نشست قضایی شماره 1398-6054

نشست قضایی شماره 1398-6054

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6054


کد نشست:
1398-6054

تاریخ برگزاری:
1396/11/12

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر بم

موضوع:
تاریخ محاسبه خسارت تاخیر تادیه

پرسش:
در مواردی که خواسته خواهان طبق نظر کارشناس باشد در صورت ورود دعوی خواهان خسارت تاخیر تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست در صورت درخواست خواهان منطبق با ماده 522 ق.آ.د.م است یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
در صورتی که موضوع دین وجه رایج باشد لیکن استحقاق خواهان و میزان آن در جریان رسیدگی با نظریه کارشناس تعیین و مشخص شود زمان محاسبه خسارت تاخیر تادیه وجه مورد نظر کارشناس سر رسید وجه یا تاریخ تقدیم دادخواست نخواهد بود؛ بلکه پس از صدور حکم و قطعیت آن و ابلاغ رای در صورتی که محکوم علیه از تادیه آن امتناع کند تاریخ محاسبه و امکان مطالبه خسارت تاخیر تادیه محکوم به نقدی از آن زمان خواهد بود.

نظر اکثریت:
خیر این خسارت تاخیر تادیه از تاریخ تقدیم دادخواست منطبق با ماده 522 ق.آ.د.م نمی باشد چرا که بدوا دادگاه طبق نظر کارشناس میزان محکوم به را تعیین می کند و مورد حکم قرار می دهد و این مبلغ مشمول خسارت تاخیر تادیه نمی گردد اما متعاقب ابلاغ حکم قطعی و عدم پرداخت محکوم به از ناحیه محکوم علیه با وجود شرایط ماده 522 و در پی طرح دعوای مستقل صدور حکم مبنی بر پرداخت خسارت تاخیر تادیه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی اولیه امکان پذیر است.

نظر اقلیت:
بله چرا که زمان ورود خسارت کسی که مقصر حادثه بوده باید خسارت تاخیر تادیه را از زمان مطالبه (تقدیم دادخواست) وفق ماده 522 قانون مذکور پرداخت نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 522 - در دعاویی که موضوع آن د ین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون مدیون امتناع از پرداخت نموده در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر این که طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند.

مشاهده ماده 522 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM