نشست قضایی شماره 1399-6904

نشست قضایی شماره 1399-6904

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6904


کد نشست:
1399-6904

تاریخ برگزاری:
1398/01/08

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر چالوس

موضوع:
تاثیر منع تعقیب ویا برائت از اتهام شرب خمر برجریمه پلیس به علت مستی

پرسش:
پلیس راهور راننده ای را به علت مستی در حین رانندگی جریمه و سپس در اجرای بند ب ماده 10 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی به مرجع قضایی معرفی می نماید مرجع قضایی راننده مذکور را از اتهام شرب خمر تبریه می کند. حال رای مذکور چه تاثیری برجریمه پلیس خواهدداشت؟

نظر هیئت عالی:
نظریه مشورتی شماره 7/95/3308 - 95/12/21 اداره حقوقی قوه قضاییه به شرح زیر مورد تایید اعضای هیات عالی است:

نظر اکثریت:
با توجه به شرایط قانونی متفاوت احراز بزه شرب خمر از احراز تخلف مذکور, فلذا تاثیر برایت از اتهام شرب خمر بر جریمه پلیس به علت مستی مطلق نیست چنانچه نسبت به جریمه پلیس اعتراض شود وموضوع به واحد موضوع ماده5 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ارجاع گردد. واحد مذکور تکلیفی به تبعیت از رای مذکور ندارد.

نظر اقلیت:
مستنبط از ماده 18قانون آیین دادرسی کیفری که محکمه حقوقی را مکلف به تبعیت از احکام قطعی کیفری نموده است پس به طریق اولی واحد موضوع ماده 5 قانون مذکور تکلیف به تبعیت از رای مرجع قضایی داشته و اثر آن مطلق است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 10ـ ماموران راهنمایی و رانندگی موضوع ماده (2) این قانون موظفند در صورت مشاهده تخلفات زیر به شرح مقرر اقدام نمایند: الف ـ چنانچه وسیله نقلیه دارای عیب و نقص فنی موثر بوده و احتمال ایجاد خطر یا وقوع تصادف وجود داشته باشد وسیله نقلیه مذکور به تعمیرگاه اعزام می گردد. ب ـ در مواردی که قرائن و شواهد حاکی از حالت مستی یا استفاده راننده از مواد مخدر و روانگردان باشد ماموران موضوع ماده (2) این قانون با استفاده از تجهیزات لازم نسبت به تشخیص این حالت اقدام می نمایند و در صورت اثبات حالت مستی و بی ارادگی حاصل از مصرف مسکرات و مواد مخدر و روانگردان از رانندگی فرد موردنظر جلوگیری و ضمن صدور قبض جریمه به مبلغ دومیلیون (2.000.000) ریال و ضبط گواهینامه به مدت شش ماه توسط نیروی انتظامی جهت اقدام قانونی به مرجع صالح قضائی معرفی می شود. ج ـ در صورتی که راننده بدون داشتن گواهینامه مبادرت به رانندگی نماید وسیله نقلیه متوقف و راننده به مرجع قضائی معرفی می گردد. د ـ هرگاه راننده به صورت همزمان مرتکب دو تخلف از تخلفات موضوع بندهای (1) (2) (3) (4) (5) و (10) جدول ماده (7) این قانون گردد وسیله نقلیه برای مدت حداکثر هفتاد و دو ساعت توقیف می شود. آیین نامه اجرائی بندهای « الف» و « ب» این ماده ظرف مدت شش ماه توسط وزارت کشور با همکاری وزارت دادگستری تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

مشاهده ماده 10 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

ماده 5 ـ متخلف موظف است ظرف مدت شصت روز از تاریخ مندرج در قبض جریمه یا تاریخ ابلاغ شده در قبض جریمه ای که به اطلاع او می رسد جریمه را به حسابی که از طرف خزانه داری کل تعیین و اعلام می شود پرداخت و رسید دریافت نماید یا مراتب اعتراض خود را ظرف مدت مذکور با ذکر دلایل به اداره اجرائیات راهنمایی و رانندگی تسلیم نماید. اداره مذکور موظف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت پس از وصول اعتراض بررسی لازم را انجام داده و در صورت غیر موجه دانستن اعتراض مراتب را به معترض ابلاغ نماید در صورت اصرار معترض اداره اجرائیات موضوع را جهت رسیدگی به واحد رسیدگی به اعتراضات ناشی از تخلفات رانندگی ارسال می نماید. واحد فوق الذکر متشکل از یک قاضی با ابلاغ رئیس قوه قضائیه و یک کارشناس راهنمایی و رانندگی با معرفی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مربوطه می باشد ریاست آن واحد با قاضی خواهد بود که پس از اخذ نظر مشورتی عضو دیگر مبادرت به صدور رای می نماید. رای صادره قطعی است. در صورتی که متخلف در مهلت قانونی مذکور اعتراض خود را تسلیم ننماید یا ظرف بیست روز پس از ابلاغ رای واحد جریمه را پرداخت ننماید موظف است جریمه را به ماخذ دوبرابر مبلغ مندرج در قبض جریمه بپردازد. تبصره ـ در صورتی که ثابت شود ماموران و نیز داوطلبان مذکور در ماده (2) حسب مورد به ناحق قبض جریمه صادر کرده یا با علم و اطلاع گزارش خلاف واقع در مورد امور مربوط به این قانون داده اند ضمن جبران خسارت وارده به مجازات بزه گزارش خلاف واقع محکوم می شوند.

مشاهده ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

ماده 18 ـ هرگاه رای قطعی کیفری موثر در ماهیت امر حقوقی باشد برای دادگاهی که به امر حقوقی یا ضرر و زیان رسیدگی می کند لازم الاتباع است.

مشاهده ماده 18 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM