نشست قضایی شماره 1399-7151

نشست قضایی شماره 1399-7151

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7151


کد نشست:
1399-7151

تاریخ برگزاری:
1398/04/17

برگزار شده توسط:
استان خراسان جنوبی/ شهر بیرجند

موضوع:
تامین خواسته در مورد خسارت مالی بر خودرو

پرسش:
آیا در پرونده با موضوع ایراد صدمه بدنی ناشی از بی احتیاطی در رانندگی منجر به تصادف امکان صدور قرار تامین خواسته در خصوص خسارت وارده بر خودرو وجود دارد؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان بیرجند موجه و مورد تایید است ضمنا نظریه مشورتی شماره 7/94/1997 مورخ1394/7/19 اداره کل حقوقی به شرح ذیر موید استنتاج فوق الذکر می باشد " منظور از ضرر و زیان ناشی از جرم که مطابق ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 شاکی خصوصی می تواند آنرا مورد مطالبه قرار دهد و بازپرس نیز مطابق ماده 219 قانون فوق الذکر می باید در تعیین مبلغ قرار تامین آن را لحاظ نماید هر گونه خسارتی است که بین آن و وقوع جرم رابطه علت علیت مستقیم وجود داشته باشد اعم از این که موضوع جرم و یا ناشی از وقوع جرم باشد بنابراین در فرض سوال در صورت وجود رابطه علیت مستقیم بین بی احتیاطی در امر رانندگی منتهی به ایراد صدمه بدنی غیر عمدی و ورود خسارت به خودروی مجنی علیه و وجود دلایل بر این امر بازپرس می باید میزان خسارت مالی وارده به خودروی مذکور را در صدور قرار تامین کیفری مورد محاسبه قرار دهد.

نظر اکثریت:
هر بزه ممکن است آثاری را از خود به جای گذارد اعم از صدمات بدنی خسارت مالی بر وسیله نقلیه و.. .. در این وصف هر چند اولین صدمه ای که به ذهن متبادر می شود صدمه بدنی است اما خسارت وارد بر خودرو نیز ناشی از همان تصادفی است که جنبه کیفری به خود گرفته است بنابراین امکان صدور قرار تامین خواسته نسبت به آن که ضرر ناشی از بزه می باشد وجود دارد.

نظر اقلیت:
امکان صدور قرار تامین خواسته وجود ندارد؛ چرا که خسارت مالی را نباید منتسب به بزه رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی بدانیم.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 14 ـ شاکی می تواند جبران تمام ضرر و زیانهای مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند. تبصره 1 ـ زیان معنوی عبارت از صدمات روحی یا هتک حیثیت و اعتبار شخصی خانوادگی یا اجتماعی است. دادگاه می تواند علاوه بر صدور حکم به جبران خسارت مالی به رفع زیان از طرق دیگر از قبیل الزام به عذرخواهی و درج حکم در جراید و امثال آن حکم نماید. تبصره 2 ـ منافع ممکن الحصول تنها به مواردی اختصاص دارد که صدق اتلاف نماید. همچنین مقررات مرتبط به منافع ممکن الحصول و نیز پرداخت خسارت معنوی شامل جرایم موجب تعزیرات منصوص شرعی و دیه نمی شود.

مشاهده ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM