

نظر اقلیت:
عمل مذکور بزه افتراء عملی موضوع ماده 27 قانون مبارزه با مواد مخدر است و قصد متهم کردن دیگری اهمیت دارد و تعقیب در مرجع قضایی فرع بر آن است و ملاک بزه تلقی شدن عمل نیست. مضافا که انگیزه شخصی باعث تغییر عنوان عمل نمی شود بلکه نفس انجام عمل مهم است.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 27ـ هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات و صادرات دارو مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی نماید به مجازات کالاهای قاچاق به شرح زیر محکوم می شود. این مجازات مانع از پرداخت دیه و خسارت های وارده نیست: الف ـ قاچاق مواد و فرآورده های دارویی فرآورده های زیستی (بیولوژیک) مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع موضوع ماده (22) این قانون می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) ب ـ در صورتی که کالای قاچاق مکشوفه شامل مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی باشد مرجع رسیدگی کننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای مذکور اقدام و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف ده روز به این استعلام پاسخ دهد. هرگاه کالای مکشوفه مذکور موفق به اخذ مجوزهای بهداشتی و درمانی در خصوص مصرف انسانی گردد جرم قاچاق مشمول مجازات مندرج در بند(ب) ماده (18) این قانون خواهد شد و در غیر این صورت کالای مکشوفه کالای تقلبی فاسد تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شده و مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع می باشد. تبصره 1ـ ساخت حمل نگهداری عرضه یا فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات ها و احکام مقرر در این ماده می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ آئین نامه اجرائی این ماده درمورد چگونگی اجراء و میزان لازم از کالا برای استعلام مجوز مصرف انسانی با پیشنهاد وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی صنعت معدن و تجارت و ستاد تهیه می شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 614 ـ هر کس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی علیه مرتکب به پرداخت دیه نیز محکوم می شود. تبصره ـ در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 614 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM