نشست قضایی شماره 1400-8016

نشست قضایی شماره 1400-8016

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8016


کد نشست:
1400-8016

تاریخ برگزاری:
1398/10/12

برگزار شده توسط:
استان هرمزگان/ شهر بندر عباس

موضوع:
تاثیر قرار جلب دادرسی در صدور قرار موقوفی تعقیب تحت عنوان اعتبار امر مختومه

پرسش:
آیا مبنای قرار موقوفی تعقیب به استناد امر مختومه می تواند قرار جلب به دادرسی باشد که فعلا در مرحله ی دادگاه منتهی به صدور رای نشده است ؟

نظر هیئت عالی:
صدور قرار جلب به دادرسی مصداق امر مختوم نیست لذا در صورت شکایت مجدد موجبی برای صدور قرار موقوفی تعقیب نیست.

نظر اکثریت:
نظر به اینکه قرار موقوفی تعقیب تصمیمی است که در مرحله ی دادسرا توسط دادیار یا بازپرس اتخاذ می گردد لذا اختتام پرونده در این مرحله اعم از اینکه حاصل صدور قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب و یا جلب به دادرسی کیفری باشد دارای اعتبار مختومه است ؛ لذا در فرض سوال موضوع هر چند در مرحله ی دادگاه منتهی به صدور رای نشده باشد می تواند مستند قرار موقوفی تعقیب در دادسرا قرار گیرد؟ (مستفاد از ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری )

نظر اقلیت:
هر چند امر مختوم در قانون تعریف نشده است منتها برطبق تعاریف رسیده در امر مختوم که توسط دکترین حقوق ارایه شده است مراد از امر مختوم این است که رای نهایی در خصوص موضوعی صادر شده باشد که حسب اینکه موضوع کیفری یا حقوقی باشد شرایط تحقق آن متفاوت می شود نتیجتا" در موضوع سوال با توجه به اینکه موضوع فعلا در مرحله دادگاه در حال رسیدگی است ؛ لذا امر مختومه تلقی نمی گردد و نمیتوان به این استناد قرار موقوفی تعقیب صادر نمود.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 13 ـ تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی شود مگر در موارد زیر: الف ـ فوت متهم یا محکوم علیه ب ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت پ ـ شمول عفو ت ـ نسخ مجازات قانونی ث ـ شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون ج ـ توبه متهم در موارد پیشبینی شده در قانون چ ـ اعتبار امر مختوم تبصره 1 ـ درباره دیه مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می گردد. تبصره 2 ـ هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود تا زمان افاقه تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرایم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. درصورت عدم معرفی صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM