نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1396/09/22

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر عجب شیر

موضوع:
تقاضای معاون مبنی بر تخفیف پس از گذشت شاکی

پرسش:
آیا دادگاهی که پس از رضایت اولیا دم در مورد جنبه عمومی جرم مباشر تعیین و تکلیف می نماید می تواند در مورد مجازات معاون در جرم نیز با استناد به تبصره دو ماده 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 بدوا با تقاضای معاون جرم اعمال تخفیف نماید یا نیاز به تقاضای معاون جرم دارد؟

نظر هیئت عالی:
توجها به تبصره 2 ماده 127قانون مجازات اسلامی مفروض بر انتفاء قصاص نفس یا عضو مجازات معاون لزوما براساس بند (ت) ماده اشعاری باید معین گردد.

نظر اتفاقی:
نظر به اینکه بند ت ماده 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392مجازات معاون در جرم تابع مجازات جرم ارتکابی از سوی مباشر جرم می باشد بنابراین و با لحاظ تبصره دو ماده فوق الذکر در فرض سوال که به لحاظ رضایت اولیا دم اجرای قصاص در خصوص مباشر جرم منتفی شده است دادگاه باید مطابق ماده 612 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب 1375 در خصوص مباشر جرم تعیین تکلیف نماید و در خصوص تعزیر معاون جرم نیز همانند مباشر جرم مطابق قانون تعیین تکلیف نماید و در این خصوص نیازی به تقاضای معاون جرم نمی باشد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 127 ـ در صورتی که در شرع یا قانون مجازات دیگری برای معاون تعیین نشده باشد مجازات وی به شرح زیر است: الف ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات یا حبس دائم است حبس تعزیری درجه دو یا سه ب ـ در سرقت حدی و قطع عمدی عضو حبس تعزیری درجه پنج یا شش پ ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی است سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش ت ـ در جرایم موجب تعزیر یک تا دو درجه پایین تر از مجازات جرم ارتکابی تبصره 1 ـ در مورد بند (ت) این ماده مجازات معاون از نوع مجازات قانونی جرم ارتکابی است مگر در مورد مصادره اموال انفصال دائم و انتشار حکم محکومیت که مجازات معاون به ترتیب جزای نقدی درجه چهار شش و هفت است. تبصره 2 ـ در صورتی که به هر علت قصاص نفس یا عضو اجراء نشود مجازات معاون بر اساس میزان تعزیر فاعل اصلی جرم مطابق بند (ت) این ماده اعمال می شود.

مشاهده ماده 127 قانون مجازات اسلامی

ماده 612 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان لال موجب یک سوم دیه کامل است و از بین بردن مقداری از آن موجب همان مقدار دیه به نسبت مساحت تمام زبان است. تبصره ـ لال اعم از مادرزادی و عارضی است لکن کسی که به واسطه عارضه ای به طور موقت قادر به سخن گفتن نیست گویا محسوب می شود.

مشاهده ماده 612 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM