ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 406 ق آ د ک

ماده 406 ق.آ.د.ک

ماده 406 قانون آدک

ماده 406 قانون دادرسی کیفری

ماده 406 آیین دادرسی کیفری

ماده 406 قانون آ.د.ک

ماده 406 دادرسی کیفری

ماده 406 ق دادرسی کیفری

ماده 406 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 406 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 406 ق آ د ک ماده 406 ق.آ.د.ک ماده 406 قانون آدک ماده 406 قانون دادرسی کیفری ماده 406 آیین دادرسی کیفری ماده 406 قانون آ.د.ک ماده 406 دادرسی کیفری ماده 406 ق دادرسی کیفری ماده 406 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 406 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ ق آ د ک

ماده ۴۰۶ ق.آ.د.ک

ماده ۴۰۶ قانون آدک

ماده ۴۰۶ قانون دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ قانون آ.د.ک

ماده ۴۰۶ دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ ق دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۴۰۶ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۴۰۶ ق آ د ک ماده ۴۰۶ ق.آ.د.ک ماده ۴۰۶ قانون آدک ماده ۴۰۶ قانون دادرسی کیفری ماده ۴۰۶ آیین دادرسی کیفری ماده ۴۰۶ قانون آ.د.ک ماده ۴۰۶ دادرسی کیفری ماده ۴۰۶ ق دادرسی کیفری ماده ۴۰۶ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۴۰۶ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 406 ـ در تمام جرایم به استثنای جرایمی که فقط جنبه حق اللهی دارند هرگاه متهم یا وکیل او در هیچیک از جلسات دادگاه حاضر نشود یا لایحه دفاعیه نفرستاده باشد دادگاه پس از رسیدگی رای غیابی صادر می کند. در اینصورت چنانچه رای دادگاه مبنی بر محکومیت متهم باشد ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ واقعی قابل واخواهی در همان دادگاه است و پس از انقضای مهلت واخواهی برابر مقررات حسب مورد قابل تجدید نظر یا فرجام است. مهلت واخواهی برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه است.

ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری

ممشاهده ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

قانون آیین دادرسی کیفری / ماده 406

ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴

متن ماده 406
قانون آیین دادرسی کیفری

مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
  • ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری

    متن کامل 406 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
متن ماده ۴۰۶

ماده 406 ـ در تمام جرایم به استثنای جرایمی که فقط جنبه حق اللهی دارند هرگاه متهم یا وکیل او در هیچیک از جلسات دادگاه حاضر نشود یا لایحه دفاعیه نفرستاده باشد دادگاه پس از رسیدگی رای غیابی صادر می کند. در اینصورت چنانچه رای دادگاه مبنی بر محکومیت متهم باشد ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ واقعی قابل واخواهی در همان دادگاه است و پس از انقضای مهلت واخواهی برابر مقررات حسب مورد قابل تجدید نظر یا فرجام است. مهلت واخواهی برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه است.

تبصره 1 ـ هرگاه متهم در جلسه رسیدگی حاضر و در فاصله تنفس یا هنگام دادرسی بدون عذر موجه غائب شود دادگاه رسیدگی را ادامه می دهد. در اینصورت حکمی که صادر می شود حضوری است.
تبصره 2 ـ حکم غیابی که ظرف مهلت مقرر از آن واخواهی نشود پس از انقضای مهلت های واخواهی و تجدید نظر یا فرجام به اجراء گذاشته می شود. هرگاه حکم دادگاه ابلاغ واقعی نشده باشد محکوم علیه می تواند ظرف بیست روز از تاریخ اطلاع واخواهی کند که در این صورت اجرای رای متوقف و متهم تحت الحفظ به همراه پرونده به دادگاه صادرکننده حکم اعزام می شود. این دادگاه در صورت اقتضاء نسبت به اخذ تامین یا تجدید نظر در تامین قبلی اقدام می کند.
تبصره 3 ـ در جرایمی که فقط جنبه حق اللهی دارند هرگاه محتویات پرونده مجرمیت متهم را اثبات نکند و تحقیق از متهم ضروری نباشد دادگاه می تواند بدون حضور متهم رای بر برائت او صادر کند.

ماده 405 ـ سایر ترتیبات رسیدگی در دادگاه کیفری یک همان است که برای سایر دادگاههای کیفری مقرر گردیده است.

نمایش ماده

ماده 407 ـ دادگاه پس از واخواهی با تعیین وقت رسیدگی طرفین را دعوت می کند و پس از بررسی ادله و دفاعیات واخواه تصمیم مقتضی اتخاذ می نماید. عدم حضور طرفین یا هر یک از آنان مانع رسیدگی نیست.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-921 - مورخ 1395/02/27
2
نظریه مشورتی شماره 1400-168-224 ک - مورخ 1400/03/12
مطابق ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری « هرگاه متهم یا وکیل او در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشود یا لایحه دفاعیه نفرستاده باشد دادگاه پس از رسیدگی رای غیابی صادر می کند...» و مطابق ماده 303 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی وانقلاب در امور مدنی «حکم دادگاه حضوری است مگر این که خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشود و به طور کتبی نیز دفاع ننموده باشد و یا اخطاریه ابلاغ واقعی نشده باشد» چنانچه متهم در مرحله رسیدگی در دادگاه کیفری و قبل از صدور حکم با وصف ابلاغ واقعی در جلسه دادگاه حاضر نشود آیا رای دادگاه بدوی غیابی است؟
3
نظریه مشورتی شماره 1400-168-924 ک - مورخ 1400/10/18
در برخی پرونده های دادگاه انقلاب که با تعدد قاضی رسیدگی می شود لازم است برای متهم وکیل تسخیری انتخاب شود. همچنین وفق ماده 8 «آیین نامه تعرفه حق الوکاله حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری» وکالت نامه وکیل تسخیری به امضای متهم رسیده و در صورت امتناع قاضی شعبه از باب قاعده «الحاکم ولی الممتنع» وکالت نامه را امضاء می کند: 1- حدود اختیارات وکیل تسخیری چیست؟ آیا لازم است موارد مندرج در ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی در وکالت نامه درج شود. در صورت درج این موارد آیا موضوعات تصریح شده دارای اعتبار است. به عنوان مثال اگر وکیل تسخیری اختیار وکالت در توکیل را درج کرد و به امضای متهم رساند آیا چنین حقی برای وی ایجاد می شود و اگر چنین مواردی قید نگردید آیا وکیل تسخیری اختیار فرجام خواهی و. .. را خواهد داشت امضای وکالت نامه توسط قاضی و به نمایندگی از متهم در چه محدوده و قلمرویی دارای اعتبار است؟ 2- در مواردی که متهم متواری است و برای وی وکیل تسخیری تعیین شده است آیا رای صادره حضوری است؟ اگر حضوری باشد و رای با اعتراض وکیل قطعیت یابد چگونه می توان حقوق متهم را بعد از حضور یا دستیابی به وی برابر ماده 2 قانون آیین دادرسی کیفری تضمین کرد؟
4
نظریه مشورتی شماره 99-168-1844 ک - مورخ 1399/11/26
بازپرس در مورد اتهام مبنی بر کلاهبرداری قرار جلب به دادرسی صادر می کند. دادستان در مقام اظهار نظر با اظهار عقیده به عدم احراز فعل مجرمانه با نظر بازپرس مخالفت کرده و پرونده برای حل اختلاف به دادگاه کیفری دو ارسال می شود. دادگاه با اصلاح عنوان اتهامی به مداخله در اموال توقیفی با پذیرش نظر بازپرس حل اختلاف می کند. دادستان در مورد اتهام کلاهبرداری کیفرخواست صادر و پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه کیفری دو ارسال می کند. دادگاه با صدور دستور تعیین وقت رسیدگی و تشکیل جلسه دادرسی به لحاظ عدم حضور متهم حکم به محکومیت غیابی ایشان به اتهام مداخله در اموال توقیفی صادر کرده است. پس از ابلاغ دادنامه شاکی نسبت به دادنامه تجدید نظرخواهی و تقاضای تشدید مجازات متهم به لحاظ اتهام مندرج در کیفرخواست (کلاهبرداری) را کرده است. 1- آیا اقدام دادگاه بدوی در اصلاح عنوان اتهامی در مقام حل اختلاف صحیح است؟ 2- با توجه به این که دادنامه نسبت به محکوم علیه غیابی است آیا دادگاه تجدید نظر مجاز به رسیدگی نسبت به تجدید نظرخواهی شاکی است؟
5
نظریه مشورتی شماره 1400-168-797 ک - مورخ 1400/08/04
فردی در دادگاه بدوی از بابت اتهام ضرب و جرح عمدی و توهین به طور غیابی از بابت اتهام اول محکوم و از بابت اتهام دوم تبرئه می شود. شاکی به حکم تبرئه اعتراض می کند و دادگاه تجدیدنظر حکم برائت را نقض و متهم را محکوم می کند. متعاقبا محکوم علیه از هر دو محکومیت خود تقاضای واخواهی کرده است. واخواهی از دادنامه تجدیدنظر که قطعی اعلام شده چگونه خواهد بود و مرجع رسیدگی به واخواهی کدام است؟
6
نظریه مشورتی شماره 1023-1/168-95 - مورخ 1395/06/28
با توجه به تبصره 2 ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری که بیان نموده است متهم تحت الحفظ به همراه پرونده به دادگاه صادرکننده حکم اعزام می شود آیا می توان در مرحله اجرای احکام غیابی بدون حضور شخص محکوم علیه واخواهی وکیل وی را پذیرفت یا خیر؟
7
نظریه مشورتی شماره 99-168-1473 ک - مورخ 1399/10/13
در صورتی که در پرونده کیفری با موضوع کلاهبرداری دادگاه کیفری حکم غیابی بر محکومیت مشتکی عنه و نیز رد مال قیمت مال صادر نماید و شاکی از حیث این که رد مال باید عینی باشد نه قیمت تجدیدنظرخواهی نموده باشد آیا اولا: رسیدگی به تجدیدنظرخواهی شاکی منوط به ابلاغ دادنامه بدوی به محکوم علیه غیابی است یا خیر؟ ثانیا: در این جهت ابلاغ قانونی از طریق سامانه ثنا کافی است و یا این که باید ابلاغ واقعی به محکوم علیه صورت پذیرد؟
8
نظریه مشورتی شماره 1400-127-1093 ح - مورخ 1400/12/18
در ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نحوه واخواهی و در مواد 450 و 455 این قانون نحوه تجدید نظرخواهی از احکام پیش بینی شده است. چنانچه دادگاه بدوی به صورت غیابی رایی صادر کند و متهم پس از مهلت قانونی واخواهی و حتی پس از مهلت تجدید نظر خواهی از رای صادره واخواهی کند و دادگاه بدوی بدون توجه به مواعد واخواهی و تجدید نظر خواهی حکم بر رد درخواست واخواهی متهم و تایید دادنامه قبلی صادر و رای را قابل تجدید نظر اعلام کند در صورت طرح پرونده نزد دادگاه تجدید نظر تکلیف این دادگاه چیست؟ آیا به لحاظ خارج از مهلت بودن اعتراض باید قرار رد درخواست تجدید نظر خواهی صادر کند یا این که باید صرف نظر از این موضوع وارد ماهیت شده و به جهت اعلام قابل تجدید نظر بودن رای توسط دادگاه بدوی رسیدگی ماهوی را انجام دهد؟
9
نظریه مشورتی شماره 890-1/168-95 - مورخ 1395/06/23
احتراما توجها به مفاد مواد394 و406 از قانون آئین دادرسی کیفری مصوب92 و تعریفی که قانونگذار از آرا حضوری وغیابی دارد و رویه شعبه دادگاه کیفری یک استان این است که با وجود متواری بودن متهم جهت رعایت شکلی قانون بدوا برای متهم وکیل تسخیری انتخاب می¬نمایند و در این راستا نیز از کانون وکلا استعلام می¬شود و صرف این استعلام و تا وصول پاسخ از مرجع مذکور بیش از یک ماه به طول می¬انجامد و بدین نحو موجبات اطاله دادرسی فراهم می¬گردد خصوصا اینکه با مداقه در ترتیب رسیدگی در دادگاه کیفری یک خود به خود مواعد طولانی طی می¬شود تا پرونده منتهی به صدور رای گردد ودر حالی که قانونگذار هدف اصلی¬اش ضمن احقاق حقوق طرفین دعوا جلوگیری از اطاله دادرسی را هم مدنظر دارد و محاکم به شرح پیش گفته صرفا جهت رعایت شکلی قانونی علی¬رغم متواری بودن متهم و نامعلوم بودن نشانی وی برای مشارالیه وکیل تسخیری انتخاب می¬کنند و با رعایت تبصره یک ماده 394 از قانون آئین دادرسی کیفری مصوب92 دادگاه قرار رسیدگی غیابی صادر و مراتب احضار متهم متواری طی دو نوبت انتشار آگهی می¬گردد و پس از جری تشریفات دادرسی دادگاه موظف است علی¬رغم اینکه متهم مزبور دارای وکیل است مبادرت به صدور رای غیابی کند که این امر با تعریفی که قانونگذار را از رای غیابی و حضوری دارد منافات دارد و بر این فرض اگر وکیل محکوم¬علیه غیابی نسبت به دادنامه غیابی اصداری واخواهی کند دادگاه موظف است در این مرحله رای حضوری صادر کند که با حقوق حقه متهم منافات دارد درحالی که اگر قرار بر رعایت رویه مذکور باشد دادگاه باید مجددا رای غیابی صادر کند نه حضوری (دور باطل) از طرف دیگر قانونگذار مهلت واخواهی را 20 روز پس از ابلاغ واقعی نه ابلاغ قانونی اعلام نموده است به عبارت بهتر منظور از ابلاغ اطلاع است تا بدین وسیله حقوق متهم حفظ شود لذا به نظر می¬رسد پس از صدور قرار رسیدگی غیابی و احضار متهم از طریق آگهی کثیرالانتشار طی دو نوبت بدون اینکه وکیل تسخیری تعیین شود دادگاه رای غیابی صادر کند سپس در صورت دستگیری و اعلام وی مبنی برعدم تمکن مالی وکیل تسخیری تعیین شود تا با روح مواد قانونی یاد شده و با حفظ حقوق حقه متهم سازگار باشد علی¬ایحال متهمی که متواری است و قرار رسیدگی غیابی صادر شده و احضار وی ازطریق نشر آگهی صورت می¬گیرد آیا تا قبل از دستگیری و حضورش و دفاع از خود انتخاب وکیل تسخیری به شرح پیش گفته ضرورت دارد یا خیر.
10
نظریه مشورتی شماره 1400-186/1-1164 ک - مورخ 1400/09/23
1- در مواردی که رای صادره غیابی است آیا قاضی اجرای احکام کیفری می تواند پرونده را در راستای بند «ب» ماده 10 قانون مجازات اسلامی به دادگاه صادر کننده حکم ارسال کند یا با عنایت به ذکر عبارت «دادگاه صادر کننده حکم قطعی» در این بند پس از واخواهی محکوم دادگاه در این خصوص اتخاذ تصمیم می کند؟ 2- در مواردی که پرونده های متعدد محکوم در راستای ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری جهت ادغام آراء به دادگاه بدوی ارسال می شود آیا رای صادر شده قابل تجدید نظرخواهی است؟
11
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-1144 - مورخ 1395/08/04
12
نظریه مشورتی شماره 1400-168-970 ک - مورخ 1400/09/10
1- با توجه به مشخص بودن شرح وظایف اجرای احکام کیفری در قانون آیین دادرسی کیفری و تصریح به اجرای قرار تعلیق اجرای مجازات که دلالت بر احکام دادگاه دارد آیا اجرای قرار تعلیق تعقیب موضوع ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری و نظارت بر اجرای دستورات قرار تعلیق مذکور در صلاحیت و وظایف اجرای احکام کیفری است یا شعبه صادرکننده قرار یابد بر اجرای دستور نظارت کند؟ 2- وفق تبصره 2 ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری اخذ تامین کیفری در آرای غیابی بر عهده دادگاه است در مواردی در اعطای نیابت از شعب اجرای احکام کیفری درخواست اخذ تامین از محکومینی می شود که جلب شده اند یا در زندان حوزه قضایی مجری نیابت حاضر به خواب هستند و امکان اعزام آن ها وجود ندارد. آیا در این موارد امکان صدور قرار تامین کیفری توسط مرجع مجری نیابت وجود دارد؟
13
نظریه مشورتی شماره 1198-1/168-95 - مورخ 1395/07/07
در پرونده هایی که نیاز به وکیل تسخیری بوده و از طرفی متهم متواری و در جلسات دادسرا و دادگاه شرکت ننموده و بر فرض صدور حکم بر محکومیت متهم متواری آیا رای صادره حضوری خواهد بود یا غیابی؟/
14
نظریه مشورتی شماره 1400-168-1486 ک - مورخ 1400/11/16
در قتل شبه عمدی ناشی از بی احتیاطی در رانندگی برای تعیین جزای نقدی باید به بند یک ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین جزای نقدی از 3 میلیون و 300 هزار تا 30 میلیون ریال استناد کردن یا به بند ماده 86 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مجازات جایگزین حبس اگر باز هم به طور غیابی محاکمه و رای بر برائت وی صادر شود لازم است در ذیل دادنامه عبارت قابل واخواهی بودن قید شود یا خیر
15
نظریه مشورتی شماره 1400-168-37 - مورخ 1400/02/07
وفق ماده 432 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 هرگاه تقاضای تجدیدنظر یا فرجام خارج از مهلت تقدیم شود و درخواست کننده عذر موجهی عنوان کند دادگاه صادر کننده رای ابتدا به عذر او رسیدگی می نماید و در صورت موجه شناختن آن قرار قبولی درخواست و در غیر این صورت قرار رد آن را صادر می کند لذا صریحا اظهارنظر فرمایید در فرضی که رای قطعی می گردد و حتی ابلاغ هم به طور واقعی به محکوم صورت پذیرفته است و موعد تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی هم به اتمام رسیده و پرونده به اجرای احکام کیفری ارسال و قاضی اجرای احکام دستورات لازم جهت جلب یا اجرای مجازات در خصوص محکوم را صادر کرده است بر فرض مثال محکومی که حبس و جزای نقدی و شلاق دارد حال اگر محکوم علیهی که مجلوب می باشد و قاضی اجرای احکام می خواهد وی را به زندان معرفی کند و یا اصلا از طریق دفاتر خدمات الکترونیک و یا حتی وکیل دادگستری و. .. مبادرت به تقدیم درخواست تجدید نظرخواهی با فرجام خواهی به شعبه اجرای احکام یا به دادگاه صادرکننده رای می کند و مدعی است که عذر موجهی دارد: 1- آیا با توجه به قطعیت رای و ماده 494 قانون آیین دادرسی کیفری که صریحا اعلام کرده است عملیات اجرای رای با دستور قاضی اجرای احکام کیفری شروع می شود و به هیچ وجه متوقف نمی شود مگر در مواردی که قانون مقرر نماید؛ و همچنین لحاظ ماده 490 همین قانون قاضی اجرای احکام باید رای را متوقف و محکوم را بلاقید آزاد کند؟ 2- در فرضی که محکوم متواری است آیا دستورات اجرایی در خصوص دسترسی به محکوم و اجرای رای باید متوقف شود و در این موارد تکلیف قاضی اجرای احکام چیست؟ 3- سوالات فوق را در خصوص درخواست واخواهی که به طور واقعی ابلاغ شده است تشریح کنید.
16
نظریه مشورتی شماره 99-3/9-1620 ح - مورخ 1399/10/27
چنانچه واخوه مطابق ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 ظرف بیست روز بعد از ابلاغ واقعی از دادنامه غیابی صادره واخواهی کند؛ یعنی خارج از مهلت مقرر واخواهی کند دادگاه چه تصمیمی اتخاذ می کند؟ چنانچه واخواه بعد از درخواست واخواهی درخواست خود را مسترد کند دادگاه خصوص چه تصمیمی اتخاذ می کند؟
17
نظریه مشورتی شماره 99-168-1583 ک - مورخ 1399/10/24
19- الف- آیا حق الله همان جنبه عمومی جرم است؟ ب- آیا در حق الله قضاوت غیابی جایز است؟
18
نظریه مشورتی شماره 99-168-1481 ک - مورخ 1399/10/20
ماده 6 آیین نامه نحوه اجرای احکام حدود- سلب- حیات قطع عضو- قضاص نفس و عضو و جرح دیات- شلاق- تبعید- نفی بلد اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محل های معین (مصوب 1398/3/26) رئیس محترم قوه قضاییه مقرر داشته با وصول تقاضای واخواهی قاضی اجرای احکام محکوم را به همراه پرونده تحت الحفظ به دادگاه صادرکننده رای غیابی اعزام می نماید با توجه به اینکه درخواست های واخواهی غالبا از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و بدون حضور واخواه ارسال می شود یا بعضا توسط وکیل تقدیم می گردد ترتیب اقدام در جایی که محکوم علیه واخواه حضور ندارد یا حاضر به معرفی خود نیست به چه ترتیبی باید باشد.
19
نظریه مشورتی شماره 99-168-1218 ک - مورخ 1399/08/24
در پرونده ای برای متهم وکیل تسخیری تعیین شده و متهم به رغم ابلاغ از طریق نشر آگهی در جلسه دادگاه حضور نیافته است اما وکیل تسخیری در جلسه حاضر و به رای دادگاه اعتراض نکرده و دادگاه رای را حضوری اعلام نموده است. آیا دادنامه با حضور وکیل تعیینی قابلیت تجدید نظرخواهی دارد؟
20
نظریه مشورتی شماره 99-168-957 ک - مورخ 1399/07/20
در مواردی که دادگاه انقلاب رای برائت صادر می کند و این رای با اعتراض دادستان در دیوان عالی کشور نقض و به دادگاه هم عرض ارجاع می شود؛ لیکن مجازات قانونی اعدام بوده که با توجه به حدی بودن آن امکان رسیدگی غیابی متصور نمی باشد و متهم نیز در جلسات دادگاه حضور نمی یابد آیا دادگاه باید پرونده را جهت جلب و دستگیری متهم به دادسرا ارسال کند؟
21
نظریه مشورتی شماره 99-168-746 ک - مورخ 1399/06/18
با عنایت به مواد 217 و 345 246 و 456 قانون آیین دادرسی کیفری آیا در مورد متهمی که به صورت غیابی به دو سال حبس محکوم شده گردیده و پس از واخواهی(که در جریان آن متهم شخصا حضور نیافته) همان رای اول تایید شده است و حکم حضوری صادر شده و پنج روز از فرصت تجدیدنظرخواهی باقی مانده با تقاضای شاکی مبنی بر این که محکوم در حال فرار از کشور است و تقاضای صدور حکم جلب محکوم علیه را دارد می توان حکم جلب یا مطابق تبصره 2 ماده 247 قانون آیین دادرسی کیفری قرار ممنوع الخروجی محکوم را صادر کرد؟
22
نظریه مشورتی شماره 99-186/3-711 ک - مورخ 1399/06/04
1-سوال: با توجه به لزوم عطف به ماسبق کردن قانون مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 در اجرای بند «ب» ماده 10 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 آیا این الزام قانونی شامل احکام غیابی که هنوز به محکوم علیه ابلاغ واقعی نشده است و پرونده در اجرای احکام کیفری دادسرا در جریان می باشد نیز می شود ؟ 2- سوال: آیا تبصره ماده 6 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 ناظر به مجازات قضایی است یا هر دو مجازات قضایی قانونی را در بر می گیرد؟
23
نظریه مشورتی شماره 99-186/3-594ک - مورخ 1399/05/27
با توجه به لازم الاجرا شدن قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399 آیا آراء غیابی نیز مشمول بند «ب» ماده 10 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 می شوند؟
24
نظریه مشورتی شماره 99-54-198ک - مورخ 1399/04/10
1- مطابق ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری محاکم ا ز رسیدگی غیابی به جرایمی که فقط جنبه حق الهی دارند منع شده اند و به جهت اینکه دادسرا در معیت دادگاه انجام وظیفه می نماید آیا دادسرا می تواند در خصوص جرایمی مثل مواد مخدر که مجازات قانونی اعدام دارد اقدام به صدور کیفرخواست غیابی نماید یا اینکه تا زمان دسترسی به متهم پرونده در دادسرا مفتوح باشد؟ 2-مطابق ماده 45 اصلاحی الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1396/7/12 در جرایمی که مجازات قانونی آن اعدام است چنانچه به متهم دسترسی نباشد تکلیف دادسرا جهت صدور کیفرخواست و دادگاه جهت رسیدگی به پرونده چیست؟ 3-آیا پرونده های مربوط به مواد مخدر مطابق ماده 45 قانون اخیرالذکر صرفاجنبه حق الهی دارد؟
25
نظریه مشورتی شماره 99-168-95ک - مورخ 1399/03/12
چنانچه رای غیابی بر محکومیت متهم صادر شود و شاکی نسبت به رای صادر ه تجدیدنظرخواهی کند منتهی مهلت واخواهی متهم یا منقضی نشده باشد یا ابلاغ دادنامه به صورت قانونی صورت گرفته باشد آیا دادگاه تجدیدنظر می تواند با توجه به مواد 406 و 407 قانون آیین دادرسی کیفری به تجدیدنظرخواهی شاکی رسیدگی کند؟ به عبارت دیگر با توجه به این که طبق ماده407 این قانون تعیین وقت رسیدگی در مرحله واخواهی الزامی است تکلیف دادگاه تجدیدنظر چیست؟ (مفاد بند «ث» ماده 450 و ماده 461 قانون آیین دادرسی کیفری در نظر گرفته شود)
26
نظریه مشورتی شماره ک 7361-861-89 - مورخ 1398/12/04
مطابق ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری ملاک غیابی یا حضوری بودن آراء حضور یا عدم حضور متهم در جلسات دادگاه است. در محاکم عمومی بخش که تمامی مراحل تعقیب تحقیق و رسیدگی در یک مرجع است چنانچه متهم قبل از جلسه رسیدگی ترافعی در دادگاه حاضر شود و تفهیم اتهام گشته و قرار تامین مناسب کیفری نیز صادر گردد در صورت عدم حضور در جلسه رسیدگی ترافعی آیا رای صادره غیابی خواهد بود؟/ع
27
نظریه مشورتی شماره ک 069-52-89 - مورخ 1398/10/22
احتراما همان گونه که مسحضرید مطابق تبصره 2 ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری در احکام غیابی محکوم علیه در صورت واخواهی تحت الحفظ به دادگاه صادر کننده حکم جهت اخذ تامین یا تجدید نظر در تامین قبلی و سپس واخواهی اعزام می گردد و قانونگذار به منظور دسترسی به محکوم علیه و جلوگیری از اطاله اجرای حکم بعد از صدور رای قطعی حضور محکوم علیه را جهت واخواهی لازم دانسته است با توجه به اینکه در چند ماه گذشته محکوم علیهم یا وکلای ایشان با حضور در دفاتر خدمات الکترونیک اقدام به تقاضای واخواهی می نمایند و دادگاه مربوطه پرونده را جهت واخواهی از شعبات اجرای احکام مطالبه می کند مستدعی است ارشاد فرمایید: 1- آیا شعبات دادگاه می توانند تبصره 2 ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری را نادیده گرفته و بدون اخذ تامین مبادرت به صدور رای قطعی نمایند؟ 2- آیا در صورت مطالبه پرونده از سوی شعبات دادگاه و قبل از اخذ تامین جهت دسترسی به محکوم علیه شعبه اجرای احکام موظف است نسبت به توقف اجرای حکم و رفع اقدامات اجرایی اقدام نماید و یا اینکه دادگاه محترم که واخواهی را قبول نموده است بایستی پس از اخذ تامین مبادرت به رفع اقدامات اجرایی مانند رفع جلب و رفع ممنوع الخروجی و رفع مسدودی حساب و.... نماید./ع
28
نظریه مشورتی شماره ک 1841-861-89 - مورخ 1398/09/30
مستدعی است نظر مشورتی مستدل آن اداره کل را در پاسخ به پرسش ذیل اعلام فرمایید: چنانچه در دادرسی کیفری حکمی غیابی صادر گردد و به محکوم علیه ابلاغ واقعی شود و نامبرده خارج از مهلت واخواهی با حضور در واحد اجرای احکام کیفری تقاضای واخواهی نسبت به رای صادره را نماید در دو فرضی که این تقاضا توام با بیان عذر موجه باشد یا آنکه عذری برای تاخیر اعلام نکند: الف: آیا دادیار اجرای حکم راسا می تواند درخواست را رد یا قبول کند و یا مکلف است تقاضای محکوم علیه را جهت تعیین تکلیف به دادگاه کیفری ارسال نماید؟ ب: آیا دادگاه تکلیفی به بررسی این درخواست خارج از مهلت دارد در صورت مثبت بودن پاسخ با عنایت به اینکه در قانون آیین دادرسی کیفری قرار رد یا قبول واخواهی پیش بینی نشده تصمیم دادگاه در چه قالبی خواهد بود آیا می توان از ملاک ماده 432 آن قانون یا مواد قانون آیین دادرسی مدنی در باب واخواهی استخراج ملاک و بر اساس آنها عمل نمود؟ پ:در صورت صدور قرار یا رد واخواهی توسط دادگاه آیا این قرار قابلیت تجدیدنظر یا فرجام خواهی دارد./ع
29
نظریه مشورتی شماره ک 6041-861-89 - مورخ 1398/09/26
احتراما ارشاد فرمایند برابرمادتین 384 و 348 قانون آیین دادرسی کیفری در جرایم موضوع بندهای الف ب پ و ت ماده 302 قانون مذکور جلسه رسیدگی بدون حضور وکیل متهم تشکیل نمی شود و چنانچه وکیل معرفی نکند دادگاه برای وی وکیل تسخیری انتخاب می نماید. 1-آیا با حضور وکیل تسخیری در حالی که متهم متواری و مجهول المکان بوده و انتخاب وکیل تسخیری جهت رعایت تشریفات قانونی بوده رای صادره حضوری محسوب می شود یا غیابی؟ 2-در صورت غیابی بودن رای آیا وکیل تسخیری می تواند از حکم غیابی تقاضای واخواهی نماید یا خیر آیا دادگاه می تواند واخواهی وی را قبول کند در حالی که در جلسه دادرسی حضور داشته 3-با انتخاب وکیل تسخیری از سوی دادگاه آیا متهم باید از طریق نشر آگهی احضار گردد؟ و رعایت تبصره 1 ماده 394 الزامی می باشد یا خیر؟ 4-اخیرا اینجانب به عنوان مستشار دادگاه کیفری یک استان اردبیل منصوب شده ام و زمانی که رئیس دادگاه در مرخصی باشند یک نفر از قضات دادگاه تجدیدنظر استان از سوی رئیس کل دادگستری جهت حضور در جلسه دادگاه انتخاب می گردد و سابقه مستشاری وی بیشتر از اینجانب می باشد با توجه به ماده 296 قانون آیین دادرسی کیفری آیا ریاست دادگاه و تشکیل جلسه دادرسی به عهده آن می باشد یا اینجانب می توانم با حضور وی تشکیل جلسه بدهم./ع
30
نظریه مشورتی شماره 98-168-548 ک - مورخ 1398/05/30
1-آیامی توان به اتهام یا اتهامات متهم که در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد غیابا رسیدگی نمود در صورت متواری بودن متهم چطور؟ 2-آیا حضور وکیل اعم از تسخیری یا تعیینی در رسیدگی به اتهام یا اتهامات متهم که در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد الزامی است این موضوع چگونه با مفاد ماده 394 قابل جمع است؟ 3-چنانچه معتقد به رسیدگی غیابی متهم در صلاحیت دادگاه کیفری یک باشیم آیابا حضور وکیل تسخیری انجام گردیده رای صادره غیابی است یا حضوری؟ آیا وکیل تسخیری می تواند از رای صادره واخواهی یا فرجامخواهی نماید؟
31
نظریه مشورتی شماره 98-168-472 ک - مورخ 1398/04/31
چنانچه در پرونده کیفری متهم در هیچ یک از جلسات دادرسی شرکت ننماید و لایحه و وکیل نیز نفرستاده باشد ابلاغ به صورت واقعی به نامبرده توسط مامور یا از طریق سامانه ثنا انجام گرفته باشد بفرمائید رای صادره حضوری است یا غیابی ؟ ضمنا با فرضی که در دادسرا شرکت کرده باشد ولی در هیچ کدام از جلسات دادگاه حاضر نشده باشد وضعیت چگونه است؟
32
نظریه مشورتی شماره 97-168-2271 - مورخ 1398/04/17
33
نظریه مشورتی شماره 97-168-3396 - مورخ 1398/04/05
34
نظریه مشورتی شماره 98-168-343 ک - مورخ 1398/03/22
فردی به دلیل عدم حضور در دادسرا و دادگاه انقلاب به صورت غیابی به حبس جزای نقدی و شلاق محکوم شده پس از گذشت مهلت واخواهی و تجدید نظر پرونده به اجرای احکام کیفری ارسال و مقدمات اجرای آن شروع شده است لکن به لحاظ متواری بودن محکوم علیه حکم اجرا نشده است وکیل با حضور در شعبه اجرای احکام کیفری لایحه واخواهی تقدیم نموده است به لحاظ عدم حضور محکوم علیه در اجرای احکام کیفری حسب تبصره 2 از ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری آیا قاضی اجرای احکام تکلیفی به ارسال پرونده به دادگاه صادر کننده حکم دارد یا خیر؟ یا به لحاظ عبارت ذیل تبصره 2 و به لحاظ عدم حضور متهم تکلیفی به ارسال پرونده ندارد؟
35
نظریه مشورتی شماره 98-168-255ک - مورخ 1398/03/19
همان گونه مستحضر می باشید حضور وکیل در برخی جرایم مطابق موادی از قانون آئین دادرسی کیفری از جمله تبصره 2 ماده 13 ماده 348 و ماده 415 الزامی می باشد در عین حال در وکالت تسخیری که تضمین حقوق دفاعی متهم در بدو امر مدنظر مقنن بوده است وکالت نامه ای تنظیم نمی شود و به نظر می رسد وکیل تسخیری اراده ی خود را نه از موکل بلکه از قانونگذار می گیرد حال با عنایت به موارد فوق و با توجه عدم تنظیم وکالتنامه در وکالت تسخیری و ابهام در حدود اختیارات وکیل تسخیری و با در نظر گرفته آرای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی کشور از جمله آرای شماره ی 3967-25/10/1335و 598-12/2/1374 نظریه ای ارشادی خویش را در مورد پرسش های ذیل که هم از حیث مسئولیت انتظامی وکیل تسخیری واجد اهمیت بوده و هم تکلیف محاکم را روشن می سازد بیان فرمایید. 1-وکیل تسخیری متهم نسبت به رای بدوی صادره از دادگاه کیفری دو که دایر بر محکومیت موکل خود است تجدیدنظرخواهی نموده و در اثنای رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر تجدیدنظرخواهی خویش را مسترد می نماید حال با توجه به عدم تنظیم وکالت نامه و ابهام در حدود اختیارات در فرض مطروحه ابهام در اختیار استرداد تجدیدنظرخواهی است با در نظر گرفتن مواد 34 و 35 قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی تکلیف دادگاه چیست؟ 2-آیا دادگاه در فرض فوق هنگام تصمیم گیری تکلیفی در رعایت غبطه و مصلحت اصیل دارد یاخیر؟ 3-در صورتی که متهم متواری بوده و دسترسی به وی ممکن نباشد و مصلحت موکل اقتضا نماید که تجدیدنظرخواهی توسط وکیل تسخیری مسترد شود تکلیف دادگاه چیست؟ برای نمونه دادگاه بدوی میزان مجازات را کمتر از میزانی که در قانون مقرر داشته تعیین کرده و حکم مورد اعتراض دادستان یا شاکی قرار نگرفته و در این بین مصلحت موکل اقتضا دارد که تجدیدنظرخواهی مسترد شود فرض ماده 458 آ.د. ک؟
36
نظریه مشورتی شماره 98-168-148ک - مورخ 1398/03/07
حسب تبصره 2 ماده 406 در خصوص واخواهی محکوم علیه نسبت به احکام غیابی اجرای رای متوقف و متهم تحت الحفظ به همراه پرونده به دادگاه صادرکننده حکم اعزام می شود. 1-با توجه به تصریح قانون به اعزام تحت الحفظ پذیرش واخواهی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از سوی محکوم علیه غایب یا وکیل وی موجه است یا خیر؟
37
نظریه مشورتی شماره 97-127-1876 - مورخ 1398/02/31
38
نظریه مشورتی شماره 98-168-74 ک - مورخ 1398/02/29
الف در مواردی که طبق تبصره 3 ماده296 قانون آئین دادرسی کیفری دادگاه کیفری دو به جرم در صلاحیت دادگاه کیفری 1 رسیدگی می کند مرجع تجدیدنظر از رای صادره دادگاه تجدیدنظر است یا رای قابل فرجام در دیوان عالی کشور است؟ ب-در مواردی که برای متهم متواری وکیل تسخیری تعیین می شود آیا وکیل مزبور با در نظر گرفتن این موضوع که با متهم ملاقاتی نداشته و اظهارات ایشان را استماع نکرده حق تجدیدنظرخواهی به رای صادره را دارد در صورت اقدام ایشان به اعتراض به رای وظیفه مرجع رسیدگی کننده چیست؟
39
نظریه مشورتی شماره 97-168-2882 - مورخ 1398/01/25
40
نظریه مشورتی شماره 97-168-3028 - مورخ 1397/11/28
41
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1875 - مورخ 1397/08/23
1-آیا تعیین وکیل تسخیری مطابق تبصره ماده 31 قانون وکالت مصوب 1315 و تبصره 2 ماده 190 و مواد 348 در دادگاه کیفری یک راسا توسط دادگاه انجام می¬شود؟ 2-آیا چنانچه در کلیه جلسات دادگاه متهم حضور نیابد و فقط وکیل تسخیری وی حاضر شود و به دفاع بپردازد رای دادگاه بالنسبه این متهم حضوری است یا غیابی؟ 3-حیطه تکلیف وکیل تسخیری آیا تا پایان مرحله دادگاه بدوی است یا تا پایان قطعیت حکم؟ یا تا پایان اجرای حکم؟ 4-آیا وکیل دفتر حمایت قضایی بسیج و ایثارگران که به عنوان وکیل تعیینی از طرف متهم با مراجعه به آن دفتر استیکال و معرفی می¬شود می¬تواند در پرونده های موضوع ماده 302 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 92 وکالت کند؟ 5-آیا وکلای پایه 2 می¬توانند در پرونده های موضوع ماده 302 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 92 اعلام وکالت کنند و وکالتشان در دادگاه کیفری یک پذیرفته می¬شود؟ 6-چنانچه به جرایم متهمی در کنار سایر متهمان پرونده در دادگاه کیفری یک رسیدگی می¬شود اما جرائم وی در زمره عناوین مذکور در ماده 302 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 92 نباشد بلکه جرایم عادی باشد آیا با توجه به اطلاق ماده 384 قانون مذکور انتخاب وکیل تسخیری برای این متهم لازم است؟ 7-آیا برای هر متهم باید یک وکیل تسخیری جدا تعیین شود یا اینکه می¬توان برای مثلا همه متهمان یک وکیل تسخیری تعیین نمود.
42
نظریه مشورتی شماره 97-168-425 - مورخ 1397/03/09
احتراما دستور فرمایند نا نظر مشورتی کارشناسان آن اداره در خصوص پرسش زیر جلب و به این مرجع منعکس شود. ماده 350 قانون آیین دادرسی کیفری مقرر می دارد: در صورتی که متهم دارای وکیل باشد جز در مورد جرائم موضوع بندهای (الف) (ب) (پ) و (ت) ماده 302 این قانون و نیز در مواردی که دادگاه حضور متهم را لازم تشخیص دهد عدم حضور متهم در جلسه دادگاه مانع از رسیدگی نیست. آیا مفهوم این ماده دلالت بر آن دارد که در مورد بندهای مذکور از ماده 302 عدم حضور متهم مانع از رسیدگی دادگاه است؟ در صورتی که عدم حضور متهم مانع رسیدگی باشد جمع ماده مذکور با ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری به چه صورت است؟
43
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-2368 - مورخ 1397/02/26
با توجه به اینکه قانونگذار در ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 در مورد عدم حضور متهم یا وکیل وی و یا عدم ارسال لایحه در جلسه دادرسی علی رغم ابلاغ واقعی سکوت کرده آیا می توان با مراجعه به قانون آئین دادرسی مدنی ( به عنوان قانون مادر در امور شکلی ) به استناد وحدت ملاک ماده 303 از همان قانون رای حضوری صادر نمود یا خیر به عبارت دیگر در پرونده های کیفری در صورت عدم حضور متهم یا وکیل او علی رغم ابلاغ واقعی و عدم ارسال لایحه و به جهت سکوت ماده 406 از قانون آئین دادرسی کیفری در این مورد ابلاغ واقعی می توان با مراجعه به قانون آئین دادرسی مدنی به عنوان ما در امور شکلی و دادرسی و به استناد ماده 303 رای حضوری صادر نمود یا خیر یا اینکه رای صادره باز غیابی محسوب می شود؟
44
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-2368 - مورخ 1397/02/26
با توجه به اینکه قانونگذار در ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 در مورد عدم حضور متهم یا وکیل وی و یا عدم ارسال لایحه در جلسه دادرسی علی رغم ابلاغ واقعی سکوت کرده آیا می توان با مراجعه به قانون آئین دادرسی مدنی ( به عنوان قانون مادر در امور شکلی ) به استناد وحدت ملاک ماده 303 از همان قانون رای حضوری صادر نمود یا خیر به عبارت دیگر در پرونده های کیفری در صورت عدم حضور متهم یا وکیل او علی رغم ابلاغ واقعی و عدم ارسال لایحه و به جهت سکوت ماده 406 از قانون آئین دادرسی کیفری در این مورد ابلاغ واقعی می توان با مراجعه به قانون آئین دادرسی مدنی به عنوان ما در امور شکلی و دادرسی و به استناد ماده 303 رای حضوری صادر نمود یا خیر یا اینکه رای صادره باز غیابی محسوب می شود.
45
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-963 - مورخ 1396/11/17
46
نظریه مشورتی شماره 1914-1/168-96 - مورخ 1396/10/18
در صورت تعیین وکیل تسخیری و عدم حضور متهم به لحاظ متواری بودن رای صادر شده غیابی است یا حضوری؟
47
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1434 - مورخ 1396/09/08
48
نظریه مشورتی شماره 1434-1/168-96 - مورخ 1396/08/09
در پرونده ای متهم که در دادسرا حاضر نشده و قرار جلب به دادرسی غیابی وی صادر شده در دادگاه نیز غیابا محکوم گردیده وکیل متهم لایحه واخواهی ارایه نموده آیا با حضور وکیل بدون حضور متهم و صدور قرار تامین کیفری می توان جلسه رسیدگی تشکیل داد ؟ چون در این صورت در مرحله اجرای حکم دسترسی به محکوم علیه مشکل می گردد؟
49
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1247 - مورخ 1396/07/23
50
نظریه مشورتی شماره 1247-1/168-96 - مورخ 1396/07/23
1-در صورت تمکین محکوم علیه از حکم صادره و اسقاط حق تجدیدنظرخواهی یا استرداد درخواست تجدیدنظر در جرائم تعزیری که مجازات آنها حبس ابد می باشد اولا: آیا مقررات ماده 442 قانون آئین دادرسی کیفری اعمال می گردد یا حبس ابد خارج از موضوع ماده 442 می باشد. ثانیا در صورت پذیرش درخواست با عنایت به اینکه مجازات حبس ابد فاقد مدت می باشد نحوه کسر یک چهارم مجازات چگونه خواهد بود؟ 2-با عنایت به تبصره 3 ماده 297 قانون آئین دادرسی کیفری که تصریح داشته. . جرائمی که تا تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون در دادگاه ثبت شده است از نظر صلاحیت رسیدگی تابع مقررات زمان ثبت است و سایر مقررات رسیدگی طبق این قانون در همان شعب مرتبط انجام می¬شود. اولا: در شهرستان های غیر مرکز استان که با وحدت قاضی حاکم بوده و مستشار حضور ندارد و بعضا به روسای دادگستری با حفظ سمت ابلاغ دادرس علی البدل در امور دادگاه انقلاب اعطاء می گردد: اولا آیا دادرسان شهرستان ها که ابلاغ رسیدگی در امور محاکم انقلاب دارند دادرس علی البدل شعبه اول دادگاه انقلاب مرکز استان محسوب می شوند و پرونده های ثبتی قبل از لازم الاجرا شدن قانون آئین دادرسی کیفری می بایست در همان شعبه و با درخواست مستشار از مرکز استان رسیدگی شود یا اینکه با صدور قرار عدم صلاحیت به دادگاه انقلاب مرکز استان پرونده های ثبتی قبلی می بایست در دادگاه انقلاب مرکز استان با تعدد قاضی رسیدگی شود. ثانیا: آیا با حضور دو نفر دادرس که ابلاغ رسیدگی به پرونده های در صلاحیت دادگاه انقلاب دارند در شهرستان ها بدون حضور مستشار امکان رسیدگی با تعدد قاضی میسر می باشد یا پرونده ها باید با صدور قرار عدم صلاحیت توسط دادرسان شهرستان به دادگاه انقلاب مرکز استان با تعدد قاضی که دارای مستشار می باشند ارسال گردد. 3-تعارض بین ماده 350 قانون آئین دادرسی کیفری با ماده 406 چگونه قابل جمع می باشد در ماده 350 قانون آئین دادرسی کیفری در جرائم موضوع بندهای الف و ب وپ وت ماده 302 قانون آئین داردسی کیفری با وجود وکیل و عدم حضور متهم در جلسه دادگاه مانع از رسیدگی خواهد بود در حالی که در ماده 406 این قانون در تمام جرائم به استثنای جرائمی که فقط جنبه حق اللهی دارند رسیدگی غیابی تجویز گردیده است در ماده 350 قانون مذکور رسیدگی غیابی تجویز نشده در حالی که در ماده 406 تجویز شده حل این تعارض چگونه خواهد بود و در جرائمی که مجازات آنها اعدام می باشد مواد مخدر و پرونده به لحاظ عدم شناسایی متهم یا مجهول المکان بودن یا متواری بودن متهم با کیفرخواست به دادگاه ارسال می شود تکلیف دادگاه با توجه به عدم تجویز رسیدگی غیابی در این-گونه موارد چه می باشد.
51
نظریه مشورتی شماره 1256-1/168-96 - مورخ 1396/07/15
در خصوص آرای صادره از سوی دادگاه به نحو غیابی در تبصره2 ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری مقرر گردیده که محکوم علیه می تواند تقاضای واخواهی کند که در این صورت متهم تحت الحفظ به همراه پرونده به دادگاه صادرکننده حکم اعزام می شود بر مبنای مقرره فوق آیا در مرحله اجرای احکام و بدون دسترسی به متهم و حضور وی تقدیم تقاضای واخواهی از رای غیابی توسط وکیل محکوم علیه امکان پذیر است؟ در صورتی که وکیل محکوم علیه می تواند تقاضای واخواهی نماید تکلیف وظیفه واحد اجرای احکام در خصوص اعزام تحت الحفظ متهم و وظیفه دادگاه مبنی بر اخذ تامین یا تجدیدنظر در تامین کیفری وفق قسمت اخیر تبصره 2 ماده قانونی اشاره شده چیست.
52
نظریه مشورتی شماره 747-1/186-96 - مورخ 1396/06/12
1-چنانچه قانونگذار مجازات جرمی را یکی از درجات هشتگانه ذکر کند باید در رای دادگاه متهم را به همه بندهایی که در یکی از درجات آمده است محکوم کرد یا دادگاه مخیر به محکومیت متهم به یکی از مجازاتها است( حبس- جزای نقدی- انفصال) 2-تعارض بین مواد 350 و 394 و 406 قانون آیین دادرسی کیفری را باید چگونه تحلیل کرد؟
53
نظریه مشورتی شماره 825-1/168-96 - مورخ 1396/05/29
به موجب پرونده اجرایی مطروحه در این داسرا شخص محکوم علیه به صورت غیابی به موجب حکم صادره محکوم شده و علیرغم اقدامات صورت پذیرفته در جهت دسترسی به وی متاسفانه بعد از گذشت مدت زمان طولانی در اجرای حکم توقیفی حاصل نگردیده است حال با عنایت به مراتب با توجه به اینکه رادی صادره به صورت غیابی و ابلاغ قانونی گردیده است و مطابق تبصره 2 ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری امکان واخواهی برای محکوم علیه نسبت به این حکم غیابی وجود دارد آیا رای صادره در صورت انقضاء مدت های پیش بینی در ماده 107 قانون مجازات اسلامی مشمول مرور زمان اجرا خواهد شد؟
54
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-828ک - مورخ 1396/05/25
55
نظریه مشورتی شماره 828-1/168-96 - مورخ 1396/05/25
با توجه به تصریح مصادیق ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری مبنی بر جهات صدور رای غیابی در صورتی که به متهم ابلاغ قانونی صورت گرفته لکن از حضور در بازپرسی استنکاف و پرونده منتهی به صدور قرار جلب به دادرسی شود آیا قرار فوق غیابی است یا حضوری.
56
نظریه مشورتی شماره 686-1/168-96 - مورخ 1396/04/31
برابر مفاد ماده 394 ق.آ.د.ک هرگاه متهم متواری باشد یا دسترسی به وی امکان نداشته و احضار و جلب او برای تعیین وکیل یا انجام تشریفات راجع به تشکیل جلسه مقدماتی یا دادرسی مقدور نباشد دادگاه به تشکیل جلسه مقدماتی مبادرت می ورزد و در غیاب وی اقدام به رسیدگی می کند.. با توجه به اینکه این ماده مربوط به مقررات دادرسی در دادگاه کیفری یک و دادگاه انقلاب با تعدد قاضی بوده و ناظر به جرائم موضوع ماده 302 ق مذکور می باشد و با توجه به اینکه برابر مفاد ماده 348 در جرائم موضوع ماده 302 جلسه رسیدگی بدون حضور وکیل متهم تشکیل نمی شود اولا آیا با توجه به اینکه رسیدگی غیابی تجویز شده و از طرفی متهم متواری می باشد تعیین وکیل تسخیری برای متهم توسط دادگاه لازم است یا بدون حضور وکیل تسخیری امکان رسیدگی وجود دارد؟ ثانیا در صورت لزوم تعیین وکیل تسخیر و واخواهی وی از رای غیابی آیا دادگاه به این واخواهی رسیدگی نماید یا خیر؟ 3-آیا در جرائم مواد مخدری که مجازات قانونی آن اعدام می باشد با توجه به مفاد ماده 406 ق.آ.د.ک و با توجه به نظریه حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه محکومین به اعدام مواد مخدر می بایستی از مصادیق مفسد فی الارض باشد که با این تفسیر مجازات اعدام جنبه حق اللهی پیدا می کند آیا صدور حکم غیابی اعدام در راستای اعمال ماده 394 ق.آ.د.ک وجاهت قانونی دارد یا خیر.
57
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-358 - مورخ 1396/03/06
58
نظریه مشورتی شماره 69-861/1-853 - مورخ 1396/03/06
با در نظر گرفتن مفاد تبصره2 ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری در صورتی که واخواهی توسط وکیل متهم بدون حضور موکل به عمل آید و متهم فاقد قرار تامین کیفری باشد اجرای احکام کیفری و دادگاه با چه تکلیفی مواجه است.
59
نظریه مشورتی شماره 1437-1/168-95 - مورخ 1395/09/28
بر اساس تبصره 2 ذیل ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 4/12/1392 در صورت واخواهی محکوم علیه از حکم غیابی متهم تحت الحفظ به همراه پرونده به دادگاه صادر کننده حکم اعزام می شود با توجه به قسمت اخیر تبصره اخذ تامین یا تجدید نظر در تامین قبلی توسط دادگاه در صورت اقتضاء) 1- در صورتی که قبلا در مرحله تحقیقات مقدماتی تامین متناسب کیفری اخذ شده است آیا مجوزی برای آزادی متهم در صورت واخواهی نزد قاضی اجرای احکام وجود دارد؟ 2- آیا قاضی اجرای احکام کیفری اختیار اخذ تامین بالمباشره یا از طریق اعطای نیابت به سایر دادسرا ها را خواهد داشت؟ در این صورت تکلیف قانونی مرجع مجری نیابت چیست؟ 3- در صورتی که محکوم علیه در حوزه دادسرای مجری نیابت به جهات دیگر در بازداشت باشد و وفق مقررات از حکم غیابی واخواهی نماید در صورتی که عقیده بر لزوم اخذ تامین توسط دادگاه داشته باشیم و توجه به عدم امکان اعزام فرد زندانی به هر دلیلی به حوزه معطی نیابت و احتمال آزادی وی از زندان و بیم فرار مراجع معطی و مجری نیابت با چه تکلیف قانونی مواجه می باشند؟/ب
60
نظریه مشورتی شماره 1573-1/168-95 - مورخ 1395/08/22
در پرونده ای دادگاه انقلاب اسلامی که با تعدد قاضی باتهام متهم رسیدگی می نماید و متهم نیز متواریست و برای متهم وکیل تسخیری از طرف دادگاه تعیین میشود لطفا بفرمائید الف- رای صادره غیابی است یا حضوری؟ ب- چنانچه رای صادره غیابی است آیا وکیل تسخیری می تواند از رای صادره واخواهی نماید؟ ج- در صورت واخواهی از سوی وکیل تسخیری دادگاه می تواند واخواهی وکیل تسخیری را بپذیرد؟ح- در صورت پذیرفتن واخواهی چنانچه نظرش بر تایید رای صادره باشد آیا این رای حضوری تلقی می شود؟/
61
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-1039 - مورخ 1395/08/19
62
نظریه مشورتی شماره 1039-1/168-95 - مورخ 1395/08/19
احتراما با ذکر این مقدمه که طبق ماده8 قانون آئین دادرسی کیفری همه جرایم جنبه الهی دارند با توجه به نظر بعضی از شعب دیوان عالی کشور که رسیدگی غیابی به جرایم موجب مجازات سلب حیات وحبس ابد موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر را بی اعتبار دانسته اند خواهشمند است نظریه مشورتی آن مرجع را در خصوص سوالات زیر اعلام فرمایید. 1-منظور ازعبارت جرایمی که صرفا جنبه حق اللهی دارند درماده406 قانون آئین دادرسی کیفری چیست؟ آیا این مورد صرفا شامل جرایم موجب حد به استثنای حد قذف است؟ یا شامل جرایمی که علاوه برجنبه حق اللهی دارای حیثیت عمومی از جهت تعدی به حقوق جامعه و اخلال در نظم عمومی هستند نیز می گردد؟ 2-آیا رسیدگی غیابی به جرایم موجب مجازات سلب حیات وحبس ابد موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر جایز است؟ در صورت عدم جواز علت آن چیست؟ آیا این جرایم از جهت اخلال در نظم عمومی و مقررات جامعه دارای حیثیت عمومی علاوه بر جنبه حق الهی نمی باشد؟ 3-به طور کلی جرایم مواد مخدر در کدام دسته از موارد ذکر شده در ماده8 قانون آئین دادرسی کیفری قرار می گیرد؟ ودرصورتی که این جرایم دارای جنبه حق الهی وجنبه عمومی ازجهت تعدی به حقوق جامعه می باشند آیا خصوصیتی برای آن دسته از جرایم موضوع مواد مخدر که موجب مجازات سلب حیات وحبس ابد است وجود دارد که از شمول این دسته خارج وصرفا دارای جنبه حق الهی باشند؟ 4-آیا جرایمی که مجازات اعدام و حبس ابد در قانون مبارزه با مواد مخدر برای آنها پیش بینی شده موجب حد است یا موجب تعزیر؟درصورتی که موجب حد است مشمول کدام یک از عناوین حدود است ودرصورتی که موجب تعزیر می باشد در کدام درجه ازدرجات ماده 19 قانون مجازات اسلامی قرار می گیرد.
63
نظریه مشورتی شماره 1471-1/168-95 - مورخ 1395/08/16
اولا آیا منظور از جلسه دادگاه در ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری فقط جلسه رسیدگی است یا شامل دیگر جلسات دادگاه مثل جلسه فوق العاده هم می شود؟ ثانیا در دادگاههای بخش که تحقیقات مقدماتی و رسیدگی در مرجع واحد انجام می شود آیا درصورت حضور متهم در جلسه فوق العاده در مرحله تحقیقات و تفهیم اتهام به وی صرف نظر از اخذ تامین یا عدم اخذ تامین از وی و عدم حضور وی در جلسه رسیدگی رای محکومیت وی حضوری محسوب می شود یا غیابی؟/
64
نظریه مشورتی شماره 1144-1/168-95 - مورخ 1395/08/04
در پرونده دادگاه انقلاب اسلامی که با تعدد قاضی به اتهام متهم رسیدگی می نماید و متهم نیز متواری است و برای متهم وکیل تسخیری از طرف دادگاه تعیین می شود لطفا بفرمایید : الف –رای صادره غیابی است یا حضوری؟ ب- چنانچه رای صادره غیابی است آیا وکیل تسخیری می تواند از رای صادره واخواهی نماید؟ ج- در صورت واخواهی از سوی وکیل تسخیری دادگاه می تواند واخواهی وکیل تسخیری را بپذیرد ؟چ- در صورت پذیرفتن واخواهی چنانچه نظرش بر تایید رای صادره باشد آیا این ردی حضوری تلقی می شود؟/
65
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-1021 - مورخ 1395/06/29
66
نظریه مشورتی شماره 1021-1/168-95 - مورخ 1395/06/29
1-ماده303 قانون آئین دادرسی دادگاه¬های عمومی وانقلاب در امورمدنی علاوه بر حضور خوانده یا وکیل وی و یا ارسال لایحه ابلاغ واقعی اخطاریه را نیز به عنوان یکی از موجبات حضوری بودن حکم دادگاه تلقی نموده است حال آیا با توجه به مفاد ماده 406 ق.آ.د.ک در امور کیفری نیز به صرف ابلاغ واقعی احضاریه به متهم یا وکیلش می¬توان رسیدگی دادگاه ودادنامه را حضوری تلقی نمود؟ 2-در مواردی که به موجب دادنامه بدوی یگان خدمتی و یا بیت المال محکوم به پرداخت دیه گردیده و این دادنامه مورد تجدیدنظرخواهی نماینده حقوقی یگان قرار گرفته است آیا بایستی هزینه تجدیدنظرخواهی نیز پرداخت شود یا خیر؟ 3-باتوجه به مفاد مواد170و392 ق.آ.د.ک آیا احضاریه های صادره از دادگاه کیفری یک بایستی به امضای قضات دادگاه برسد یا امضای مدیر دفتر دادگاه کفایت می¬نماید؟ 4-اگر دادگاه کیفری یک پس از تشکیل جلسه مقدماتی اداری متوجه شود که دلایل برای اثبات اتهام به متهم کافی نیست آیا می¬تواند حکم به برائت متهم صادر نماید یا اینکه با توجه به بندهای ماده 389 ق.آ.د.ک این امکان وجود ندارد و باید بعد از رسیدگی ماهوی حکم برائت را صادر نماید.
67
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-890 - مورخ 1395/06/23
68
نظریه مشورتی شماره 910-1/168-95 - مورخ 1395/06/02
چنانچه متهم در ابتدای تحقیقات در دادگاه بخش حاضر شود و پس از تفهیم اتهام با یکی از قرارهای تامین کیفری آزاد گردد و دادگاه بخش پس از تکمیل تحقیقات دستور تعیین وقت رسیدگی صادر و طرفین به جلسه¬ی رسیدگی دعوت شوند اما متهم یا وکیل او در جلسه حاضر نشود ولایحه دفاعیه نیز نفرستاده باشد آیا رای صادره غیابی است یا با عنایت به اطلاق جلسات دادگاه طبق ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری رای صادره باید حضوری محسوب گردد.
69
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-346 - مورخ 1395/04/08
70
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-643 - مورخ 1395/04/08
به استناد ماده 375 قانون آئین دادرسی کیفری دادگاه باید در رای خود حضوری یا غیابی بودن آن را اعلام کند در صورت صدور حکم برائت متهم الزامی به درج حضوری یا غیابی بودن رای از سوی دادگاه وجود دارد یا نه؟ در صورت صدور حکم برائت متهم با قید اینکه حکم برائت غیابی نداریم آیا بایستی در رای نوشته شود که رای صادره حضوری است؟ چنانچه رای صادره قرار باشد درج حضوری یا غیابی بودن آن بی معنی است در این صورت چه بایستی کرد.
71
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-72 - مورخ 1395/02/20
72
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-12 - مورخ 1395/02/11
1
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/08/04
تشدید یا تخفیف قرار تامین کیفری
2
نشست های قضایی شماره - مورخ 1398/12/01
ماهیت طرفین در رابطه نامشروع
3
نشست های قضایی شماره 1399-7512 - مورخ 1399/04/03
رسیدگی غیابی به جرائم حق اللهی و حق الناسی
4
نشست های قضایی شماره 1400-8188 - مورخ 1398/07/09
پذیرش واخواهی محکوم از طریق دفتر خدمات قضایی در صورت عدم حضور واخواه و سپردن تامین در دادگاه
5
نشست های قضایی شماره 1398-5681 - مورخ 1397/05/30
رای غیابی مبنی بر حبس و رد مال بر اساس تبصره 2 ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری
6
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/03/07
نگهداری مشروبات الکلی با توجیه قصد استحصال سرکه
7
نشست های قضایی شماره 1400-8630 - مورخ 1398/02/12
قواعد و اصول حضوری و غیابی بودن آراء شورای حل اختلاف
8
نشست های قضایی شماره 1397-4769 - مورخ 1396/05/15
اختیار مرجع معطی نیابت در اخذ و نوع تامین کیفری
9
نشست های قضایی شماره 1400-8138 - مورخ 1399/03/22
کیفیت رای تجمیعی در خصوص آراء غیابی صادره از دو حوزه قضایی
10
نشست های قضایی شماره 1399-7438 - مورخ 1398/03/19
لزوم حضور متهم و صدور قرار تامین کیفری شرط قبول واخواهی وکیل
11
نشست های قضایی شماره 1397-5485 - مورخ 1396/06/08
نحوه ی اجرای آرای منضم به محکومیت تعلیقی
12
نشست های قضایی شماره 1400-8405 - مورخ 1398/05/22
تجویز یا عدم تجویز رسیدگی غیابی به اتهام رابطه نامشروع با وجود شاکی خصوصی
13
نشست های قضایی شماره 1398-6339 - مورخ 1396/06/09
قرار رد درخواست واخواهی
14
نشست های قضایی شماره 1400-8464 - مورخ 1398/05/16
مرجع رسیدگی به درخواست واخواهی پس از رسیدگی تجدیدنظر نسبت به قسمتی از رای.
15
نشست های قضایی شماره 1399-7062 - مورخ 1398/02/02
حضوری یا غیابی بودن رای در صورت عدم حضور متهم در جلسه اخذ آخرین دفاع
16
نشست های قضایی شماره 1399-7567 - مورخ 1397/11/09
صدور رای غیابی به صرف عدم حضور متهم در جلسه ی مربوط به اخذ آخرین دفاع؛ علی رغم حضور وی در دادگاه بخش
17
نشست های قضایی شماره 1398-5624 - مورخ 1397/02/05
تعیین مجازات تکمیلی در مرحله واخواهی
18
نشست های قضایی شماره 1397-5535 - مورخ 1397/05/09
لزوم یا عدم لزوم حضور متهم برای رسیدگی به واخواهی
19
نشست های قضایی شماره 1398-6231 - مورخ 1397/10/12
واخواهی جزایی خارج از مهلت قانونی
20
نشست های قضایی شماره 1398-6223 - مورخ 1397/08/22
رسیدگی به پرونده های کیفری در جرائم حق اللهی بدون حضور متهم و با حضور وکیل
21
نشست های قضایی شماره 1398-6414 - مورخ 1398/04/18
رسیدگی به واخواهی جرم مواد روانگردان پس از تغییر صلاحیت از دادگاه کیفری به انقلاب
22
نشست های قضایی شماره 1400-7982 - مورخ 1399/02/25
بزه ارتکاب رابطه نا مشروع
23
نشست های قضایی شماره 1400-8462 - مورخ 1399/06/20
مرجع صالح به رسیدگی درخواست واخواهی از محکومیت غیابی متهم
24
نشست های قضایی شماره 1398-6178 - مورخ 1397/11/18
بررسی جواز واخواهی از رای غیابی به وکالت از محکوم علیه غایب
25
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/09/20
قرار تامین کیفری دادسرای معطی نیابت
26
نشست های قضایی شماره 1400-8354 - مورخ 1399/11/09
تکلیف قاضی اجرای احکام کیفری در فرض واخواهی محکوم علیهی که جرم ارتکابی وی طبق قانون جدید قابل گذشت شده و شاکی وی نیز پیش از ارسال اعتراض به رای غیابی به دادگاه اعلام گذشت نموده است
27
نشست های قضایی شماره 1398-5931 - مورخ 1397/07/18
اعتراض واخواهی خارج از مهلت مقرر با اعلام عذر موجه
28
نشست های قضایی شماره 1400-7861 - مورخ 1399/06/04
نحوه تشکیل جلسه دادگاه کیفری در فرض عدم حضور متهم
29
نشست های قضایی شماره 1399-7449 - مورخ 1398/06/12
حق واخواهی وراث پس از فوت متهم
30
نشست های قضایی شماره 1399-6829 - مورخ 1398/04/04
حضوری یا غیابی بودن رای برائت در صورت عدم حضور متهم در جلسات دادگاه
31
نشست های قضایی شماره 1398-5940 - مورخ 1397/06/21
شرایط اختصاصی دادرس دادگاه اطفال و نوجوانان
32
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/05/11
بررسی وظایف اجرای احکام و دادگاه کیفری در مواعد اعتراض به احکام غیابی
33
نشست های قضایی شماره 1397-4541 - مورخ 1397/07/18
ابلاغ از طریق سامانه ثنا به اشخاص حقوقی
34
نشست های قضایی شماره 1400-7857 - مورخ 1398/03/30
ایراد ضرب و جرح
ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 406 ق آ د ک

ماده 406 ق آ د ک

ماده 406 ق.آ.د.ک

ماده 406 ق.آ.د.ک

ماده 406 قانون آدک

ماده 406 قانون آدک

ماده 406 قانون دادرسی کیفری

ماده 406 قانون دادرسی کیفری

ماده 406 آیین دادرسی کیفری

ماده 406 آیین دادرسی کیفری

ماده 406 قانون آ.د.ک

ماده 406 قانون آ.د.ک

ماده 406 دادرسی کیفری

ماده 406 دادرسی کیفری

ماده 406 ق دادرسی کیفری

ماده 406 ق دادرسی کیفری

ماده 406 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 406 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 406 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 406 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ ق آ د ک

ماده ۴۰۶ ق.آ.د.ک

ماده ۴۰۶ قانون آدک

ماده ۴۰۶ قانون دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ آیین دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ قانون آ.د.ک

ماده ۴۰۶ دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ ق دادرسی کیفری

ماده ۴۰۶ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۴۰۶ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۴۰۶ ق آ د ک ماده ۴۰۶ ق.آ.د.ک ماده ۴۰۶ قانون آدک ماده ۴۰۶ قانون دادرسی کیفری ماده ۴۰۶ آیین دادرسی کیفری ماده ۴۰۶ قانون آ.د.ک ماده ۴۰۶ دادرسی کیفری ماده ۴۰۶ ق دادرسی کیفری ماده ۴۰۶ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۴۰۶ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 406 ق آ د ک

ماده 406 ق.آ.د.ک

ماده 406 قانون آدک

ماده 406 قانون دادرسی کیفری

ماده 406 آیین دادرسی کیفری

ماده 406 قانون آ.د.ک

ماده 406 دادرسی کیفری

ماده 406 ق دادرسی کیفری

ماده 406 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 406 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 406 ق آ د ک ماده 406 ق.آ.د.ک ماده 406 قانون آدک ماده 406 قانون دادرسی کیفری ماده 406 آیین دادرسی کیفری ماده 406 قانون آ.د.ک ماده 406 دادرسی کیفری ماده 406 ق دادرسی کیفری ماده 406 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 406 آیین دادرسی الکترونیکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM