نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1395/02/05

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر سیاهکل

موضوع:
سرقت با بیهوشی

پرسش:
یکی از موارد شایع در سرقت از طریق تعارف نوشیدنی مسموم حاوی مواد خواب آور به مالباخته و سپس با استفاده از بدحال شدن یا به خواب رفتن قربانی سرقت اموال وی می باشد آیا این نوع سرقت مشمول سرقت مقرون به آزار است یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
مقصود از آزار مقرر درماده 652 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات ایراد هر نوع صدمه و آسیب جسمی و روحی است؛ قابل ذکر می باشد که آزار باید در ضمن سرقت و برای تسهیل سرقت و موفقیت سارق در سرقت باشد نتیجتا نظریه اکثریت همکاران با استدلال مرقوم مورد تایید است.

نظر اکثریت:
بله مورد از مصادیق سرقت مقرون به آزار می باشد در واقع سلب کردن فکر و توانایی و اراده مثل این است که به او ضربه زده باشد اگر منجر به مسمومیت و بستری شدن فرد یا اعزام به مرکز درمانی شود این موضوع بلا شک سرقت مقرون به آزار است و الزاما جرح مطرح نیست؛ در قانون جدید مجازات اسلامی برای بیهوشی ارش تعیین شده یعنی آزار جسمی است و مشمول دیه می شود حتی آزار در سرقت مقرون به آزار اطلاق دارد و هم آزار روحی و هم آزار جسمی را شامل می شود.

نظر اقلیت:
مورد از مصادیق سرقت ساده محسوب می شود نه سرقت مقرون به آزار منظور از آزار در ماده 652 قانون تعزیرات آزار جسمی است که مقارن وقوع سرقت باشد در این موارد می توان سرقت ساده و ایراد صددمه بدنی عمدی را توام در نظر گرفت.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 652 ـ هرگاه صدمهای که به حد فاصل بیضه ها و مقعد وارد شده است موجب عدم ضبط ادرار یا مدفوع یا هر دو گردد یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 652 قانون مجازات اسلامی

ماده 652 ـ هر گاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم می شود و اگر جرحی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور در این ماده محکوم می گردد.

مشاهده ماده 652 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM