نشست قضایی شماره 1397-5380

نشست قضایی شماره 1397-5380

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5380


کد نشست:
1397-5380

تاریخ برگزاری:
1384/04/05

برگزار شده توسط:
استان سمنان/ شهر شاهرود

موضوع:
نحوه اعمال ماده 39 قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص استعفای وکیل

پرسش:
نحوه اعمال ماده 39 قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص اعلام استعفا از جانـب وکیـل در فروض ذیل چگونه است:

نظر هیئت عالی:
نحوه اعمال ماده 39 قانون آیین دادرسی دادگـاه هـای عمومی و انقلاب در امور مدنی به شرحی است که در مـاده مرقـوم بیـان شـده است. در صورتی که وکیل در جریان دادرسی استعفای خود را به دادگاه اعلام کند دادگـاه به شخص موکل اخطار می دهد که شخصا یا توسط وکیل جدید دادرسی را تعقیـب کنـد و مقرر می دارد دفتر وقت نظارتی تعیین و پس از معرفی وکیل جدید یا انقضـای یـک مـاه از تاریخ ابلاغ اخطاریه پرونده به نظر دادگاه برسد. در صورت معرفی وکیـل جدیـد هرگونـه اقدام و همچنین اوراق قضایی باید به وکیل جدید ابلاغ شـود و در صـورت عـدم معرفـی وکیل وقت دادرسی و کلیه تصمیمات دادگاه به شخص موکل مزبور ابلاغ و اخطار خواهـد شد. هرگاه وکیل دادخواست تقدیم کرده باشد در صورت اسـتعفا مکلـف اسـت آن را بـه اطلاع موکل خود برساند. چنانچـه دادخواسـت نـاقص باشـد دفتـر دادگـاه ضـمن اعـلام استعفای وکیل به موکلش در جهت تکمیل دادخواست اخطار رفع نقص صادر می کند کـه مهلت آن همان مهلت مقرر ده روز قانونی است در صورتی که در مهلت مقرر مطابق ماده 54 قانون آیین دادرسی مدنی رفع نقص به عمل نیاید دادخواست بـه موجـب قـرار دفتـر دادگاه رسیدگی کننده رد خواهد شد.

نظر اکثریت:
اخطار رفع نقصی که صادر می شود نباید کمتر از پنج روز باشد و چنانچه موکل ظرف مهلـت مقرر اقدامی نکند دادگاه رسیدگی را با اخطار حضور موکـل ادامـه مـی دهـد و بـرای توقـف دادرسی نیازی به صدور قرار توقف دادرس نیست رسیدگی با دستور قضایی متوقف می شود و مبدا توقف تاریخ ابلاغ اخطاریه به موکل است.

نظر اقلیت:
ماده 39 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امـور مـدنی بـا الهـام از مـاده 66 قانون آیین دادرسی سابق تصویب شده است اما بهطور نـاقص بـا ایـن تفـاوت کـه مـاده 66 موضوع کاملا مجزایی بیان کرده است. چنانچه دادخواست در جریـان رسـیدگی باشـد مـثلا جلسه اول یا دوم یا حتی جلسـه آخـر رسـیدگی و وکیـل خواهـان (خـواه از ابتـدا بـا تقـدیم دادخواست وارد دعوا شده باشد یا در جریان رسیدگی) استعفا بدهد در ایـن صـورت دادگـاه رسیدگی را در هر مرحلهای که باشد متوقف نموده و مراتب اسـتعفای وکیـل را بـه موکـل بـه موجب اخطاریه ابلاغ مینماید و به وی اخطار میکند که آیا شخصا دادرسی را تعقیب می کنـد یا وکیل جدید را معرفی مینماید. با ابلاغ اخطاریه فوق بـه وی (موکـل) مشـارالیه مـی توانـد

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 39 - درصورتی که وکیل استعفای خود را به دادگاه اطلاع دهد دادگاه به موکل اخطار می کند که شخصا یا توسط وکیل جدید دادرسی را تعقیب نماید و دادرسی تا مراجعه موکل یا معرفی وکیل جدید حداکثر به مدت یک ماه متوقف می گردد. وکیلی که دادخواست تقدیم کرده در صورت استعفاء مکلف است آن را به اطلاع موکل خود برساند و پس از آن موضوع استعفای وکیل و اخطار رفع نقص توسط دادگاه به موکل ابلاغ می شود رفع نقص به عهده موکل است.

مشاهده ماده 39 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 54 - در موارد یادشده در ماده قبل مدیر دفتر دادگاه ظرف دو روز نقایص دادخواست را به طور کتبی و مفصل به خواهان اطلاع داده و از تاریخ ابلاغ به مدت ده روز به او مهلت می دهد تا نقایص را رفع نماید. چنانچه در مهلت مقرر اقدام به رفع نقص ننماید دادخواست به موجب قراری که مدیر دفتر و در غیبت مشارالیه جانشین او صادر می کند رد می گردد. این قرار به خواهان ابلاغ می شود و نامبرده می تواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ به همان دادگاه شکایت نماید. رای دادگاه در این خصوص قطعی است

مشاهده ماده 54 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM