نشست قضایی شماره 1400-8302

نشست قضایی شماره 1400-8302

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8302


کد نشست:
1400-8302

تاریخ برگزاری:
1398/07/18

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر تنکابن

موضوع:
دعاوی متعدد مهریه جهت سهولت دروصول

پرسش:
خانم الف صد سکه از آقای ب بابت مهریه طلب دارد و به جهت سهولت در رسیدگی به طور جداگانه دعاوی متعدد در شعب مختلف شورای حل اختلاف مطرح می نماید که منجر به صدور رای های مختلف محکومیت به پرداخت تعدادی سکه با رعایت صلاحیت گردید در مقام اجرا و بحث اعسار تکلیف چیست؟ آیا باید پرونده ها باهم رسیدگی می شد و قرار عدم صلاحیت صادر میشد یا باید تک تک رسیدگی می شد؟

نظر هیئت عالی:
درصورتی که زوجه مطالبه مهریه دارد به طور جداگانه در شعب مختلف مطرح و پرونده مفتوح رسیدگی باشد مستندا به ماده 89 ناظر به بند ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی ضرورت دارد که این دعاوی به طور یکجا و توامان مورد رسیدگی و اظهارنظر نهایی قرار گیرد؛ اما اگر هریک از دعاوی جداگانه رسیدگی و منجر به محکومیت خوانده گردد در رسیدگی به دعوای اعسار از پرداخت هرکدام از محکوم به که درخواست اجرای آن شده باشد مرجع رسیدگی باید تمام محکومیت هایی که تقاضای اجرای آن ها به عمل آمده را برای تعیین میزان اقساط لحاظ کند.

نظر اکثریت:
اگر همزمان دادخواست میداد باید یکجا رسیدگی می شد ولی وقتی بعد از صدور حکم دادخواست داد دیگر باید رای جداگانه صادر گردد.

نظر اقلیت:
درخصوص اعسار می توان درتمام دعاوی به یک پنجم سکه حکم داد تا در تمامی پرونده ها در چند ماه به یک سکه برسد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 529 - از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون قانون آیین دادرسی مدنی مصوب سال 1318 و الحاقات و اصلاحات آن و مواد (18) (19) (21) (23) (24) و (31) قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب مصوب سال 1373 و سایر قوانین و مقررات در موارد مغایر ملغی می گردد.

مشاهده ماده 529 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM