نشست قضایی شماره 1400-7982

نشست قضایی شماره 1400-7982

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7982


کد نشست:
1400-7982

تاریخ برگزاری:
1399/02/25

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر بناب

موضوع:
بزه ارتکاب رابطه نا مشروع

پرسش:
آیا در بزه ارتکاب رابطه نامشروع رسیدگی غیابی جایز است یا خیر ؟

نظر هیئت عالی:
در فرضی که رابطه نامشروع فاقد شاکی خصوصی است و صرفا دارای جنبه حق اللهی محض می باشد در صورتی که دادگاه نتواند حکم بر برایت متهم صادر کند رسیدگی غیابی جایز نیست.

نظر اکثریت:
خیر زیرا در جرم رابطه نامشروع (موضوع ماده 637 از قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده مصوب 1375 با اصلاحات بعدی آن ) از حقوق الهی است و جنبه حق الهی دارد و وفق ماده 406 از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 رسیدگی غیابی جایز نیست ولی وفق تبصره 3 از ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 هرگاه محتویات پرونده مجرمیت متهم به ارتکاب رابطه نا مشروع را اثبات نکند و تحقیق از متهم نیز در این خصوص ضروری نباشد دادگاه می تواند بدون حضور متهم در این خصوص رای برایت را صادر کند.

نظر اقلیت:
بلی رسیدگی غیابی در این خصوص جایز است زیرا ارتکاب رابطه نا مشروع دون زنا جنبه حق الهی ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 406 ـ در تمام جرایم به استثنای جرایمی که فقط جنبه حق اللهی دارند هرگاه متهم یا وکیل او در هیچیک از جلسات دادگاه حاضر نشود یا لایحه دفاعیه نفرستاده باشد دادگاه پس از رسیدگی رای غیابی صادر می کند. در اینصورت چنانچه رای دادگاه مبنی بر محکومیت متهم باشد ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ واقعی قابل واخواهی در همان دادگاه است و پس از انقضای مهلت واخواهی برابر مقررات حسب مورد قابل تجدید نظر یا فرجام است. مهلت واخواهی برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه است. تبصره 1 ـ هرگاه متهم در جلسه رسیدگی حاضر و در فاصله تنفس یا هنگام دادرسی بدون عذر موجه غائب شود دادگاه رسیدگی را ادامه می دهد. در اینصورت حکمی که صادر می شود حضوری است. تبصره 2 ـ حکم غیابی که ظرف مهلت مقرر از آن واخواهی نشود پس از انقضای مهلت های واخواهی و تجدید نظر یا فرجام به اجراء گذاشته می شود. هرگاه حکم دادگاه ابلاغ واقعی نشده باشد محکوم علیه می تواند ظرف بیست روز از تاریخ اطلاع واخواهی کند که در این صورت اجرای رای متوقف و متهم تحت الحفظ به همراه پرونده به دادگاه صادرکننده حکم اعزام می شود. این دادگاه در صورت اقتضاء نسبت به اخذ تامین یا تجدید نظر در تامین قبلی اقدام می کند. تبصره 3 ـ در جرایمی که فقط جنبه حق اللهی دارند هرگاه محتویات پرونده مجرمیت متهم را اثبات نکند و تحقیق از متهم ضروری نباشد دادگاه می تواند بدون حضور متهم رای بر برائت او صادر کند.

مشاهده ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 637 ـ قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که به هر علت دارای انگشت نمیباشد موجب ارش است. تبصره ـ در قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که کمتر از پنج انگشت دارد علاوه بر دیه آن انگشتان نسبتی از ارش کف دست نیز ثابت است بدین ترتیب که اگر مچ دست دارای یک انگشت باشد علاوه بر دیه یک انگشت چهار پنجم ارش کف دست و اگر دارای دو انگشت باشد علاوه بر دیه دو انگشت سه پنجم ارش کف دست و اگر دارای سه انگشت باشد علاوه بر دیه سه انگشت دو پنجم ارش کف دست و اگر دارای چهار انگشت باشد علاوه بر دیه چهار انگشت یک پنجم ارش کف دست نیز پرداخت می شود.

مشاهده ماده 637 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM